Home MEDIA Φτιάξε τη δική σου σπιτική λεμονόπιτα!

Φτιάξε τη δική σου σπιτική λεμονόπιτα!

0
215

Η Έφη Κοντούλα με τα υπέροχα γλυκά της για σήμερα προτείνει ωραιότατη λεμονόπιτα, για εκείνουν που αγαπούν τη γλυκόξινη γεύση!

 

Υλικά

Για τη βάση μπισκότου

225 γρ. βούτυρο σε θερμ. δωμ.

1/2 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα λεμονιού

6 αβγά σε θερμ. δωμ.

3 φλ. κρυσταλλική ζάχαρη

2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού

1 φλ. χυμός λεμονιού

1 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 πρέζα κανελογαρίφαλο

άχνη για το πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Για τη βάση μπισκότου

Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και μόλις ενωθούν, προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι.Αδειάζουμε σε ένα μακρόστενο πυρέξ διαστάσεων 32×22 εκατοστών τη ζύμη μας, τη στρώνουμε όμορφα μέσα στο πυρέξ (ελάχιστα λαδωμένο να είναι), τη βάζουμε στο ψυγείο για κανένα μισάωρο να σφίξει  και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά στους 175 βαθμούς σε αέρα, μέχρι να αρχίζει να ροδίζει.Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο να κρυώσει η βάση και φτιάχνουμε την κρέμα χωρίς να σβήσουμε το φούρνο μας.

 

Για την κρέμα λεμονιού

Χτυπάμε πάλι με το μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, το ξύσμα, το χυμό και τελευταίο προσθέτουμε το αλεύρι. Στρώνουμε το μείγμα πάνω από το μπισκότο και ψήνουμε για 25  με 30 λεπτά περίπου στην ίδια θερμοκρασία και πάλι σε αέρα.Οταν βγει την αφήνουμε να κρυώσει και κατά προτίμηση την βάζουμε και στο ψυγείο για λίγο να δροσιστεί η κρέμα της, σκεπασμένη εννοείται καλά με μεμβράνη.Πασπαλίζουμε με άχνη, κόβουμε κομμάτια  και σερβίρουμε! 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς είναι σήμερα η “Μαρκέλλα” από τη “Μαρία η άσχημη”;

Μια επίσκεψη στην Κάσο θα σας πείσει πώς υπάρχει παράδεισος!