HomeMEDIAΑπαλλαγείτε από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο!

Απαλλαγείτε από τα κουνούπια με φυσικό τρόπο!

Τα κουνούπια πλέον πολλαπλασιάζονται ταχύτατα εξαιτίας των κλιματικών αλλαγών και της αύξησης της θερμοκρασίας. Εδώ,  προτείνονται τρόποι να προστατευτούμε από τα τσιμπήματά τους με φυσικούς τρόπους, κυρίως με τη σωστή επιλογή και χρήση των αιθέριων ελαίων. Εφαρμόζοντας τις οδηγίες που ακολουθούν, είναι βέβαιο ότι θα έχουμε πολλαπλό όφελος, μια και θα απαλλαχθούμε από τα κουνούπια, αλλά και από τα περισσότερα ενοχλητικά έντομα, όπως οι μύγες και οι σκνίπες.

 

 

Άμυνα σώματος

Λάδι Εάν η ιδέα να χρησιμοποιήσουμε ένα έλαιο με χημικά συστατικά από το φαρμακείο δεν μας δελεάζει, μπορούμε να φτιάξουμε το δικό μας λάδι για το σώμα με φυσικά συστατικά. Σε 30 ml αμυγδαλέλαιο (έλαιο βάσης), ρίχνουμε 7 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντα, 7 σταγόνες γεράνι και 4 σταγόνες βασιλικό. Το μείγμα που θα παρασκευάσουμε είναι αρωματικό και όσοι το χρησιμοποιούν κάνουν με ευχαρίστηση επάλειψη στο σώμα τους. Συνιστάται η εφαρμογή του ιδιαίτερα στα σημεία που προτιμούν τα κουνούπια, όπως οι αστράγαλοι και οι καρποί των χεριών.

Εσείς θα φορούσατε αυτά τα Disney ρούχα;

Οι γλάστρες

Εκτός από τα αιθέρια έλαια των φυτών, τα ίδια τα φυτά, όπως ο βασιλικός και η λεβάντα, έχουν εντομοαπωθητική δράση. Διόλου τυχαία, παλαιότερα μια γλάστρα με βασιλικό κοσμούσε πάντα τα παράθυρα και τις αυλές των σπιτιών. Εάν θέλουμε, λοιπόν, να ενισχύσουμε την αντικουνουπική «άμυνα» του σπιτιού μας, μπορούμε να βάλουμε στο μπαλκόνι μας φυτά όπως ο βασιλικός, η λεβάντα και το γεράνι. Επιπλέον, μπορούμε να ετοιμάσουμε ένα φυσικό αντικουνουπικό με βασιλικό και ξίδι. Αρκεί να πάρουμε λίγα φύλλα βασιλικού (πλατύφυλλου), να τα κοπανήσουμε στο γουδί ώστε να αναδυθεί το άρωμά τους, και στη συνέχεια να ρίξουμε λίγο ξίδι. Βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ στον χώρο που βρισκόμαστε.

 

Ωχ, με τσίμπησε

Σε περίπτωση που µας τσιµπήσουν τα κουνούπια, εάν δεν θέλουµε να καταφύγουµε στην κλασική λύση της επάλειψης µε ξίδι, µπορούµε να ετοιµάσουµε ένα ανακουφιστικό µείγµα µε αιθέριο έλαιο µέντας. Για να το παρασκευάσουµε, βάζουµε σε 30 γρ. κρέµα ή ζελέ αλόης (πωλούνται στα φαρµακεία) 18 σταγόνες αιθέριο έλαιο µέντας. Ανακατεύουµε καλά το µείγµα για να διαλυθεί το αιθέριο έλαιο και κάνουµε επάλειψη στο ερεθισµένο σηµείο που µας τσίµπησε το κουνούπι.

 

Διαβάστε επίσης:

Πώς θα ξανακερδίσεις μία/έναν πρωην σου!

Sergio Ramos: Επιτέθηκε σε θαυμάστριά του επειδή τον τράβηξε φωτογραφία!

Διαβαστε επισης

loading...