HomeMEDIA8+1 Τροφές που μειώνουν το στρες!

8+1 Τροφές που μειώνουν το στρες!

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το άγχος και το στρες καταλαμβάνει κυρίαρχη θέση στη ζωή και την καθημερινότητα μικρών και μεγάλων. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που ξυπνούν γεμάτοι άγχος ή το αποκτούν όταν φτάσουν στο γραφείο και έχουν να κάνουν μια σειρά από δουλειές. Εντούτοις, υπάρχουν τρόποι για να το αποφύγουμε. Ένας από αυτούς είναι και η κατανάλωση των κατάλληλων τροφών!

 

1. Πορτοκάλια: Η βιταμίνη C, δρα καταλυτικά στη μείωση του στρες και της υπέρτασης, καθώς βοηθά και στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος του ανθρώπου.

2. Γλυκοπατάτες: Όταν το άτομο είναι κάτω από αρκετή πίεση, η γλυκοπατάτα του δίνει την ευκαιρία να λάβει και υδατάνθρακες και γλυκό. Οι φυτικές τους ίνες, βοηθούν τον οργανισμό να επεξεργαστεί τους υδατάνθρακες αργά και σταθερά.

3. Αποξηραμένα βερίκοκα: Μαγνήσιο-το καλύτερο αγχολυτικό-.

4. Ξηροί καρποί: Ταυτόχρονη ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και μείωση της αρτηριακής πίεσης.

5. ΓαλοπούλαΠεριέχει ένα αμινοξύ που ονομάζεται L-τρυπτοφάνη. Αυτό το αμινοξύ ενεργοποιεί την απελευθέρωση της σεροτονίνης, μιας καλής χημικής ουσίας του εγκεφάλου. 

6. Σπανάκι:Ένα φλυτζάνι σπανάκι ισούται με το 40%  των καθημερινών αναγκών μας για μαγνήσιο.

7. Σολομός: Μια μελέτη από διαπίστωσε ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα διατηρούν το άγχος σε χαμηλά επίπεδα.

8. Αβοκάντο: Το αβοκάντο περιέχει κάλιο. Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Πνευμόνων και Αίματος ισχυρίζεται ότι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης είναι να καταναλώνουμε αρκετό κάλιο.

 

 

9. Πράσινα λαχανικά: Όλα τα πράσινα λαχανικά είναι πλούσια σε βιταμίνες που βοηθούν τον οργανισμό να αποβάλει το στρες!

 

 

Και την επόμενη σεζόν το Joy στο ΣΚΑΙ!

 

Διαβαστε επισης

loading...