HomeAGENDAMaze Open Air: Revolt!

Maze Open Air: Revolt!

Η Revolt! επιστρέφει για το δεύτερο καλοκαιρινό event στο Maze open air club με ένα πολυεθνικό lineup. Ο διεθνούς φήμης Έλληνας παραγωγός/DJ Kreon, ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ταλέντα της γαλλικής ηλεκτρονικής σκηνής, ο Vadim Svoboda και, τέλος, ο ιδρυτής της σλοβένικης Techno Valentino Kanzyani, αναλαμβάνουν τα decks σ’ ένα από τα πολυαναμενόμενα event του καλοκαιριού.

 

Ο Kreon είναι ένας από τους λίγους Έλληνες παραγωγούς που έχουν διαμορφώσει την ηλεκτρονική μουσική σκηνή. Τόσο οι solo κυκλοφορίες του όσο και οι συμπαραγωγές με τον φίλο και συμπατριώτη του Lemos, με ρευστή αισθητική και μεταλασσόμενο χαρακτήρα, αποτελούν ένα πείραμα στη μουσική αλχημεία που αποδίδει σταδιακά ισχυρότερα αποτελέσματα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, ο μοναδικός του ήχος, γεμάτος κρουστά και jazz στοιχεία, βρήκε στέγη κάτω από σημαντικά labels όπως τα Cecille, Robsoul και Masomenos.

 

Έχοντας ζήσει, κυριολεκτικά, σ’ ένα περιβάλλον γεμάτο μουσική από τότε που μπορεί να θυμηθεί (ο πατέρας του ήταν ιδιοκτήτης μίας τεράστιας συλλογής από βινύλια), ο Kreon απέκτησε μουσική παιδεία μέσα από jazz, classic rock, pop, soul, disco ή και country ερεθίσματα. Ο χρόνος που πέρασε μακριά από το σπίτι του σπουδάζοντας, του επέτρεψε να βυθιστεί στους ήχους της αμερικανικής house και techno, στοιχεία των οποίων είναι εμφανή στο μουσικό ύφος του μέχρι σήμερα. Το 2013 ήταν μία σημαντική χρονιά για τον Kreon ως άτομο αλλά ειδικότερα ως καλλιτέχνη, καθώς τελείωσε το μεταπτυχιακό του στη Σύνθεση Ηλεκτρονικής Μουσικής και στο Σχεδιασμό Ήχου στο Λονδίνο. Οι σπουδές αυτές τον βοήθησαν να καταλάβει τη φύση και την ιστορία του ήχου και, πιο συγκεκριμένα, το χειρισμό, την καταγραφή και τις τεχνικές σύνθεσης, οι οποίες εφαρμόζονται ήδη σε επόμενες κυκλοφορίες του.

 

Αν και ο Vadim Svoboda προέρχεται από ένα κλασικό μουσικό υπόβαθρο, ανέπτυξε γρήγορα το πάθος για την ηλεκτρονική μουσική και την παραγωγή. Συλλέγοντας δίσκους έκανε τη μουσική μία συνεχή συνοδοιπόρο στη ζωή του. Μετά την αγορά των πρώτων του μηχανημάτων το 2005, ο Vadim ξεκίνησε την παραγωγή. Το 2009 παρέμεινε ένα εξάμηνο στη Νέα Υόρκη για να ολοκληρώσει τις σπουδές του και για πρώτη φορά έπαιξε ζωντανά με αναλογικά μηχανήματα. Οι ζωντανές εμφανίσεις του γίνονται με μουσικά όργανα και εξοπλισμό όπως synthesizer και rhythm machines.

 

Μετά από μερικά gigs, ο Vadim βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής και προκάλεσε την περιέργεια αρκετών promoters, όπως οι Celine και Giorgio από την Sundae, οι οποίοι του έδωσαν residency. Σύντομα, ο Γάλλος παραγωγός κυκλοφόρησε το πρώτο του EP ‘Ça me dit’ για το ‘Welcome To Masomenos’, ενώ το 2011 δημιούργησε το δικό του label ‘Makesense’. Μετά από 2 χρόνια στο Βερολίνο, ο Vadim ανέπτυξε το ταλέντο του για live performances, με αποτέλεσμα να παίξει στο Panorama Bar, το Club Der Visionaere, και άλλους underground χώρους όπως το Heidegluhen. Το πιο πρόσφατο έργο του, που ονομάζεται ‘Pattern’ και θα κυκλοφορήσει στην ‘Double R’ (Stablo & Rekids), είναι το αποτέλεσμα της δουλειάς του στο Βερολίνο. Συγκεντρώνει 100 κομμάτια που καταγράφηκαν live με τα αναλογικά μηχανήματά του, χωρίς κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση ή εφέ. Στο ΕΡ ‘Motif’, ο Vadim παρουσιάζει ακόμα μία ιδιαίτερη δουλειά με αποκλειστικά οργανικούς ήχους, αποδεικνύοντας πως η μοναδική ποιότητα ήχου και η πρωτοτυπία είναι το κλειδί για αυτόν. Έχει εμφανιστεί μαζί με τους αγαπημένους του καλλιτέχνες όπως οι Ricardo Villalobos, Bruno Pronsato, Zip, Kalabrese, Fumiya Tanaka και Matt John.

 

Η άνοδος του Valentino Kanzyani στο προσκήνιο της ηλεκτρονικής μουσικής ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990: η φήμη του ως ένας από τους πιο επιδέξιους και διάσημους performers στο Ambasada Gavioli έγινε ολοένα και μεγαλύτερη χάρη στην 3-decks τεχνική και τα εντυπωσιακά πολύωρα σετ του. Μετά τις πρώτες κυκλοφορίες του σε labels όπως το Recycled Loops, ο βιρτουόζος DJ της Ανατολικής Ευρώπης ίδρυσε το δικό του vinyl-only label ‘Jesus Loved You’, το οποίο χρησίμευσε ως διέξοδος για τη δημιουργικότητα και τα μεγαλεπήβολα προσωπικά σχέδιά του.

 

Το ‘Next Wave’ πάρτι του Valentino στην Ibiza ξεκίνησε το 2011 με σκοπό να υποστηρίζει τη λιγότερο εμπορική πλευρά της μουσικής σκηνής του νησιού και γρήγορα έγινε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα event της σεζόν. Από πολύ νωρίς, πολλά από τα πιο σεβαστά ονόματα της Techno και της House έπαιξαν εκεί, με special εμφανίσεις από καλλιτέχνες όπως ο Luciano και ο Ricardo Villalobos. Οι επιτυχημένες κυκλοφορίες του στην Cadenza Records, την Intec και την M_nus, εκτόξευσαν τις περιοδείες του, που είναι προγραμματισμένες μέχρι το επόμενο έτος.

 

Σάββατο 12 Ιουλίου

 

Maze Open Air

Ορφέως 182, Βοτανικός

 

Προπώληση: 8€ [Έως 12/7 – 18.00]

Early Door: [23:00-01:30]: 10€

Ταμείο [01:30 – The End]: 12€

 

Doors Open: 23:00 | Doors Close: Personal Decision

 

Διαβαστε επισης

loading...