HomeMEDIAΑποκλειστικά στο Athensbars! Η Λίλιαν Τσουρλή δίνει τη δική της απάντηση για...

Αποκλειστικά στο Athensbars! Η Λίλιαν Τσουρλή δίνει τη δική της απάντηση για το δελτίο του ΑΝΤ1 που έγινε στόχος πριν από τις εκλογές

Μια πραγματική κυρία που το ήθος της και η ταπεινότητα της, την έχουν δικαίως τοποθετήσει στην κορυφή της μάχιμης Δημοσιογραφίας. Ο λόγος για τη Λίλιαν Τσουρλή η οποία ξεκίνησε από τον παλιό Σκάι το 1993 και το 1999 βρέθηκε στον ΑΝΤ1.  Έχει καλύψει αποστολές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τα μεγαλύτερα κοινωνικά γεγονότα, σεισμούς, καταστροφές, φωτιές, διαδηλώσεις, πορείες. 

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την Αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε στο Athensbars.gr!

 

Τι ήταν για εσένα η κίνηση της Κυβέρνησης να κλείσει την ΕΡΤ;

Πονεμένη ιστορία …Η «εκκαθάριση» στην ΕΡΤ ήταν κάτι που έπρεπε να γίνει πριν από αρκετά χρόνια. Αλλά όχι με τόσο άκομψο τρόπο .Ακόμη και οι ίδιοι οι συνάδελφοι οι πραγματικοί εννοώ ,που εργάζονταν στην ΕΡΤ,έλεγαν ότι δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Να πληρώνονται δηλαδή, άνθρωποι που ποτέ δεν πάτησαν το πόδι τους στο ραδιομέγαρο, και αυτοί που πραγματικά δούλευαν να παίρνουν ψίχουλα .Μια σειρά έπρεπε να μπεί σίγουρα. Αλλά επαναλαμβάνω, όχι τόσο άκομψα. Σε αυτό το σημείο όμως θέλω να προσθέσω κάτι. Δυστυχώς, ποτέ δεν έγινε καμία διαμαρτυρία, κανένας ντόρος για τους ανέργους πλέον, συναδέλφους του ΑLTER.Ποτέ δεν ένοιαξε κανέναν αν αυτοί οι άνθρωποι είναι ακόμη και σήμερα στο δρόμο, ποτέ κανένας πολιτικός συνδυασμός για αυτούς τους ανθρώπους δεν σήκωσε παντιέρα, δεν κατέθεσε καμία ερώτηση στη βουλή .Δεν άνοιξε μύτη στην ουσία.

Κάποια στιγμή παρουσίασες και δελτίο ειδήσεων αλλά επέστρεψες στο ρεπορτάζ. Γιατί; Θεωρείς πως ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι μόνο μάχιμος;

Επέστρεψα στο ρεπορτάζ γιατί πάντα μ άρεσε το ρεπορτάζ και γιατί θεωρώ ότι ο δημοσιογράφος είναι καλύτερος σε αυτό που του αρέσει περισσότερο. Ξεκίνησα από το ρεπορτάζ του δρόμου και συνεχίζω σε αυτό γιατί  προσωπικά αυτό με εκφράζει. Ο μάχιμος’’ δημοσιογράφος δεν είναι μόνο στο δρόμο,΄΄ μάχιμος ΄΄ είναι και αυτός που είναι μέσα στις επάλξεις ακόμη και με το τηλέφωνο του. Για μένα ΄΄μαχιμος ΄΄ παύει να είναι ο δημοσιογράφος όταν πάψει να δημοσιογραφεί.

 

Πως είσαι επαγγελματικά αυτή τη στιγμή;

Συνεχίζω να δημοσιογραφώ στην τηλεόραση του ΑΝΤ1,  συνεχίζω να βγαίνω στο δρόμο όταν το απαιτεί η ειδησεογραφία και η θεματολογία και εξακολουθώ να αισθάνομαι πολύ τυχερή που συνεργάζομαι με την καλύτερη δημοσιογραφική ΄΄ παρέα’’ που υπάρχει στην Ελληνική δημοσιογραφία. Γιατί στον Αντ1 είμαστε μια παρέα και αυτό έχει τη μεγαλύτερη σημασία στον εργασιακό χώρο στις μέρες μας.

 

Το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στοχοποιήθηκε στις τελευταίες εκλογές για φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, προκαλώντας μάλιστα την άμεση αντίδραση τόσο της ΕΣΗΕΑ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Η Μαρία Χούκλη έκανε λόγο για μια κακή και άστοχη στιγμή. 

Πως σχολιάζεις εσύ τη συγκεκριμένη στιγμή;

 

Ζούμε την εποχή της ειδησεογραφικής ελευθερίας στη χώρα μας έτσι δεν είναι; Ο καθένας μπορεί να λέει αυτό που θέλει και πιστεύει ελευθέρα .Αν πείραξε κάποιους τι να πω; Απορώ όμως πως εδώ και τόσα χρόνια που ακούγονται τα απίστευτα από άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν έγινε κανένας ντόρος .Η Μαρία Χούκλη για μένα είναι κυρία με Κ κεφαλαίο στον χώρο της δημοσιογραφίας.

Ο δημοσιογράφος είναι εύκολο να γίνει πολιτικός;

Ο καθένας μπορεί να γίνει πολιτικός αν το θέλει πραγματικά και ο κόσμος θα τον κρίνει. Άλλωστε πολιτικός δεν σπουδάζεις σε κάποιο πανεπιστήμιο. Πολιτικό σε κάνει η τριβή με την καθημερινότητα και την αλήθεια και η διάθεσή σου να προσφέρεις στο κοινωνικό σύνολο.

Τα δύσκολα θεωρείς ότι έχουν περάσει για την Ελλάδα; 

Όχι βέβαια, αλλά τα δυσκολότερα ναι σίγουρα. Το θέμα είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να πέτυχε στις εξετάσεις ,οι πολίτες της όμως καθημερινά παλεύουν και δυστυχώς θα συνεχίσουν να αγκομαχούν για πολλά χρόνια ακόμη.

Τι είναι αυτό που σε εξοργίζει;

Οι ύπουλες κινήσεις και οι ψεύτικες υποσχέσεις.

Θα έλεγες «Ναι» σε κάτι καινούργιο τηλεοπτικά; Θα ήταν εύκολο να μεταπηδήσεις σε κάτι ψυχαγωγικό για παράδειγμα;

 

Δεν το ξέρω, αλλά αυτή και πάλι είναι η δουλειά μου. Πρέπει να προσαρμόζομαι όπως ο χαμαιλέοντας στις ανάγκες τις δουλειάς μου ,όποτε το απαιτούν οι περιστάσεις. Μην ξεχνάμε πως κανένας δε δουλεύει από χόμπι. Αν οι προϊστάμενοί μου, μου ζητήσουν να «υπηρετήσω» από άλλη θέση το ρεπορτάζ θα το κάνω. Θα θελα ωστόσο να παραμείνω εδώ που είμαι ,στις ειδήσεις…

Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

Διαβαστε επισης

loading...