Έφτασε η ώρα, κατά την οποία βλέπουμε το πραγματικό πρόσωπο του νεοέλληνα και τον αληθινό χαρακτήρα του καθενός που τόσο καιρό ήταν καλά κρυμμένος. Ένας νεοέλληνας που προσβάλλει την έννοια της αλληλεγγύης, της ελευθερίας (άποψης και μη), της ίδιας της δημοκρατίας και πάνω από όλα της λογικής. Φανατισμένοι δέσμιοι των media και του διαδικτύου, που τάσσονται φανατικά υπέρ είτε του «ναι» είτε του «όχι» και προσπαθούν με κάθε τρόπο να επηρεάσουν τον κόσμο.
Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με την χρεωκοπία της χώρας. Μπορεί και να έχουμε ήδη χρεωκοπήσει και να μην το έχουμε πάρει χαμπάρι.
Όσο για το αν θ ανοίξουν οι τράπεζες εννοώντας με κανονική λειτουργία αυτό δεν είναι δυνατόν παρ όλες τις υποσχέσεις και τις ”δεσμεύσεις”, απλά μαθηματικά. Όλες οι συστημικες έχουν γύρω στο 1-2 δις διαθέσιμα ,απ έξω δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή βοήθεια άρα τι μένει; Μόνο οι τραπεζικές καταθέσεις των ελλήνων περίπου 110 δις . Άρα, ο μόνος τρόπος να λειτουργήσουν με ευρώ ύστερα από αρκετές μέρες είναι να βρουν χρήματα από την μόνη πηγή κουρεύοντας καταθέσεις Ελλήνων, και όποιος μιλάει για εγγύηση καταθέσεων αυτή την στιγμή ψεύδεται ενσυνείδητα. Δεν υπάρχει πλέον το μαξιλάρι, το «σκληρό» πράγματι αλλά μαξιλάρι της Ε.Ε. Βέβαια μπορεί να υπάρχει και η σκέψη για δραχμή, αλλά και αυτή θέλει μήνες για να «κοπεί» και να λειτουργήσει έστω δραστικά, υποτιμημένη. Μέχρι τότε οι μισθοί τι θα γίνουν; Οι συντάξεις; Οι επιχειρήσεις; Ο τουρισμός; Οι εισαγωγές, μιας που εισάγουμε το 90% των προϊόντων; Τα φάρμακα; Τα καύσιμα;.. Θέλετε να πούμε και άλλα;
Ας μην κόψουμε τα νήματα που μας συνδέουν σαν λαό, ας πάψουμε τον διχασμό, όλοι εκείνοι που μας κυβέρνησαν και που τώρα μας κυβερνούν μια χαρά επενδύουν σε αυτό, όμως στο δια ταύτα εμείς ήδη πληρώνουμε το «μάρμαρο» είτε με «ναι» είτε με «όχι». Ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ τρίβει τα χέρια του μιας και ήταν ο μεγαλύτερος υποστηρικτής αυτού του δημοψηφίσματος, και θα του δώσουμε το άλλοθι να πει «ορίστε οι ίδιοι οι Έλληνες δεν θέλουν την Ευρώπη ας σεβαστούμε την βούλησή τους, με το ζόρι βοήθεια δεν γίνεται».
Η Βουλγαρία που επικαλούμαστε συχνά πυκνά, μην ξεχνάμε ότι είναι στην Ε.Ε. Οι μισθοί παρότι είναι μικροί αγοράζουν τα προς το ζην και κάτι επί πλέον, και προιόντα υπάρχουν. Ο σωστότερος παραλληλισμός είναι μόνο με την Αλβανία του Χότζα, όχι την σημερινή, γιατί σήμερα μια χαρά στέκεται και προσπαθεί να μπει στην Ε.Ε. Γιατί άραγε; Τους έχουμε για βλάκες μήπως τους Αλβανούς;
Για την ιστορία η Κύπρος έμεινε σε καθεστώς capital control 2 ολόκληρα χρόνια, και η Ιρλανδία 5 και βγήκαν από την δίνη και ορθοπόδησαν αλλά… ΑΛΛΑ ήταν σε πρόγραμμα όχι σε πλήρη χρεωκοπία όπως εμείς τώρα.