HomeΘΕΑΤΡΟΑυλαία και ξεκινάμε...

Αυλαία και ξεκινάμε…

Θέατρο… μία λέξη που κρύβει μέσα της πολλή ιστορία και πολλές εικόνες! Στη νέα μας αυτή στήλη μαζί θα τις αποκρυπτογραφήσουμε, θα τις αναλύσουμε, θα προσπαθήσουμε να τις προσεγγίσουμε και να τις κάνουμε δικές μας. Σε απλά ελληνικά για να μη σας μπλέκω και σας πολύ μαζί θα δούμε παραστάσεις, θα μιλήσουμε με τους συντελεστές θεατρικών παραστάσεων ηθοποιούς και όχι μόνο και θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω έστω και μέσω του υπολογιστή όλη αυτή τη μαγεία του θεάτρου. Γενικά να ξέρετε ότι όλοι εμείς που ασχολούμαστε με το θέατρο, είμαστε μαζοχιστές. Ναι ναι ακόμα και αν κάποιοι δεν θέλουν να το παραδεχτούν αυτό είμαστε.

 

Το θέατρο είναι καψούρα, ξέρετε όλοι έχει περάσει από μια, αυτό που ακόμα αν και κάτι σε βασανίζει, εσύ εκεί ρε παιδί μου επιμένεις το θέλεις το ποθείς. Ε αυτό είναι το θέατρο και θα προσπαθήσω να σας μεταδώσω αυτή την καψούρα. Με τους υπόλοιπους που ήδη τη βιώνετε θα είμαι εκείνη η φίλη που θα σας ακουμπήσω στον ώμο και θα σας πω «Δεν είναι τίποτα, μαζί θα το περάσουμε και αυτό» μόνο που να ξέρετε αυτή η καψούρα δεν περνάει, μένει εκεί, μαθαίνεις να ζεις μαζί της. Σαν να το βάρυνα πολύ το θέμα, εντάξει τώρα εδώ που τα λέμε δεν είναι και τόσο δύσκολα τα πράγματα, αφήστε που το θέατρο έχει αυτή τη μαγική υπόσταση και μέσα σε λίγα λεπτά σε μεταφέρει σε άλλες εποχές, σε άλλους κόσμους, σε παραμύθια, σε αλήθειες και ονειρεύεσαι μέσα σε αυτό, φτιάχνεις το κόσμο που σε εσύ θέλεις με τους ήρωες που εσύ θα ήθελες να παίξουν σε αυτό. Ποιο άλλο επάγγελμα θα μπορούσε να στο προσφέρει αυτό?

 

Αφήστε που έχουμε και ιστορία…..Η χώρα μας, λοιπόν, είναι εκείνη που γέννησε τον θέατρο και ζωή να χούμε είμαστε πολλοί αυτοί που κινούμαστε στο χώρο 1648 παραστάσεις φέτος. Νέα ταλέντα εμφανίζονται με άποψη και γνώση πάνω στο θέατρο, ομάδες βρίσκονται προκειμένου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να ΄΄κλέψουν΄΄ και αυτές το ενδιαφέρον σας, κόσμος πολύς δουλεύει στο θέατρο, δεν είναι μόνο ηθοποιοί που βλέπουμε εμείς μπροστά μας αλλά και πόσοι άλλοι που δουλεύουν από πίσω προκειμένου να μπορέσει μία θεατρική παράσταση να ανέβει τελικά. Η κρίση ευτυχώς δεν έχει καταφέρει ακόμα να απομακρύνει τον κόσμο από το θέατρο. Όχι δεν εννοώ το θέατρο που βιώνουμε καθημερινά στη ζωή μας αλλά αυτό που καταθέτουμε έστω και το ελάχιστο οβολό μας και πάμε και παρακολουθούμε παραστάσεις. Αυτό δεν έχουν καταφέρει ακόμα να μας το στερήσουν το θέατρο κατάλαβε την ανάγκη του κοινού και μείωσε τα εισιτήρια του και το κοινό κατάφερε να στηρίξει όλες τις θεατρικές προσπάθειες. Ο πολιτισμός είναι πολύ σημαντικός για να κρατηθεί ζωντανός ένας λαός.

 

Το θέατρο δεν έχει μόνο ως στόχο να μας ψυχαγωγήσει αλλά και να μιλήσει και τα προβλήματα της κάθε κοινωνίας, να τα θέσει επί τάπητος αλλά και να τα αναδείξει. Μαζί θα είμαστε, λοιπόν, στο Athenstime out, είμαι η Μαρία Μανώλη σας αφήνω προς το παρόν να περιμένετε άμεσα τα θεατρικά νέα μου……Σας φιλώ!

Διαβαστε επισης

loading...