HomeMEDIAΣε ποια περίπτωση η Αμερική δε θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας...

Σε ποια περίπτωση η Αμερική δε θα αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία;

Την απόφαση να μην αναγνωρίσει την προσάρτηση της Κριμαίας στη Ρωσία, στην περίπτωση που οι κάτοικοι της ταχθούν υπέρ της απόσχισης της από την Ουκρανία και της ένταξής της στη Ρωσική Ομοσπονδία στο δημοψήφισμα που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα, αποφάσισε η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών σύμφωνα με όσα είπε το στέλεχος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Τόνι Μπλίνκεν.

Δείτε επίσης: Η πρώτη δύσκολη μεταμφίεση στο YFSF2 ήταν για τον Κώστα Δόξα!

Όπως δήλωσε ο Μπλίνκεν στην εκπομπή “State of the Union” η Ρωσία θα βρεθεί αντιμέτωπη με εντεινόμενες διεθνείς πιέσεις για το δημοψήφισμα στην Κριμαία.

«Κατά πρώτον, εάν υπάρξει προσάρτηση της Κριμαία, μια απόφαση στο δημοψήφισμα που θα μεταφέρει την Κριμαία από την Ουκρανία στη Ρωσία, δεν θα το αναγνωρίσουμε, ούτε ο περισσότερος κόσμος.

Δεύτερον, η πίεση που ασκούμε ήδη σε συντονισμό με τους εταίρους μας θα ενταθεί. Ο πρόεδρος το κατέστησε πολύ σαφές ανακοινώνοντας τις κυρώσεις μας, όπως το έκαναν και οι Ευρωπαίοι, ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα και ότι έχουμε δημιουργήσει έναν πολύ ευέλικτο και πολύ σκληρό μηχανισμό για να κλιμακώσουμε την πίεση, να εντείνουμε τις κυρώσεις».

Διαβαστε επισης

loading...