HomeMEDIAΠέρα για πέρα αληθινός ο πάπυρος που αναφέρει πως ο Ιησούς ήταν...

Πέρα για πέρα αληθινός ο πάπυρος που αναφέρει πως ο Ιησούς ήταν…

Πέρα για πέρα αληθινός είναι ο πάπυρος στα αρχαία κοπτικά που εντοπίστηκε το 2012 και αναφέρει πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος. Ο πάπυρος είναι όντως αρχαίος και δεν κατασκευάστηκε πρόσφατα, όπως ανέφερε μία έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα στις ΗΠΑ με βάση επιστημονικές αναλύσεις που έγιναν. Η φράση που ρίχνει λάδι στη φωτιά είναι “ο Ιησούς τους είπε, η γυναίκα μου…”, και όπως είναι αναμενόμενο έχει προκαλέσει αντιδράσεις. 

ΣΟΚ! Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε στη…

Η καθηγήτρια Ιστορίας στη Θεολογική Σχολή του Χάρβαρντ Κάρεν Κινγκ, η οποία εντόπισε τον πάπυρο, υποστηρίζει ότι αυτός δεν αποδεικνύει ότι ο Ιησούς είχε σύζυγο, υπογραμμίζει μόνο ότι οι γυναίκες, οι μητέρες και οι σύζυγοι, θα μπορούσαν επίσης να ήταν μαθήτριες του Ιησού. 

Ο πάπυρος έγινε δεκτός με ιδιαίτερο σκεπτικισμό από το Βατικανό αλλά και από τους ιστορικούς οι οποίοι συμπέραναν ότι μάλλον ήταν πλαστός, επικαλούμενοι την ασαφή προέλευσή του, το σχήμα των γραμμάτων και τα γραμματικά λάθη του.

Το μέγεθος του είναι 3,8 επί 7,6 εκατοστά, και η γραφή είναι σε κοπτική γλώσσα. Συγκεκριμένα γράφει: “Ο Ιησούς τους είπε, η σύζυγός μου” και “αυτή μπορεί να γίνει μαθήτρια μου”. 

Τέλος να σας πω πως κανένα Ευαγγέλιο δεν αναφέρει ότι ο Ιησούς ήταν παντρεμένος ή ότι είχε μαθήτριες.

“O Ιησούς από τη Ναζαρέτ”: Η απίστευτη φωτογραφία από τα γυρίσματα που ο Τζεφιρέλι θα ήθελε να εξαφανίσει!

Διαβαστε επισης

loading...