HomeAGENDASam Green, The Measure of All Things

Sam Green, The Measure of All Things

ΓΕΦΥΡΕΣ

ΖΩΝΤΑΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΙΝΕΜΑ: SAM GREEN & YMUSIC

Τη σειρά Γέφυρες διευθύνει ο Δημήτρης Μαραγκόπουλος

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία των ΗΠΑ

Η επίσκεψη του Σαμ Γκριν και των yMusic στην Ελλάδα πραγματοποιείται

με την υποστήριξη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα.

Πώς συνδυάζονται τα ρεκόρ Γκίνες, ένα ντοκιμαντέρ, μια εξαμελής μπάντα και ένας αφηγητής; Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να το… ανακαλύψει, σε μια μοναδική παράσταση – προβολή της ταινίας The Measure of All Things (Μέτρο Πάντων) του Σαμ Γκριν με συνοδεία ζωντανής μουσικής (16/3).

Το διήμερο εκδηλώσεων με θέμα την ταινία του υποψήφιου για Όσκαρ αμερικανού σκηνοθέτη περιλαμβάνει ακόμα συναυλία και master class του συγκροτήματος yMusic (13/3) και σεμινάριο crowd-funding του Σαμ Γκριν (16/3).

“The Measure of All Things”

Προβολή ντοκιμαντέρ με συνοδεία ζωντανής μουσικής

Η ταινία The Measure of All Things, που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο φεστιβάλ Sundance του 2014, είναι μια σπουδή πάνω στη μοίρα, το χρόνο και τις εξωτερικές συνθήκες της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο Γκριν, υποψήφιος για Όσκαρ, έχει αντλήσει έμπνευση από το Βιβλίο Ρεκόρ Γκίνες και παρουσιάζει στοιχεία από τις προσωπικότητες και τις ζωές εφτά κατόχων ρεκόρ – από τον ψηλότερο άνδρα έως τον γηραιότερο άνθρωπο και τη γυναίκα με το μεγαλύτερο όνομα. Με την ιδιαίτερη ματιά του, ο Γκριν δεν εστιάζει στα ρεκόρ αλλά διεισδύει στον κόσμο των ηρώων του και αναδεικνύει την ατομική και συλλογική αναζήτηση νοήματος.

Αυτό, ωστόσο, που κάνει την εμπειρία της ταινίας μοναδική είναι ότι η αφήγηση γίνεται ζωντανά από τον ίδιο τον σκηνοθέτη, με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής. Το εξαμελές μουσικό συγκρότημα yMusic θα συνοδεύσει τον Γκριν στην παρουσίαση του The Measure of All Things.

Σεμινάριο crowd-funding

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Fulbright

Την ίδια μέρα κινηματογραφιστές και καλλιτέχνες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το σκηνοθέτη Σαμ Γκριν στο πλαίσιο εργαστηρίου, όπου θα μοιραστεί τα μυστικά μιας επιτυχημένης καμπάνιας crowd-funding για την ταινία του, στην Αίθουσα MC2, στις 5 μ.μ., είσοδος ελεύθερη.

Διαβαστε επισης

loading...