HomeMEDIAΧρεοκοπία ξανά για την Αργεντινή! Ο εφιάλτης ξαναχτυπά!

Χρεοκοπία ξανά για την Αργεντινή! Ο εφιάλτης ξαναχτυπά!

Στις 07:00 έληξε η διορία για συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση της Αργεντινής και τους πιστωτές της και οι μνήμες του 2001 ζωντανευουν!

 

Στις 07:00 το πρωί της Πέμπτης έληξε η διορία για να υπάρξει συμφωνία για τη ρύθμιση του χρέους της Αργεντινής ανάμεσα στην αντιπροσωπεία της χώρας και τους πιστωτές.  Αυτή τη φορά η Αργεντινή έπρεπε να πληρώσει 539 εκατομμύρια δολάρια τους πιστωτές που είχαν συμφωνήσει σε κούρεμα των ομολόγων, τα οποία διακρατούσαν κατά 70% μετά την κρίση του 2001.

 

“Οι πολίτες της Αργεντινής θα είναι το πραγματικό και απόλυτο θύμα. Οι πλήρεις συνέπειες της αθέτησης δεν είναι προβλέψιμες, αλλά σίγουρα δεν είναι θετικές”, τόνισε ο Αμερικανός δικαστικός διαμεσολαβητής που είναι υπεύθυνος για την υπόθεση.

 

Ο υπουργός Οικονομίας της Αργεντινής υποστήριξε ότι η χώρα δεν έχει αθετήσει τους όρους του χρέους της, επαναλαμβάνοντας ότι έχει αποστείλει τις απαιτούμενες πληρωμές στα μέλη της διοίκησης των τραπεζών.

 

Η Standard & Poors πάντως έχει ήδη αποφασίσει τη… χρεοκοπία της Αργεντινής, αφού υποβάθμισε το κρατικό αξιόχρεο της χώρας, που βρισκόταν στη βαθμίδα CCC-, στην κατηγορία SD, δηλαδή «επιλεκτική χρεοκοπία, υποδεικνύοντας ότι η Αργεντινή αθέτησε ορισμένες από τις υποχρεώσεις της όσον αφορά το ξένο συνάλλαγμα.

 

Η σημερινή κατάσταση φέρνει στο μυαλό τις εφιαλτικές στιγμές του Δεκεμβρίου του 2001 με τις διαδηλώσεις, τις συγκρούσεις, τους πολίτες να σπάνε μαγαζιά και τράπεζες και τον τότε πρόεδρο της χώρας να την εγκαταλείπει με ελικόπτερο.

 

Δείτε επίσης: Και αυτό το πλάσμα έκοψαν από το πρωινό;

 

Ελληνική κορμάρα δροσίζεται και… οι υπόλοιποι καίγονται!

Διαβαστε επισης

loading...