HomeMEDIAΕσείς ξέρατε για το σεμιφρέντο λεμόνι;

Εσείς ξέρατε για το σεμιφρέντο λεμόνι;

Η Έφη Κοντούλα ξαναχτυπά και μας προτείνει ένα συνδυασμό παγωτού-ποτού που θα σας ενθουσιάσει!

 

Το σεμιφρέντο είναι η ενδιάμεση κατάσταση μεταξύ σορμπέ και παγωτού. Εχει γάλα που δεν υπάρχει στο σορμπέ και δεν έχει αβγά και κρέμα γάλακτος  που έχει το κλασσικό παγωτάκι. Πολύ μας αρέσουν τα γρήγορα και χωρίς πολλές φιοριτούρες παγωτά στο σπίτι μας. Το συγκεκριμένο έχει πολύ δυνατή γεύση, οπότε πρέπει να είσαι φαν του λεμονιού για να το απολαύσεις. Σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να αυξήσεις τη ζάχαρη για να μετριάσεις την ένταση του λεμονιού.

 

 

Υλικά

500 ml γάλα

500 ml νερό

500 γρ. ζάχαρη 

500 ml χυμός λεμονιού

ξύσμα 3-4 λεμονιών

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό και τη ζάχαρη.  Μόλις το μείγμα πάρει βράση, το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αδειάζουμε το μείγμα σε μεταλλικό κατά προτίμηση, δοχείο και αφού το αφήσουμε να ηρεμήσει και να κρυώσει αρκετά, το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από ένα τρίωρο , το βγάζουμε, το χτυπάμε και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται για 5 με 6 φορές.

* Τσαχπινιά….

Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτουμε αν θέλουμε 1/2 σφηνάκι βότκα, το κάνει πιο “βιλούδου”….χαχαχααχ! Αν δεν φάνε παιδάκια αυτό, άσε που είναι τόσο ξινούλι που δεν νομίζω ότι θα το πλησιάσουν τα παιδάκια. Επίσης, η ποσότητα είναι τέτοια που μπορεί και να το μπουχτίσετε … Τότε ή μειώνετε τα υλικά κατά το ήμισυ…..ή κάνουμε  κοκτέηλ με βότκα, τζίν ή τεκίλα ανάλογα με το τι διαθέτουμε! 

Η… “Α”  πογείωση!!!!!!!! 

 

Και με τη ζέστη που έχει βάλει, ταιριάζει γάντι! Διάλειμμα δροσιάς στο σπίτι, ή ακόμα και στο γραφείο! Καλή απόλαυση!

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Νεκρός ή ζωντανός ο κακοποιός με τις εκατομμύρια θαυμάστριες;

Οι 12 καλύτερες πισίνες του κόσμου!

Διαβαστε επισης

loading...