HomeNEWSΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Με επιτυχία γιορτάστηκαν τα Τρίτσεια και φέτος στην Κεφαλονιά!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Με επιτυχία γιορτάστηκαν τα Τρίτσεια και φέτος στην Κεφαλονιά!

Για ακόμα μια φορά, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση μνήμης για τον Κεφαλονίτη, που προσέφερε πολλά, τόσο στο νησί του, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα. Είναι ευρέως γνωστά τα έργα και οι υποδομές που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια της θητείας του ως πολιτικός, τόσο ως υπουργός Χωροταξίας, Οικισμού και Περιβάλλοντος, αλλά και ως υπουργός Παιδείας, είτε ως δήμαρχος Αθηναίων. Ας κάνουμε μια συνοπτική αναφορά στη ζωή του επιτυχημένου Έλληνα. Γεννήθηκε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς το 1937. Πέθανε στις 7 Απριλίου του 1992 στην Αθήνα σε ηλικία μόλις 55 χρονών. Ο πολιτικός  χάνει τη μάχη με το θάνατο που επί μέρες έδινε στο Ιατρικό Κέντρο (μετά από οξύτατο εγκεφαλικό επεισόδιο το οποίο υπέστη μέσα στο γραφείο του στο Δημαρχείο). Ο θάνατος του ματαίωσε τον επικείμενο γάμο του με την Ελληνίδα ηθοποιό Μιμή Ντενίση, με την οποία διατηρούσε πολύχρονο δεσμό. Εκείνη την περίοδο ήταν δήμαρχος Αθηναίων. 

Διετέλεσε επίσης βουλευτής και υπουργός με το ΠΑΣΟΚ, του οποίου υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος.Φοίτησε στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και με υποτροφία του ιδρύματος Φουλμπράιτ (Fulbright) σπούδασε Πολεοδομία και Χωροταξία στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο του Ιλλινόις (Illinois) των ΗΠΑ, ενώ επιστρέφοντας στην Ελλάδα ανακηρύχθηκε διδάκτωρ στο Μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Παντείου Πανεπιστημίου.

Σύμφωνα με δηλώσεις των επισήμων, στη σχετική εκδήλωση, ο Αντώνης Τρίτσης, ήταν άνθρωπος που συνέδεσε το ρομαντισμό με τη λογική, αγαπούσε το νησί του κι ήθελε να προσφέρει σε αυτό. Ήταν απλός άνθρωπος, λαϊκός και κυκλοφορούσε πάντα με το σακάκι στον ώμο και ήταν ενεργός στο χώρο του αθλητισμού. 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν χορευτικά συγκροτήματα από όλο το νησί, μαθητές και μαθήτριες από Κεφαλονιά και Ιθάκη δημοτικών σχολείων που προς τιμήν του αγωνίστηκαν σε αθλήματα όπως άλμα εις μήκος, τρέξιμο και άλμα εις ύψος. Θέλησαν με αυτόν τον τρόπο να δοξάσουν τον άνθρωπο που προσέφερε πολλά στον τόπο τους. Άλλωστε, ο Αντώνης Τρίτσης, στα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με τον αθλητισμό διαπρέποντας στο δέκαθλο και στο άλμα εις ύψος με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο πετυχαίνοντας πανελλήνιες και διεθνείς διακρίσεις.[1] Υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στο άλμα εις ύψος το 1956 και στο δέκαθλο το 1958. Επίσης, ήταν κάτοχος του πανελληνίου ρεκόρ δεκάθλου εφήβων το 1956 με 4.423 β. και ανδρών με 5.395 β. το 1958 στους Βαλκανικούς Αγώνες. Στα ενδιαφέροντά του ανήκαν επίσης η Φυσική Γεωγραφία και η Αρχαιολογία ενώ μιλούσε τέσσερις γλώσσες (Αγγλικά, Ισπανικά, Γαλλικά και Ιταλικά).

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

 

ΣΟΚ! Αυτός ο άνθρωπος σέρνει το παιδί του από το λαιμό με σχοινί!(βιντεο)

 

Αυτή η ρεπόρτερ έφαγε ξύλο σε μάντρα αυτοκινήτων!(βιντεο)

Διαβαστε επισης

loading...