Καλημέρα σας! Για άλλη μια φορά, η κουμπάρα μου(Έφη Κοντούλα) με βοήθησε για να σας βοηθήσω να φτιάξουμε ένα υπέροχο γλυκό του κουταλιού, καρπούζι!
Υλικά
1 κιλό καθαρισμένο καρπούζι (μόνο το άσπρο μέρος)
1 κιλό ζάχαρη
χυμός από 3 λεμόνια
χυμός 1/2 λεμονιού
1 βανίλια (*)
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το καρπούζι και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος του. Κόβουμε σε χονδρά κομμάτια και αφήνουμε για 2 ώρες σε μία λεκάνη με το χυμό των 3 λεμονιών. Βάζουμε βάρος για να παραμείνουν μέσα στο νερό. Στραγγίζουμε καλά και βάζουμε με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη χωρίς νερό και μόλις λιώσει η ζάχαρη υπολογίζουμε γύρω στα 15-20 λεπτά βράσιμο, ξαφρίζοντας ενδιάμεσα.Κλείνουμε το μάτι και αφήνουμε να σταθεί μέχρι την άλλη μέρα. Το βάζουμε να ξαναπάρει μία βράση και στο τελείωμά του προσθέτουμε το χυμό μισού λεμονιού και τη βανίλια.
Διαβάστε επίσης:
Η Μιμή Ντενίση για τον πρώην σύζυγό της Σωτήρη Πολύζο!
Γάμος+Βάφτιση του χρόνου για την οικογένεια της Αγγελικής Ηλιάδη!