HomeMEDIAΕσύ δοκίμασες να φτιάξεις κανελάδα;

Εσύ δοκίμασες να φτιάξεις κανελάδα;

Χαίρεται φίλες και φίλοι! Η κουμπάρα μου(Έφη Κοντούλα) φημίζεται για τις υπέροχες συνταγές της. Τις αγαπώ, γιατί ακόμα κι εγώ που δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα με την κουζίνα, είναι απόλυτα κατανοητές, εύκολες και απολαυστικές. Μια από αυτές, είναι και αυτή που σας παραθέτω σήμερα!

Κανελάδα λοιπόν!

 

Τα υλικά της απλά, μόνο προσοχή να χρησιμοποιήσετε τη γνήσια κανέλα Κεϋλάνης γιατί αυτό που πουλάνε τα ΣΜ γενικώς είναι η λεγόμενη κάσια και έχει τοξικότητα. Δυστυχώς η γνήσια κανέλα κοστίζει παραπάνω αλλά αξίζει να πάρετε ελάχιστη για να σκαρώσετε αυτό το υπέροχο αναψυκτικό!

Κάποιοι βάζουν χρώμα για να πετύχουν αυτό το κοκκινάκι που βλέπουμε στις φωτογραφίες αλλά εγώ την άφησα απλή στο κανονικό της χρώμα. Μια χαρά βγήκε!

Υλικά

1 1/2 λίτρο νερό

750 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

4 φύλλα αρμπαρόριζας 

6 ξύλα κανέλας

4 γαρύφαλλα αν θέλουμε (θέλουμε!!! θέλουμε!!)

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί να βράσουν σε δυνατή φωτιά για μισή ώρα και ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται.Προσοχή γιατί κάπου στο μισάωρο πήζει το σιροπάκι μας (αυτό ακριβώς θέλουμε) και αρχίζει να φουσκώνει. Δεν το αφήνουμε για να μη γίνει χάλια η κουζίνα μας. Παραλίγο να την πατήσω για αυτό από πάνω του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να σταθεί και να μην καίει. Σουρώνουμε και γεμίζουμε τα μπουκάλια μας μόλις κρυώσει.Μπορούμε να την κρατήσουμε εντός και εκτός ψυγείου. Συνήθως κρατάω τα μπουκάλια μου (από πέρσυ που την πρωτοέφτιαξα δηλαδή ….) στο ντουλάπι και όταν την ανοίξω στο ψυγείο αλλά πιστέψτε με όταν αρχίσετε δεν σταματάτε. Με μπόλικα παγάκια τώρα το καλοκαίρι είναι ότι καλύτερο! Σερβίρεται με αναλογία 1 προς 3 όπως τα περισσότερα σιρόπια.

 

Διαβάστε επίσης:

Πόσο λάθος έκανε ο George που άφησε την Elisabetta Canalis!

Δεν φαντάζεστε τι έφαγε ο Νίκος Αναδιώτης για ΠΡΩΙΝΟ πριν την έναρξη του “Happy Day”!

Διαβαστε επισης

loading...