HomeCINEMAThe Aviator: η ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε αν δεν το...

The Aviator: η ταινία που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη!

Το Aviator, δεν πρόκειται για κάποια καινούργια ταινία, αλλά επειδή την είδα τώρα πρόσφατα σαν την προτείνω ανεπιφύλακτα.  Και το γιατί θα το μάθετε τώρα….

 

Παρασκευή ή Σάββατο βράδυ λοιπόν, αποφασίζετε να μη βγείτε έξω και αντί για αυτό θέλετε να δείτε μια ταινία. Στην τηλεόραση μετά από αρκετό ζάπινγκ, καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει τίποτα αξιόλογο. Και τότε σας έρχεται στο μυαλό το άρθρο μου! Θα δείτε λοιπόν το Aviator!

 

Αρχικά να σας πω ότι την ταινία σκηνοθέτησε ο Martin Scorsese και πρωταγωνιστή ο  Leonardo DiCaprio. Αυτοβιογραφική ταινία του 2004 που ακολουθεί τη ζωή και το έργο του παραγωγού, σκηνοθέτη και αεροπόρου Χάουαρντ Χιούζ. Αν και μεγάλης διάρκειας ταινία (169 λεπτά) σε κρατάει καθηλωμένο σε όλη τη διάρκεια αναρωτώμενος τι θα γίνει τελικά.

Η ταινία μας οδηγεί στα ’20! Μας παρουσιάζει μέσα από τη ζωή του Χιουζ τα κουτσομπολιά της αφρόκρεμας, του Χόλλυγουντ, αναδεικνύοντας με περίτεχνο τρόπο την ιδιαίτερη προσωπικότητα του παραγωγού. Ένας άνθρωπος που έπασχε από ψυχαναγκαστικές-καταναγκαστικές διαταραχές, με εμμονές και ιδιαίτερα δύσκολο χαρακτήρα είχε ως στόχο της ζωής του κατά τη διάρκεια του ’20 με ’50 να δημιουργήσει καινοτόμα για την εποχή αεροπλάνα και να πετάξει με αυτά.

Ο τρόπος που απέδωσε ο Scorsese μέσα από τον DiCaprio  τις εμμονές του Χάουαρντ Χιουζ είναι πραγματικά εντυπωσιακός!

 

Όσοι την έχετε δει, μπορείτε νομίζω να καταλάβετε γιατί με εντυπωσίασε. Όσοι δεν το ‘χετε κάνει πάλι, αρπάξτε την ευκαιρία και κάντε το!

 

Διαβάστε επίσης:

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο My Hood!

Η ζωή σου δεν είναι το μηχανογραφικό!

Διαβαστε επισης

loading...