HomeAGENDAInterplay: Jazz trio με αυτοσχεδιαστική διάθεση

Interplay: Jazz trio με αυτοσχεδιαστική διάθεση

Στην δροσερή “Αποβάθρα” του σιδηροδρομικού σταθμού Ρουφ κλείνει φέτος τα καλοκαιρινά του ραντεβού Το Τρένο στο Ρουφ πλάι στις ράγες, τις ανθισμένες πικροδάφνες και τα φωτισμένα βαγόνια του Orient Express.

 

Tαξιδιάρικες μουσικές, ποτό, ελαφρύ φαγητό, αναπάντεχα live με ταλαντούχους καλλιτέχνες, προβολές ταινιών και εκθέσεις σε ένα από τα πιο εναλλακτικά και αεράτα σκηνικά, στο κέντρο της Αθήνας.

 

Οι “InterPlay” είναι ένα multi- instrumental trio. Kινούνται μεταξύ του κεντρικού και βορειοευρωπαϊκού τζαζ αυτοσχεδιασμού και του δυτικού ενορχηστρωτικού τρόπου σκέψης. Κυρίαρχο στοιχείο της μουσικής τους αποτελεί η ύπαρξη μελωδιών εκφρασμένες μέσα από διάφορους συνδυασμούς οργάνων με σκοπό την ηχοχρωματική πληρότητα. Άλλοτε η κιθάρα διαδέχεται το πιάνο στη βασική έκθεση των θεμάτων και άλλοτε ξεσπούν όλα μαζί σε μια ταυτόχρονη έκρηξη.

 

O ρόλος κάθε μέλους του γκρουπ στοχεύει στη δημιουργία μιας συνθετικής βάσης πάνω στην οποία θα αναπτυχθούν και θα διαμορφωθούν οι προσωπικές συνθέσεις, που αποτελούν το μέσο επικοινωνίας των μουσικών με τους ακροατές. Το τρίο ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2012 με συνεχείς live εμφανίσεις.

 

Συντελεστές

Νίκος Ροπαϊτης πιάνο – κιθάρα (electric & nylon) – ντραμς

Θοδωρής Ξενάκης πιάνο – πλήκτρα – ντραμς               

Ευριπίδης Διονυσιάδης μπάσο (fretted & fretless)

 

Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014, 9.30 μ.μ.

 

Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ

Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως

(10΄ με τα πόδια από τη στάση Μετρό «Κεραμεικός»)

τηλ: 210-5298922

 

 

Διαβαστε επισης

loading...