HomeMEDIAΗ πρώτη φωτογραφία στην ιστορία που υπέστη επεξεργασία με Photoshop!

Η πρώτη φωτογραφία στην ιστορία που υπέστη επεξεργασία με Photoshop!

Μια ημίγυμνη γυναίκα, που κάνει ηλιοθεραπεία μπροστά από μια λιμνοθάλασσα με κρυστάλλινα νερά. Αυτή ήταν η πρώτη ιστορική φωτογραφία που επεξεργάστηκε ποτέ κανείς!

 

Έχει τίτλο “Jennifer in Paradise” και είναι μια φωτογραφία που ξεχωρίζει, γιατί όπως σημειώνει η Guardian, χάραξε το ψηφιακό πεπρωμένο των φωτογραφιών. Η συγκεκριμένη φωτογραφία τραβήχτηκε το 1987 από τον John Knoll και δείχνει τη φίλη του να μαυρίζει στα νησιά Μπόρα Μπόρα.

 

Με την επιστροφή του από τις διακοπές στην Πολυνησία ο John Knoll, θα προκαλέσει μια σημαντική επανάσταση στη φωτογραφία: την ανάπτυξη του λογισμικού επεξεργασίας φωτογραφιών που χρησιμοποιείται περισσότερο στον κόσμο, του Photoshop.

 

Γ. Λιάγκας:”Κάποιοι coaches του The Voice είναι σαν να αδειάζουν το Λάτσιο!”

 

Καθώς εκείνη την εποχή δεν υπήρχαν ψηφιακές εικόνες ο Knoll επέλεξε να σαρώσει τη φωτογραφία της συζύγου του στο νησί Toopua. Έτσι, η φωτογραφία αυτή έγινε η πρώτη φοτοσοπαρισμένη φωτογραφία στην ιστορία της τεχνολογίας.

 

 

 

“Κατά μία έννοια, η Jennifer ήταν  ο τελευταίος κάτοικος ενός κόσμου όπου οι κάμερες ποτέ δεν έλεγαν ψέματα” , γράφει η εφημερίδα Guardian.

 

 

Δείτε επίσης: H Cameron Diaz πρωταγωνίστρια σε ακατάλληλη ταινία του 1992!

 

Διαβαστε επισης

loading...