Home MEDIA Χειροποίητα σπιτικά ντόνατς για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Χειροποίητα σπιτικά ντόνατς για να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

0
212

Η Έφη Κοντούλα για σήμερα προτείνει φρέσκα σπιτικά ντόνατς, που μοσχομυρίζουν για μικρούς και μεγάλους!

 

 

Υλικά

500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

60 γρ. ζάχαρη

25 γρ. νωπή μαγιά

3 κρόκοι αβγών

230 ml γάλα χλιαρό

100 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό

σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι με μία πρέζα αλάτι και το ανακατεύουμε. Κάνουμε λακούβα και ρίχνουμε 1 κ. σ. από τη ζάχαρη και τρίβουμε τη μαγιά.  Ρίχνουμε μέσα στη λακούβα το γάλα σιγά-σιγά και δουλεύουμε τη ζάχαρη με τη μαγιά μέχρι να λιώσουν.Αφήνουμε σκεπασμένο το μπωλ για 15 λεπτά στην άκρη να αφρίσει το υλικό και μετά ρίχνουμε το μείγμα βούτυρο+ζάχαρη + κρόκοι και ζυμώνουμε καλά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι ή γάλα αναλόγως της σύστασης του μείγματος μας.Αφήνουμε για μισή ώρα σκεπασμένο το μπωλ να διπλασιαστεί η ζύμη και μετά ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκατοστών και κόβουμε δίσκους διαμέτρου 6 εκατοστών (άνοιγμα περίπου 1 μεγάλου νεροπότηρου).Αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη στους δίσκους σκεπασμένη (ανεβαίνουν σε 15 λεπτά περίπου)  και μετά τηγανίζουμε σε σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις χρυσίσουν, τους βγάζουμε σε χαρτί κουζίνας για να μην μείνει λαδίλα.Οταν κρυώσουν λίγο, γεμίζουμε με μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με πραλίνα φουντουκιού ή με ότι μας κατεβάσει ο εγκέφαλος! Κόβουμε με προσοχή στη μέση λίγο και με ένα μικρό κουταλάκι τοποθετούμε τη γέμιση. Επίσης τρυπιούνται με τη μύτη του κορνέ άνετα. Οπως βολεύεται ο καθένας τα γεμίζει. Επίσης επειδή δεν θεωρείται γλυκιά πολύ η ζύμη, άνετα γεμίζονται με λουκανικάκι και δεν ξέρω τι άλλο και έχουμε αμέσως-αμέσως πιροσκάκια. Ετσι νομίζω από το αποτέλεσμα τουλάχιστον. Θα τα κάνω και έτσι κάποια στιγμή.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Οι 10 καλύτερες τηλεοπτικές κωμωδίες όλων των εποχών!

SEX: Τι λένε οι άντρες στις κοπέλες τους και τι στους φίλους τους