Τι και αν ήρθε να ταράξει τα νερά της φαγητοβιομηχανίας, αν δεν αλλάξει γρήγορα όνομα δεν την βλέπουμε να παραμένει για πολύ στα ράφια…
Το νέο υποκατάστατο της ζάχαρης αλλά και του μελιού ακούει στο όνομα μπραζείνη. Άντε να το φάτε τώρα με τέτοια ονομασία.Δεν έχει θερμίδες, είναι έντονη όπως η ζάχαρη και έχει την ίδια γεύση. To γλυκαντικό θα κυκλοφορήσει στην αγορά με το όνομα «Cweet» – παραφθορά της αγγλικής λέξης sweet (=γλυκό).
Η γλυκιά πρωτεΐνη απομονώνεται στους αποξηραμένους καρπούς του φυτού Pentadiplandra Brazzeana και η ανακάλυψή της έγινε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν το 1994.
Μένει να δούμε το πόσο απήχηση θα έχει στο αγοραστικό κοινό…
Τι γίνεται όταν οι σκληροπυρηνικοί Metallica πιάνουν τις φλογέρες και τα παιδικά τύμπανα;