HomeAGENDAΓευστικές συναντήσεις με άρωμα Ηπείρου στο Βυζαντινό

Γευστικές συναντήσεις με άρωμα Ηπείρου στο Βυζαντινό

Από σήμερα έως τις 22 Νοεμβρίου, το Βυζαντινό φέρνει την Ήπειρο στα πιάτα του, ολοκληρώνοντας το αφιέρωμα της χρονιάς στις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας.

 

Έφτασε η σειρά της Ηπείρου, η οποία θα ολοκληρώσει και τη σειρά γευστικών συναντήσεων με τις τοπικές κουζίνες της Ελλάδας στο εστιατόριο Βυζαντινό του Hilton. Οι ηπειρώτικες γεύσεις θα πρωταγωνιστήσουν από σήμερα μέχρι και τις 22 Νοεμβρίου, «κλείνοντας» τη σειρά αφιερωμάτων για φέτος.

 

Στο πλαίσιο του γαστρονομικού αυτού αφιερώματος, ο executive chef του Hilton Αθηνών Κώστας Αθανασίου εμπνέεται από τα μοναδικά προϊόντα και τη γαστρονομική ιστορία της περιοχής κι ετοιμάζει μαζί με την ομάδα του πάνω από 50 διαφορετικά πιάτα, τα οποία θα εναλλάσσονται καθημερινά, προκειμένου να σας μυήσουν στις γεύσεις και στα αρώματα της Ηπείρου.

 

Δύσκολα θα αντισταθείτε στον πειρασμό να δοκιμάσετε τις διάσημες ηπειρώτικες πίτες, τα πρώτης τάξεως κρεατικά, όπως προβατίνα ψητή και λουκάνικα Μετσόβου και τα θαυμάσια τυριά Π.Ο.Π όπως μετσοβόνε, φέτα, μετσοβέλα και γαλοτύρι. Ευκαιρία να δοκιμάσετε και τηγανητά βατραχοπόδαρα, τοπική σπεσιαλιτέ των Ιωαννίνων! Συνοδέψτε το γεύμα σας με λευκό ξηρό κρασί από την εξαιρετική ποικιλία σταφυλιού Ντεμπίνα με καταγωγή από την όμορφη Ζίτσα.

 

Τα σιροπιαστά γλυκά έχουν λαμπρή παράδοση στην Ήπειρο, οπότε αφήστε οπωσδήποτε χώρο για το επιδόρπιο. Από τον πλούσιο μπουφέ γλυκών, δοκιμάστε γιαννιώτικο, γλυκές φλογέρες Μετσόβου, σαραγλί, καρυδόπιτα, αμυγδαλόπιτα, κλωστάρι και σκερ μπουρέκ.

 

Πληροφορίες:

Βυζαντινό, Βασιλίσσης Σοφίας 46, Ξενοδοχείο Hilton, Αθήνα, 210-7281400, 13-22/11, τιμή μπουφέ: €38, δωρεάν πάρκινγκ για τους πελάτες για κάθε κατανάλωση αξίας €40, δωρεάν Wi-Fi.

Διαβαστε επισης

loading...