HomeCINEMAΤι θα δούμε από 3/12/2015 στις κινηματογραφικές αίθουσες;

Τι θα δούμε από 3/12/2015 στις κινηματογραφικές αίθουσες;

Λίγες ταινίες από σήμερα στις αίθουσες αλλά για κάθε λογής γούστα.

 

Το βαθύτατα ανθρώπινο «Carol» του Todd Haynes μας ταξιδεύει, μας μαγεύει, μας συγκινεί. Μια φαινομενικά απλή ιστορία αγάπης που όμως κερδίζει στο έπακρο στην απόδοση απ’ όλους τους συντελεστές, αποδεικνύοντας πως τελικά δεν χρειάζεται η πιο λογικά πρωτότυπη ιδέα για την δημιουργία μιας καθηλωτικής ταινίας, αλλά πραγματική αγάπη για το έργο. Όλα στη ταινία μοιάζουν βγαλμένα από μια άλλη εποχή (όχι μόνο τα σκηνικά και τα κουστούμια), η φωτογραφία είναι τόσο πανέμορφα ρετρό αλλά ακόμα και η Rooney Mara μοιάζει εδώ με σωσία της Audrey Hepburn. Ενώ ερμηνευτικά και η –πάντα υπέροχη- Blanchett και η Mara μας έκαναν να τις παρακολουθούμε με αμείωτο ενδιαφέρον.

 

Δεύτερη ταινία το «Ουζερί Τσιτσάνης» του Μανούσου Μανουσάκη, και εδώ μια ιστορία αγάπης. Στην υπό γερμανική κατοχή πόλη, ο Γιώργος και η Εστρέα είναι ερωτευμένοι. Όμως ο έρωτας ανάμεσα σε έναν Χριστιανό και μία Εβραία είναι απαγορευμένος. Η περιπετειώδης και παθιασμένη ιστορία αγάπης, παγιδευμένη ανάμεσα σε ένα απάνθρωπο ολοκληρωτικό καθεστώς και τον παραλογισμό των φυλετικών διακρίσεων, βρίσκει καταφύγιο στο ιστορικό Ουζερί Τσιτσάνης.

 

Τέλος και ένα animation με τίτλο «Μιούν, Ο Φρουρός του Φεγγαριού». Ο Μιουν είναι ένας μικρός φαύνος που επιλέγεται κατά λάθος ως ο νέος Φύλακας του Φεγγαριού, υπεύθυνος για τον ερχομό της νύχτας και την προστασία του κόσμου των ονείρων. Μετά από μια σειρά καταστροφικών γεγονότων, ο πλανήτης βυθίζεται στο σκοτάδι και ο Μιουν και οι φίλοι του θα ξεκινήσουν για μία εκπληκτική αποστολή που θα αποκαλύψει τα μυστικά του Φεγγαριού και του Ήλιου.

Διαβαστε επισης

loading...