HomeMEDIAΜία παγκόσμια καινοτομία ετοιμάζεται στην Ικαρία!

Μία παγκόσμια καινοτομία ετοιμάζεται στην Ικαρία!

Στη μαγευτική Ικαρία βρίσκεται ομάδα επιστημόνων από το αμερικάνικο πανεπιστήμιο ΜΙΤ, γνωστό για τις πρωτοποριακές ανακαλύψεις στο χώρο της τεχνολογίας, με σκοπό να έρθει σε επαφή με τους κατοίκους του νησιού να μελετήσει τις λεπτομέρειες μιας πρωτοφανούς λύσης Ικαριακής έμπνευσης για δωρεάν Wi-Fi και στα πιο απομακρυσμένα σημεία της Ικαρία.

Το δωρεάν Wi-Fi θα γίνει πραγματικότητα σε 302 Δήμους της χώρας μεταξύ των οποίων και η Ικαρία. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση στο νησί αμέσως άρχισαν να υπάρχουν ερωτηματικά: Πώς θα μεταφέρουν τις κεραίες του δωρεάν Wi-Fi και τι θα γίνει με τις συχνές διακοπές στην ηλεκτροδότηση;

Μετά από πρωτοβουλία των κτηνοτρόφων Ικαρίας, θα διατεθούν αφιλοκερδώς 1000 γεροδεμένα άγρια κατσίκια, τα οποία θα μεταφέρουν αντί για κουδούνα, ένα πομπό Wi-Fi ενώ στην πλάτη τους θα στηριχθεί ειδικό μίνι φωτοβολταϊκό που θα μετατρέπει το άφθονο ελληνικό φως σε ηλεκτρική ενέργεια για τη λειτουργία του πομπού. O ενθουσιασμός είναι μεγάλος στο νησί και ο δήμαρχος Στέλιος Σταμούλος σε κοινή συνέντευξη τύπου με τους κτηνοτρόφους του νησιού ανέφερε: «Ο Δαίδαλος έβαλε στον άνθρωπο φτερά, εμείς θα βάλουμε στα κατσίκια φωτοβολταϊκά: λύση σύγχρονη, πράσινη, ένα ακόμη βήμα για την αειφορία του νησιού, μακριά από τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα που επιβουλεύονται μέχρι και τον ήλιο που μας φωτίζει. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους κτηνοτρόφους που αποδεικνύουν πως μπορεί να παντρευτεί με επιτυχία η παράδοση με την τεχνολογία».

Διαβάστε επίσης:

Δείτε καρέ – καρέ το Γκολ του Σάμαρη!

Δείτε τι ανέβασε η αγαπημένη του χρυσού μας σκόρερ, Ελένη Φουρέιρα!

 

 

Διαβαστε επισης

loading...