HomeMEDIAΟργισμένη η Μέρκελ με τον Ερντογάν για την πρόθεσή του να κάνει...

Οργισμένη η Μέρκελ με τον Ερντογάν για την πρόθεσή του να κάνει την Αγία Σοφία τζαμί!

Έντονες αντιδράσεις μέχρι και στη Γερμανία προκάλεσε η απόφαση του Τούρκου πρωθυπουργού να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσουλμανικό τέμενος…

 

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών, Σαουσάν Σεμπλί, ύστερα από επικοινωνία της με την καγκελάριο και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τόνισε: “με το καθεστώς της Αγίας Σοφίας (μουσείο) όλες οι πλευρές μπορούσαν να είναι ικανοποιημένες. Το τι θα γίνει όμως εναπόκειται σε απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης”.

 

Οταν μια αράχνη κάνει photobombing στη selfie δύο “ανυπεράσπιστων κοριτσιών”.

 

Τις αντιρρήσεις του για την Αγία Σοφία και τη μετατροπή της σε τέμενος εξέφρασε και ο πρόεδρος των Γερμανών Πρασίνων, τουρκικής καταγωγής, Τζεμ Έζντεμιρ, ο οποίος, μετά τη συνάντησή του με τον οικουμενικό πατριάρχη, δήλωσε: “Δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα μιας τέτοιας πρόθεσης. Η Τουρκία δεν υστερεί από τζαμιά – αντιθέτως. Πρόκειται μάλλον για μια χειρονομία ταπεινωτικού χαρακτήρα για τους χριστιανούς, για όλες τις μειονότητες της Τουρκίας. Η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε μουσείο από τον Κεμάλ Ατατούρκ ήταν κατά την άποψή μου ένα έξυπνο και σωστό μέτρο, το οποίο θα πρέπει να παραμείνει σε ισχύ. Και αν είναι να ανοίξει για θρησκευτικές λειτουργίες, τότε ας μην είναι μόνο για τους μωαμεθανούς, αλλά θα πρέπει και ο πατριάρχης να έχει τη δυνατότητα να κάνει λειτουργίες”.

 

 

Δείτε επίσης: Γ.Λιάγκας:”To Menshealth μου πρότεινε να με αδυνατίσει και να με βάλει εξώφυλο αλλά..!”

Διαβαστε επισης

loading...