HomeMEDIA2+1 τρόποι, για να λειτουργήσουν ευεργετικά στην ψυχική σας υγεία οι διακοπές!

2+1 τρόποι, για να λειτουργήσουν ευεργετικά στην ψυχική σας υγεία οι διακοπές!

Οι καλοκαιρινές διακοπές επηρεάζουν άρδην την ψυχική μας υγεία. Μιας και η ρουτίνα της καθημερινότητας σπάει, οι μπαταρίες επαναφορτίζονται, το άγχος αποβάλλεται, η επαφή με τη φύση αυξάνεται… Νομίζω όλα αυτά αρκούν για να πούμε ότι το καλοκαίρι επιδρά θετικά στην ψυχοσύνθεσή μας. 

 

Πρόσφατη έρευνα του 2010 επιβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι που χρησιμοποιούν την άδειά τους για διακοπές επιστρέφουν στην εργασία τους πιο ανανεωμένοι και με ενισχυμένη παραγωγικότητα.1 Φαίνεται πως οι διακοπές προσφέρουν τη δυνατότητα στον εργαζόμενο όχι μόνο να επιστρέφει στα εργασιακά του καθήκοντα με λιγότερο στρες, αλλά και με ανανεωμένα εφόδια, κατά κύριο λόγο, την αυτοπεποίθηση, την αποτελεσματικότητα, και τη δημιουργικότητά του.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Αυτή η γυναίκα πουλά την αγκαλιά της για 60 $ την ώρα

Η δημιουργικότητά μας συνδέεται με την ικανότητά μας να βρίσκουμε λύσεις σε προβλήματα και έρευνα του 2009 έδειξε ότι η ικανότητα αυτή εξασκείται και ενισχύεται.2 Μέσα από την ονειροπόληση και άλλες πνευματικές ασκήσεις επιχειρούμε τη διανοητική διαχείριση γεγονότων και πληροφοριών με σκοπό την κατάστρωση σχεδίων και την κατανόηση καταστάσεων που συμβαίνουν γύρω μας. Οι καλοκαιρινές διακοπές προσφέρονται με ιδανικό τρόπο για την απομάκρυνση από το εργασιακό στρες, αλλά και την έκθεση σε δημιουργικές προκλήσεις.

 

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ! Δείτε πως είναι σήμερα ο Στέλιος από το «Εμείς κι εμείς»!

ΣΟΚ! Καθημερινή εκπομπή κόβεται στον Alpha!

Διαβαστε επισης

loading...