Το κατεξοχήν αγγλικό χριστουγεννιάτικο γλυκό που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει έδαφος και στις προτιμήσεις των Ελλήνων ειδικά αυτή την εορταστική περίοδο. Σε περίπτωση που κάνετε χριστουγεννιάτικο τραπέζι, επιλέξτε αυτή την σοκολατένια απόλαυση για να κλείσετε το δείπνο σας.
1 ¼ φλυτζάνι κρέμα γάλακτος,
500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
250 γρ. τυρί κρέμα ξεπαγωμένο,
2 κουταλιές κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη,
350 γρ. κουβερτούρα σε κομματάκια,
1 φλ. μαρμελάδα φράουλα
36 περίπου μπισκότα τύπου πτι μπερ
σιρόπι φράουλα
2 φλυτζάνια φρέσκα ή κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα βατόμουρα
Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρί, αποσύρετέ την από την φωτιά και αφήστε την λίγο να κρυώσει.
Στο μίξερ χτυπάτε τα δύο τυριά, κρέμα και μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψουν και μετά ρίξτε την κρέμα γάλακτος, την ζάχαρη άχνη, το σιρόπι και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να γίνει το μείγμα πηκτό σαν σαντιγί.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέστε σταδιακά την σοκολάτα που πλέον έχει κρυώσει μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε ένα μπωλ ρίχνετε το κρύο σιρόπι, και βουτάτε μέσα τα μισά μπισκότα με τα οποία καλύπτετε τον πάτο του σκεύους.
Από επάνω περνάτε μια στρώση μαρμελάδα και από επάνω το μισό μείγμα της σοκολάτας.
Επαναλαμβάνετε τις στρώσεις μια δεύτερη φορά, τελειώνοντας με μίγμα σοκολάτας.
Σκεπάστε το σκεύος με πλαστική μεμβράνη και το κρατήστε το στο ψυγείο για 6 τουλάχιστον ώρες ή καλύτερα για ένα βράδυ.
Λίγο πριν το σερβίρισμα γαρνίρετε με μερικά ξεπαγωμένα βατόμουρα.
Καλή σας όρεξη!
Χριστουγεννιάτικη συνταγή για να ξεπατικώσεις… Χοιρινό ρολό με πορτοκάλι!