HomeMEDIAΟι πρωταγωνιστές της σειράς "Person of Interest"!

Οι πρωταγωνιστές της σειράς “Person of Interest”!

Η σειρά Person of Interest διαθέτει ένα εξαιρετικό καστ ηθοποιών, που «συμπληρώνουν» τον πρωταγωνιστή, Τζιμ Καβίζελ.

Μάικλ Έμερσον: Ο ηθοποιός, που υποδύεται τον «Χάρολντ Φιντς» στη σειρά, γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου του 1954, στο Σένταρ Ράπιντς της πολιτείας της Αϊόβα και μεγάλωσε στο γειτονικό Τολέδο.

Δείτε το παρακάτω βίντεο και μάθετε να γράφετε με τυφλό σύστημα!

Το 1976 αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Drake στο Ντε Μουάν, όπου σπούδασε καλές τέχνες και θέατρο. Μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, σκοπεύοντας να εργαστεί ως ηθοποιός αλλά καθώς δεν έβρισκε δουλειά, αναγκάστηκε να δουλέψει ως γραφίστας. Το 1986 μετακόμισε με την πρώτη του σύζυγο στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα, όπου εργάστηκε για αρκετά χρόνια σε τοπικές θεατρικές παραγωγές.

Παρά το γεγονός ότι είχε μια σταθερή εργασία ως καθηγητής στο τοπικό κολέγιο του Τζάκσονβιλ, ο Έμερσον επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές του στο θέατρο, αποκτώντας μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στις Καλές Τέχνες και ελπίζοντας ότι έτσι θα έρθει σε επαφή με σκηνοθέτες και θεατρικούς παραγωγούς.

 

Τελικά, το 1997 και σε ηλικία 33 ετών κατάφερε να εξασφαλίσει τον πρώτο του σημαντικό ρόλο, στο «Gross Indecency: The Three Trials of Oscar Wilde» του Μόισες Κάουφμαν. Το έργο απέσπασε θριαμβευτικές κριτικές και ο Έμερσον είδε επιτέλους το όνειρο του να γίνεται πραγματικότητα.

 Συνυπήρξε στη θεατρική σκηνή με τον Κέβιν Σπέισι (The Iceman Corneth) και με την Ούμα Θέρμαν (Le Misanthrope) αλλά και με την Κέιτ Μπάρτον στα «Give Me your Answer, Do!» και «Hedda Gabler».

Ο ίδιος έχει δηλώσει: «Είχα την ευλογία να κάνω έργα κλασικού ρεπερτορίου στο Broadway, κάτι που αποτελούσε  ένα από τα μεγάλα όνειρά μου».

H τηλεοπτική του καριέρα ξεκίνησε θριαμβευτικά, με βραβείο Emmy «Γκεστ Ηθοποιού», για το ρόλο του κατά συρροή δολοφόνου, Γουΐλιαμ Χινκς σε αρκετά επεισόδια της σειράς «Practice».

To 2006, o Έμερσον συμμετείχε αρχικά ως γκεστ στο “Lost”. Οι παραγωγοί της σειράς είχαν εντυπωσιαστεί από την ερμηνεία του στο «Practice» και τελικά τον κράτησαν στη σειρά ως βασικό χαρακτήρα από την τρίτη σεζόν και ύστερα. Έπαιξε συνολικά σε 79 επεισόδια του της σειράς “Lost” υποδυόμενος τον «Μπεν Λάινους». Κέρδισε τα βραβεία Emmy και Saturn στην κατηγορία «Καλύτερος Ηθοποιός Β’ Ρόλου» το 2009 ενώ προτάθηκε 7 φορές για βραβεία, στα πέντε χρόνια που συμμετείχε στη σειρά.

Για την τηλεόραση έχει δηλώσει: «Με ανησυχεί λίγο η εμβέλεια και η δύναμη της τηλεόρασης. Περισσότεροι άνθρωποι με είδαν στο «The Practice» (1997) από ό, τι θα με δουν ποτέ σε όλα τα θεατρικά έργα, που θα κάνω. Το γεγονός αυτό είναι κάπως ταπεινωτικό. Ή ενοχλητικό. Ή και τα δύο».

Έχοντας συμμετάσχει σε πολλές αστυνομικές σειρές, όπως: «The X-Files», «Law & Order», «Without a Trace», που έχουν προβληθεί από το Star, ο Έμερσον έχει καθιερωθεί ως ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα «πρόσωπα» της αμερικανικής τηλεόρασης και το «σήμα κατατεθέν» του είναι τα χαρακτηριστικά μικρά, στρογγυλά γυαλιά του αλλά και η ξεχωριστή χροιά της φωνής του. Ο ρόλος του Χάρολντ Φιντς, του εκκεντρικού δισεκατομμυριούχου, που πολεμάει το έγκλημα στη σειρά «Person of Interest», δίνει συνέχεια σε μία άκρως επιτυχημένη καριέρα.

Από το 1998, ο ηθοποιός είναι παντρεμένος με την Κάρι Πρέστον, με την οποία έχει συμπρωταγωνιστήσει σε αρκετά σίριαλ αλλά και σε θεατρικές παραγωγές. Μάλιστα, στο «Person of Interest», η Πρέστον εμφανίζεται ως «Γκρέις Χέντρικς» υποδυόμενη την πρώην μνηστή του Χάρολντ Φιντς.

Ταράτζι Π. Χένσον: Η «ντετέκτιβ Τζόσλιν Κάρτερ» της σειράς «Person of Interest» γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1970 στην Ουάσινγκτον. Πρόγονός της ήταν ο εξερευνητής Μάιου Χένσον, ο οποίος  συμμετείχε στην Αρκτική αποστολή του Ρόμπερτ Πίρι, στην ομάδα δηλαδή, που κατάφερε να φτάσει πρώτη στον Βόρειο Πόλο το 1909.

Η Χένσον ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, θέλοντας να αποκτήσει πτυχίο ως ηλεκτρολόγος μηχανικός. Ωστόσο, σύντομα εγκατέλειψε τις θετικές επιστήμες, πήρε μεταγραφή για το Πανεπιστήμιο Howard, όπου αποφοίτησε με πτυχίο στις Καλές Τέχνες. Για να καλύψει τα έξοδα των σπουδών της, δούλευε ταυτόχρονα σε δύο δουλειές. Το πρωί ως γραμματέας σε υπηρεσίες του Πενταγώνου και στον ελεύθερο χρόνο της ως σερβιτόρα σε πολυτελή κρουαζιερόπλοια.

 

Αφού συμμετείχε με διάφορους μικρούς ρόλους σε ταινίες όπως «Four Brothers» στο πλευρό του Μαρκ Γουόλμπεργκ, «Συντονισμένοι στην αλήθεια» με τους Ντον Τσιντλ και Μάρτιν Σιν, «Hurricane Season», πήρε τον πρώτο της σημαντικό ρόλο την ταινία «Η Απίστευτη Ιστορία του Μπέντζαμιν Μπάτον» παίζοντας το ρόλο της μητέρας του Μπέντζαμιν Μπάτον (Μπραντ Πιτ). Για την ερμηνεία της, προτάθηκε για Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου και παράλληλα κέρδισε ιδιαίτερα θετικές κριτικές.

Η Χένσον έχει ξεχωρίσει για τις συμμετοχές της σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές, όπως «The Division», «House», «CSI», «Boston Legal».

Η Χένσον έχει έναν γιο, τον Μαρσέλ που γεννήθηκε το 1994. Ο πατέρας του γιού της ήταν συμμαθητής της στο Γυμνάσιο και δολοφονήθηκε το 1997. Η ηθοποιός είναι ιδιαίτερα δραστήρια σε θέματα οικολογικής ευαισθητοποίησης και συμμετέχει ενεργά στις δράσεις της οργάνωσης PETA για την καταπολέμηση της κακοποίησης των ζώων.

Κέβιν Τσάπμαν: Ο ηθοποιός, που παίζει τον διεφθαρμένο αστυνομικό Λάιονελ Φούσκο, γεννήθηκε στις 29 Ιουλίου του 1962 στη Βοστόνη και ξεκίνησε να δουλεύει σε νυχτερινά μαγαζιά ως πορτιέρης, εκμεταλλευόμενος τις σωματικές του διαστάσεις.

 

Σύντομα, ανακάλυψε το καλλιτεχνικό του ταλέντο και μεταπήδησε στο stand-up comedy, μέχρι τη στιγμή, που ήρθε σε επαφή με τον σκηνοθέτη Τεντ Ντέμ, ο οποίος του έδωσε τον πρώτο του ρόλο στο «Monument Ave.» το 1998. Ειδικεύτηκε σε ρόλους «κακού» ή ιταλού μαφιόζου και έπαιξε σε αρκετές ταινίες, όπως «Θέα στον ωκεανό», «21 Γραμμάρια», «Ποιος είναι το αφεντικό».

O Τσάμπαν έγινε ευρύτερα γνωστός στο κοινό των ΗΠΑ με το ρόλο του Βαλ Σάβατζ στο «Σκοτεινό Ποτάμι» του Κλιντ Ίστγουντ το 2003, όπου για μία ακόμα φορά ενσάρκωσε το ρόλο ενός κακοποιού της νύχτας. Τηλεοπτικά, εμφανίστηκε στην αστυνομική σειρά «Criminal Minds» ως γκεστ, ενώ ο χαρακτήρας του Φούσκο, αποτελεί τον πρώτο του πρωταγωνιστικό ρόλο στη μικρή οθόνη.

Αν και γεννημένος στη μεγαλούπολη της Βοστόνης, ο Τσάπμαν κατάγεται από την επαρχία της Μασαχουσέτης και συγκεκριμένα από το Χίνγκαμ. Το 2013 επέστρεψε στη μικρή πόλη των γονιών του και ζει εκεί, μαζί με τη σύζυγό του, Μέγκαν Κένεντι και τις δύο τους κόρες.

Διαβαστε επισης

loading...