HomeMUSICΔείτε το τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ "Supersonic"

Δείτε το τρέιλερ για το ντοκιμαντέρ “Supersonic”

Οι Oasis ήταν ένα αγγλικό ροκ συγκρότημα σχηματίστηκε στο Μάντσεστερ το 1991.Απο το πρώτο τους τραγούδι αγαπήθηκαν απο το κοινό.Όπως ήταν αναμενόμενο  οι παραγωγοί του “Amy”,αποφάσισαν να γυρίσουν ένα ντοκιμαντέρ για την ζωή  και την καριέρα τους.Με σκηνοθέτη τον Matt Whitecross με τα «μουσικά» διαπιστευτήρια κατατεθειμένα ήδη από το “Sex, Drugs & Rock ‘n’ Roll” (για τον Ian Dury, 2010) και το “Spike Island” (το φιλμ που εκτυλίσσεται με φόντο τη συναυλία ορόσημο των Stone Roses το 1989, 2011).

 

Το θέμα του ντοκιμαντέρ για τους Oasis είναι αμφισβητούμενο,δηλαδή αν ήταν η καλύτερη, αλλά είναι μάλλον δεδομένο ότι υπήρξαν η πλέον εμβληματική μπάντα των Βritpop 90s.

 

Ο τίτλος της ταινίας  “Supersonic”, δανεισμένος από το τραγούδι που συμπυκνώνει όλο το bravado των αδερφών Gallagher σε έναν στίχο “I’m feeling supersonic/just give me gin & tonic”.

 

Η υπόθεση του έργου είναι :Πώς δυο lads από το γκρίζο Μάντσεστερ πήραν τη σκυτάλη της βαριάς μουσικής παράδοσης της πόλης των και πουλώντας μούρη working class heroes, στημένη πάνω σε ευφυείς μπιτλικές μελωδίες υπήρξαν για 3-4 χρόνια οι βασιλιάδες του Νησιού (και για μερικές στιγμές και του κόσμου ολόκληρου). Όπως σε κάθε ντοκιμαντέρ, η πορεία είναι γραμμική. Άνοδος, φώτα, λαοθάλασσες, ταμπλόιντ, σκάνδαλα, ουσίες, πτώση.

 

Θα πρωταγωνιστήσουν :Ο Noel και ο Liam, η μαμά τους, τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, roadies και προσωπικότητες της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας.

 

Αίσθηση θα προκαλέσει μάλλον η σκηνή που τα δύο αδέλφια κυλιούνται παλεύοντας στο πάτωμα σε έναν από τους μνημειώδεις καβγάδες τους λίγο πριν από μια εμφάνισή τους στο Top of the Pops #TeamLiam.

 

(Αυτοεκπληρούμενη) Προφητεία: “Θα συμβεί, είμαι σίγουρος. Το να μην τους δούμε ποτέ ξανά μαζί είναι κάτι που μου φαίνεται αδύνατο». Ο σκηνοθέτης προμηνύει το Πιο Σίγουρο Reunion των επόμενων χρόνων, ακόμα κι αν σήμερα τα αδέλφια δε μιλιούνται. Ή μήπως, πετάγεται ο πονηρός συνωμοσιολόγος, αυτό το doc είναι ακριβώς η ουσιασστική αναγγελία της επανένωσης;”

 

 “A Brilliant Blast of 90s Nostalgia”, όπως έγραψε το Loaded. Κανείς δεν ξέρει αν ο κόσμος χρειαζόταν τόσο σύντομα ένα ντοκιμαντέρ για τους Oasis, όσοι όμως θα σπεύσουν στις 2/10 στα σινεμά για την πρεμιέρα του φιλμ έχουν ανάγκη μια γερή δόση επίσκεψης στη χώρα της ζωής τους 20 χρόνια πριν.

Διαβαστε επισης

loading...