HomeNEWSAποκλειστική συνέντευξη: 11 ημέρες πριν από τις εκλογές η Ραχήλ Μακρή ανοίγει...

Aποκλειστική συνέντευξη: 11 ημέρες πριν από τις εκλογές η Ραχήλ Μακρή ανοίγει τα “χαρτιά” της στο Athenstimeout.gr

Κυρία Μακρή καλησπέρα σας…

Καλησπέρα και χρόνια πολλά στην αυγή του νέου χρόνου και της διαφαινόμενης πολιτικής αναγέννησης του τόπου.

 

1 Υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν στην Κοζάνη. Τα συναισθήματα σας για την εμπιστοσύνη που σας δείχνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο Αλέξης Τσίπρας στοχεύει στην Κυβέρνηση όλων των Ελλήνων για όλους τους κατοίκους αυτής της Χώρας.

Η εμπιστοσύνη του δείχνει ότι εννοεί όσα λέει.

Οφείλουμε ως κοινωνία να απαλλαγούμε από συμπλεγματισμούς «αριστερόμετρου» ή «πατριδομέτρου» και να προχωρήσουμε ενωμένοι για την διεκδίκηση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και Υπερηφάνειας που τσαλάκωσαν και εκποίησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Φυσικά και υπάρχουν τσιφλίκια που διεκδικούν επετηρίδες και ευαγγελίζονται μια καθαρότητα που υφίσταται στη σφαίρα της φαντασίας. Ο Λαός μας όμως τους έχει γυρίσει την πλάτη και στρέφεται προς το ενωτικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα.

Σε αυτή την προσπάθεια του λοιπόν δεν μπορώ να μην αποτελέσω αρωγό και συμπαραστάτη του

 

2 “Ανεξάρτητοι Έλληνες”: Ένα κόμμα που ο τύπος κατατάσσει ξεκάθαρα στη Δεξιά. Τώρα που είστε επίσημα πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ, θεωρείτε πως ήταν ένα μεγάλο λάθος για την πολιτική σας καριέρα;

Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ξεκίνησαν ως ένα κίνημα όλων των Ελλήνων. Η ιδρυτική του διακήρυξη δεν περιλαμβάνει διακρίσεις και διχαστικά στερεότυπα «δεξιών» και «αριστερών». Παρέμεινα πιστή σε αυτές τις επιταγές μέχρι που με διέγραψαν γιατί ζητούσα την πολιτική δέσμευση υλοποίησης των πολιτικών βάσεων, δυνάμει των οποίων είχα ενταχθεί στο κίνημα.

Σήμερα είμαι στον ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική ηγεσία του οποίου αφουγκράζεται όχι μόνο την κομματική του βάση αλλά όλους τους Έλληνες και λειτουργεί με τρόπο δημοκρατικό. Σε αντίθεση με ανακολουθίες λόγων και πράξεων ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι κατέχει πρόγραμμα με ριζοσπαστικές φιλολαϊκές λύσεις και διατηρεί την πολιτική βούληση να τις υλοποιήσει.

 

3 Πολλοί είναι εκείνοι που λένε πως στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου το δίλημμα θα είναι μεταξύ του θυμού και του φόβου. Πως θα πρέπει να ψηφίσει ο Έλληνας και τι να λάβει σοβαρά υπόψιν σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα;

Η επίκληση των συναισθημάτων του φόβου και θυμού δεν μπορούν να στηρίξουν πολιτικές λύσεις.

Ούτε ο φοβισμένος, ούτε ο θυμωμένος άνθρωπος μπορεί να κατέχει την πνευματική ηρεμία που απαιτούν οι κρίσιμες αποφάσεις.

Οι Έλληνες γνωρίζουμε ότι χρειάζεται λογική και ορθολογική σκέψη σύνδεσης αιτίας με αποτέλεσμα προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα. Μόνο με την λογική αξιολόγηση της πολιτικής των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ μπορούν οι Έλληνες να καταλάβουν ότι η εθνική ανεξαρτησία έχει εκχωρηθεί και η κοινωνική ευημερία έχει καταστραφεί προκειμένου η κρίση των πολλών να τροφοδοτήσει τις τσέπες λίγων.

Με τη λογική μορφοποιείται η ελπίδα για ένα αύριο αξιοκρατίας, κοινωνικής δικαιοσύνης, ουσιαστικής οικονομικής μεγέθυνσης και διασφάλισης των βασικών αναγκών για όλους τους κατοίκους αυτής της Χώρας, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

 

4 Το κόμμα Παπανδρέου αναμφίβολα δημιουργήθηκε με σκοπό να “κλέψει” ψήφους κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ποια θα είναι η κατάληξη του πιστεύετε στις εκλογές;

Ας μην γελιόμαστε, το κόμμα Παπανδρέου δεν είναι το μόνο που δημιουργήθηκε για να κόψει ψήφους από το ΣΥΡΙΖΑ.

Την απάντηση θα την δώσουν οι πολίτες σε λίγες μέρες.

 

5 Σαν βόμβα ήχησε στα αυτιά μας η υπόθεση Χαικάλη. Εσείς πιστεύετε όλα αυτά περί χρηματισμού;

Οι υποθέσεις χρηματισμού πολιτικών προσώπων οφείλουν να διερευνώνται με προτεραιότητα από τη δικαιοσύνη καθώς μπορεί να πλήξουν την δημοκρατία.

Από την αρχή της συγκεκριμένης υπόθεσης επιβεβαίωσα την αυτονόητη πίστη μου στην δυνατότητα των δικαστικών λειτουργών να επιτελέσουν το έργο τους.

Καθώς δεν έχουν εξαντληθεί οι νομικές κινήσεις από τις εμπλεκόμενες πλευρές, οφείλουμε να περιμένουμε για την τελική έκβαση των αποφάσεων και ύστερα να σχολιάσουμε.

 

 

6  25 Ιανουαρίου – Νίκη ΣΥΡΙΖΑ – Η επόμενη μέρα;

25 Ιανουαρίου – Νίκη των Ελλήνων.

26 Ιανουαρίου μελέτη του μηνύματος του εκλογικού σώματος και προετοιμασία για πολύ δουλειά.

7 Τι είναι αυτό που σας ενόχλησε τελευταία;

Η λάσπη και οι εικασίες από τα συστημικά μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με τις πολιτικές μου επιλογές.

Δεν ζήτησα ποτέ τίποτα από κανέναν και έφτασαν σε σημείο να αλλοιώσουν μια προσωπική φιλική συνάντηση σε πρόταση συνεργασίας, να την απορρίψουν για να βρουν ευκαιρία να με λοιδορήσουν.

Ούτε σοβαρότητα εμπεριέχουν οι πράξεις αυτές, ούτε πετυχαίνουν τον στόχο μείωσης της πολιτικής μου εικόνας στα μάτια των πολιτών, γιατί όλοι ξέρουμε τα μέσα αυτά και δεν τα πιστεύουμε πλέον.

 

8 Οι επιδιώξεις σας στην Κοζάνη

Η επιδίωξη μου για τον Νομό Κοζάνης είναι δεδομένη από την αρχή της πολιτικής μου ενασχόλησης. Να απεγκλωβιστεί από την πολιτική αδιαφορία που έχουν επιδείξει τόσα χρόνια αυτοί που εξαφανίζονταν την επόμενη μέρα των εκλογών έχοντας υφαρπάξει τις ψήφους για να εμφανιστούν ξανά τις επόμενες εκλογές.

Δυόμιση χρόνια τώρα είμαι δίπλα σε αυτούς τους πολίτες, όπως και σε κάθε Έλληνα που χρειάζεται θεσμική κοινοβουλευτική παρέμβαση σε δίκαιο και ηθικό αίτημα του.

Προέρχομαι από την ενεργειακή καρδιά της Χώρας. Οι άνθρωποι του νομού μου πεθαίνουν από καρκίνο και στερούνται αναισθησιολόγων στα ιατρεία πόνου για να μπορεί ο Γεωργιάδης να διορίζει πλαστογράφους ως διοικητές νοσοκομείων με συστατική επιστολή κομματοφροσύνης από τον Μιχάλη Παπαδόπουλο.

Στον αντίποδα της αδιαφορίας για τον πολίτη, δυόμιση χρόνια τώρα παλεύω για την σύγχρονη και αποτελεσματική ΔΕΗ που παράγει χωρίς να μολύνει. Για θέσεις εργασίας αξιοπρέπειας και όχι εργασιακό μεσαίωνα που ονειρεύονται στην ΝΔ. Για δημόσιο έλεγχο των νευραλγικών δικτύων και όχι εκποίηση της δημόσιας περιουσίας. Για σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μια αστυνομία αποδοτική στο πλευρό του πολίτη. Για το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων χωρίς εμπαιγμό των στρατιωτικών.

Αυτό το όραμα είναι καιρός να το κάνουμε πράξη

9 Είχατε δηλώσει πως έχετε γευτεί την πικρή γεύση της φτώχειας. Σήμερα που ο μισός πληθυσμός της Ελλάδας βρίσκεται στο όριο της φτώχειας, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξει ουσιαστική αλλαγή.

Γι’ αυτό παλεύουμε.

Για όλους τους κατοίκους της Πατρίδας μας.

Για να έχουν στέγη, φαγητό, παιδεία και πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας όλοι και με την εργασία τους να συμβάλουν στην ευρύτερη ευημερία.

Το παράδειγμα Σκανδιναβικών Χωρών που υλοποιούν την έννοια του κοινωνικού κράτους παράλληλα με την προσωπική και κοινωνική οικονομική πρόοδο μπορεί να δώσει πολύτιμα μαθήματα αλλά απαιτεί Κυβέρνηση που δεν εξυπηρετεί τα νούμερα και τους δανειστές αλλά τους πολίτες.

Από το 2009 η Χώρα δέχεται έναν ανηλεή οικονομικό πόλεμο όπου οι πολίτες στοχοποιούνται. Είναι καιρός η Κυβέρνηση της Χώρας να παρέχει την θεσμική ασπίδα που οφείλει με διατάξεις υπερ των πολλών.

Το παλαιοκομματικό πολιτικό σύστημα της διαπλοκής και της διαφθοράς δεν χωράει τους πολλούς αλλά εξυπηρετεί μόνο τους λίγους ανάξιους.

Είναι καιρός να απαλλαγούμε από το πολιτικό σύστημα της οικογενειοκρατίας που δεν μας χωράει και να προχωρήσουμε όλοι μαζί για την υλοποίηση της Ελπίδας.

Διαβαστε επισης

loading...