HomeMEDIAΣοκάρουν τα όσα έρχονται στο φως για την οικολογικη καταστροφή στο Βόρνεο...

Σοκάρουν τα όσα έρχονται στο φως για την οικολογικη καταστροφή στο Βόρνεο και τη Σουμάτρα!

Η οικολογική καταστροφή που προκαλείται στις συγκεκριμένες χώρες εξαιτίας της παραγωγής φοινικέλαιου είναι ανυπολόγιστης σημασίας και σοκάρει την παγκόσμια κοινή γνώμη!

 

Η ταχύτητα της παραγωγής στο Βόρνεο και τη Σουμάτρα, επιβάλλον συνεχή αποψίλωση των πλούσιων δασών και οικοσυστημάτων των περιοχών αυτών με σκοπώ την φύτευση δέντρων, από τα οποία εξάγεται το συγκεκριμένο προϊόν. Μάλιστα μπορει κανείς να αναλογιστεί την καταστροφή του περιβάλλοντος αν μελετήσει τα επίσημα στοιχεία που αναφέρουν ότι κάθε λεπτό καταστρέφεται έκταση ίση με 6 γήπεδα ποδοσφαίρου!

 

Ήρθε η ώρα για να αρχίσει το βενετσιάνικο καρναβάλι!

 

Ωστόσο η απάνθρωπη συμπεριφορά δεν περιορίζεται μόνο στο οικοσύστημα, αλλά και στην πανίδα της περιοχής. Πρώτα θύματα των καλλιεργητών των φοινικόδεντρων είναι οι ουρακουτάγκοι. Το ζώο αυτό, που αποτελεί μάλιστα είδος υπό εξαφάνιση, πέφτει θύμα της βιαιότητας των ανθρώπων.

 

Τα ζώα στην προσπάθειά τους να τραφούν, σε ένα δάσος που συνεχώς μικραίνει, επιχειρούν να κλέψουν τους καρπούς των φοινικόδεντρων. Οι καλλιεργητές τους κυνηγούν και τους θανατώνουν με τον πιο άσχημο και απάνθρωπο τρόπο!

 

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του κόσμου, καθώς και η ανεπίτρεπτη οικολογική καταστροφή χλωρίδας και πανίδας έχουν προκαλέσει αναταράξεις στην κοινή γνώμη και γι΄αυτό μεγάλες μερίδες ανθρώπων έχουν αρχίσει να κάνουν μποϊκοτάζ στο φοινικέλαιο!

 

 

Δείτε επίσης: Ποια ερώτηση δημοσιογράφου έφερε σε δύσκολη θέση τον Χριστόφορο Παπακαλιάτη;

Διαβαστε επισης

loading...