HomeMEDIAΠοιες 4 τροφές προκαλούν κυτταρίτιδα;

Ποιες 4 τροφές προκαλούν κυτταρίτιδα;

Η παρουσία της κυτταρίτιδας στα περισσότερα γυναικεία σώματα, είναι αυτό που τις ενοχλεί και τις ταλανίζει σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, υπάρχουν τροφές, οι οποίες αυξάνουν τις πιθανότητες της εμφάνισης κυτταρίτιδας κι εμείς σας τις παραθέτουμε για να τις αποφύγετε

 

Δείτε ποιες είναι οι τροφές που, σύμφωνα με διατροφολόγους και δερματολόγους, συμβάλλουν στην εκδήλωση της κυτταρίτιδας.

Λιπαρές και αλμυρές τροφές

Το ιδανικό είναι να προτιμάτε το άσπρο κρέας και να αποφεύγετε όσο είναι δυνατό τις λιπαρές, τηγανιτές και κονσερβαρισμένες τροφές, με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι. Στο μαγείρεμα αντικαταστήστε το αλάτι με μυρωδικά.

Απαγορεύονται: τσιπς, αλμυρά σνακ, λιπαρό κόκκινο κρέας, λουκάνικα, βούτυρο, μαργαρίνη και πρόβειο τυρί με υψηλά λιπαρά.

Ζάχαρη

Οι τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη, ανεβάζουν τα επίπεδα χοληστερίνης, ενεργοποιώντας τη δημιουργία λιπώδους ιστού. Παράλληλα, όταν τα σάκχαρα συνδέονται με τις πρωτεΐνες, τότε προκαλείται φλεγμονή, που οδηγεί στην εμφάνιση κυτταρίτιδας.

Αλκοόλ

Το αλκοόλ είναι υπεύθυνο για τις βλάβες που προκαλούνται στα μυϊκά και δερματικά κύτταρα. Επίσης, μειώνει τη θετική επίδραση της βιταμίνης C, του ασβεστίου και του ψευδαργύρου στον οργανισμό, περιορίζοντας τη διάσπαση των λιποκυττάρων.

Fast food

Αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο της κυτταρίτιδας, λόγω της αφθονίας σε κορεσμένα λιπαρά.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο My Hood!

Η Ελισάβετ Κωνσταντινίδου χαίρεται που κάνει τον κόσμο να γελάει!

 

Διαβαστε επισης

loading...