HomeMUSICΤο τραγούδι του Έλβις Πρίσλεϊ που προέκυψε μετά από ένα επεισοδιακό ταξίδι!...

Το τραγούδι του Έλβις Πρίσλεϊ που προέκυψε μετά από ένα επεισοδιακό ταξίδι! (video)

Την άνοιξη του 1956 , ο πρώην καλλιτέχνης της Sun Records Elvis Presley κυκλοφόρησε την πρώτη του δουλειά με την RCA . Το ” Heartbreak Hotel” ήταν μια τεράστια επιτυχία, που έφτασε στην κορυφή της ποπ Billboard R & B και των charts  της χώρας , και σηματοδότησε το ξεκίνημα μιας περιόδου, όπου για 2μισι χρόνια τουλάχιστον ένα τραγούδι του  Presley ήταν στο Top 100 εβδομαδιαίως.

 

 

Για τα στελέχη της RCA , η πίεση για να διατηρηθεί η επιτυχία των εμβληματικών rock & roll τραγουδιών, ήταν έντονη . Αλλά αυτό δεν ήταν τίποτα σε σύγκριση με την τρομακτική κατάσταση στην οποία βρέθηκαν ο νεαρός τραγουδιστής και οι μουσικοί του, όταν στο δρόμο προς το Νάσβιλ που κατευθύνονταν για να καθορίσουν  τα κομμάτια της επόμενης δουλειάς . Αντί για τον ξεσηκωτικό και έντονο ρυθμό , είδος το οποίο έκανε τον τραγουδιστή διάσημο, η μελωδία που επιλέχθηκε για τον  Presley ήταν μια δραματική μπαλάντα που ονομάζεται “I Want You, I Need You, I Love You”.

 

Αφού έκανε μια εμφάνιση στο Αμαρίλο , του Τέξας , την Παρασκευή , 13 Απριλίου , η μπάντα ναύλωσε ένα αεροπλάνο προκειμένου να κάνει την ηχογράφηση την επόμενη ημέρα . Ο Scotty Moore , κιθαρίστας, ο οποίος πέθανε τον περασμένο μήνα στην ηλικία των 84 , έγραψε στα απομνημονεύματά του το 1997,  ότι αν και το αεροπλάνο τους είχε προγραμματιστεί να κάνει μια στάση ανεφοδιασμού στο Little Rock , αντίθετα αναγκάστηκε να κάνει αναγκαστική προσγείωση στο Hot Springs , του Αρκάνσας . Μετά τον ανεφοδιασμό , απογειώθηκε ξανά , αλλά όταν το αεροσκάφος έφτασε σε υψόμετρο 2.000 πόδια , υπήρξε πρόβλημα.

 

“Ο πιλότος γύρισε και μου είπε:«Κρατήστε το τιμόνι”έγραψε ο Moore. “Είπα,” δεν ξέρω πώς να πετάξω αεροπλάνο. » Είπε, «Απλά κρατήστε το ένα λεπτό.”
 
Ακριβώς όπως έβαλα τα χέρια μου στο τιμόνι, και οι δύο κινητήρες έσβησαν. Σύντομα, ο πιλότος επέστρεψε και πάτησε έναν διακόπτη, ενώ στη συνέχεια, ανέλαβε το τιμόνι. Και οι δύο κινητήρες επανεκκίνησαν, αλλά αυτό που συνέβη ήταν αρκετό για να ταρακουνήσει τους πάντες. ” Αν και τελικά το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια (μετά από κάποιες βόλτες πάνω από τον ποταμό Μισισιπή), η εμπειρία ήταν αρκετά οδυνηρή με αποτέλεσμα να κάνει τον Presley να ταξιδεύει  με το λεωφορείο.
 
Όταν έφτασαν, ο Elvis, ο Μουρ και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, ο D.J. Fontana και ο Bill Black  και πήγαν στο στούντιο για την ηχογράφηση, ο τραγουδιστής είχε πρόβλημα να να εκτελέσει σωστά το τραγούδι.
 
Η κατάσταση επιδεινώθηκε από την αποχώρηση όλων των Jordanaires, πλην ενός. Έχοντας δουλέψει τόσο καλά μαζί, ο Elvis και οι Jordanaires συμφώνησαν ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να ηχογραφούν μαζί, αλλά μόνο ο Gordon Stoker  ήταν παρών από το κουαρτέτο, με τους Ben και Brock Speer,  επίσης να κάνουν τα φωνητικά.

 

Δεκαεπτά κομμάτια μέσα σε τρείς ώρες  μπορεί ήταν ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα για τους μουσικούς , ωστόσο κάτι τέτοια δεν θα μπορούσε νε εμποδίσει το μεγαθήριο Elvis . Κυκλοφορώντας στις 12 Μαΐου,  το  “I Want You, I Need You, I Love You”  έγινε άλλο ένα Number One pop smash . Εξήντα χρόνια πριν,  στις 14 Ιουλίου , 1956, έφτασε στην κορυφή των charts, με αποτέλεσμα να γίνει το 4ο τραγούδι του  Presley, που ήταν στη λίστα με τα κορυφαία   τραγούδια   της χώρας το 1956!

Ακούστε το…

 

Διαβαστε επισης

loading...