HomeNEWSΠροκαλούν ξανά: Κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β' παρουσίασαν...

Προκαλούν ξανά: Κέρινα ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β’ παρουσίασαν οι Σκοπιανοί σε εγκαίνια μουσείου!

Ομοιώματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Φιλίππου Β΄ είναι ανάμεσα στα εκθέματα του νέου αρχαιολογικού μουσείου των Σκοπίων!

 

Το νέο αρχαιολογικό μουσείο της ΠΓΔΜ βρίσκεται στο κέντρο των Σκοπίων, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Βαρδάρη (Αξιός) που διασχίζει την πόλη.

 

Οι συλλογές του μουσείου εκτίθενται σε τρία επίπεδα, σε μία έκταση 6.000 τετραγωνικών μέτρων. Συνολικά εκτίθενται περίπου 6.000 αντικείμενα από την προϊστορική περίοδο μέχρι το Μεσαίωνα.

 

Νάντια Μπουλέ… δείτε φωτογραφία που ανέβασε στο διαδίκτυο με τα εσώρουχά της…

 

Στο νέο μουσείο έχουν τοποθετηθεί και 15 κέρινα ομοιώματα, μεταξύ αυτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β΄, του Ιουστινιανού, του Περσέα και του Τσάρου Σαμουήλ.

 

Τα κέρινα ομοιώματα, τα οποία είναι σε φυσικό μέγεθος παραγγέλθηκαν στη Ρωσία. Στην είσοδο του μουσείου εκτίθεται αντίγραφο της μαρμάρινης σαρκοφάγου της Σιδώνας (γνωστή ως Σαρκοφάγος του Μεγάλου Αλεξάνδρου), η οποία φυλάσσεται στο αρχαιολογικό μουσείο Κωνσταντινούπολης.

 

Ο πρωθυπουργος της χωρας δήλωσε στην ομιλία του ότι η κυβέρνηση του θα συνεχίσει να επενδύει στον πολιτισμό και πως το επόμενο βήμα στον τομέα αυτό θα είναι η λειτουργία, την ερχόμενη εβδομάδα, “μουσείου για τους Μακεδόνες πρόσφυγες από την περίοδο του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα”.

 

Δείτε επίσης: Χάρης Ρώμας: Σε ποιον είπε ζωντανά στην εκπομπή που τον φιλοξενούσαν “Άντε ρε μ@λ@κ@”!

 

Το στήθος έτοιμο να βγει και εκείνη… μόνο που δεν το έκανε με τον σύντροφό της μέσα στην θάλασσα!

Διαβαστε επισης

loading...