Μια λαμπρή προσωπικότητα, μια ηχηρή παρουσία στον χώρο της τέχνης βρέθηκε στην πόλη των Τρικάλων. Kαλεσμένος της οικογένειας Σιαφαρίκα, περιηγήθηκε και ξεναγήθηκε στην πόλη και φωτογραφήθηκε από τον Κωνσταντίνο Κατσιάνη πλάι στην Κεντρική γέφυρα της πόλης και τον ποταμό Ληθαίο.
Το who is who του λαμπρού αυτού καλλιτέχνη που ακούει στο όνομα «Φίλιππος Τσιάρας»
Από μόνος του επαναστατικό και πρωτοποριακό πνεύμα, που φαίνεται και στην τέχνη του, μάλλον κληρονομιά του πατέρα του που πολέμησε μαζί με τον Άρη Βελουχιώτη.
Γεννήθηκε το 1952 στο New Hampshire των ΗΠΑ. Παιδί μεταναστών, με καταγωγή από Λάρισα και Γρεβενά. Σπούδασε συγκριτική λογοτεχνία και σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη χωρίς βέβαια να αποχωρίζεται και την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ελλάδα.
Διεθνούς φήμης εικαστικός, γλύπτης, ζωγράφος και φωτογράφος, με εκθέσεις έργων του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Άρχισε να μυείται στη φωτογραφία το 1969, όταν του χάρισε ο πατέρας του μια μηχανή Leica. Πιο γνωστή δουλειά του είναι το «Family Album» («Οικογενειακό λεύκωμα»), που διακωμωδούσε την εικόνα της ελληνικής οικογένειας. Για να το συνθέσει από το 1976 και μετά ταξίδευε επί δέκα χρόνια στην Ελλάδα και επισκεπτόταν συγγενείς του. Τους έβαζε να μεταμφιέζονται για κάποιες φωτογραφίσεις, ενώ χρησιμοποιούσε και τον εαυτό του ως μοντέλο, επηρεασμένος από τον εικαστικό Λουκά Σαμαρά, έναν εκ των πιο σημαντικών εκπροσώπων της μεταπολεμικής μοντέρνας τέχνης με ειδίκευση στις αυτοπροσωπογραφίες. Οι δυο τους υπήρξαν και συνεργάτες στην Αμερική.
Από το 1974 «οργώνει» τον κόσμο, πραγματοποιώντας περισσότερες από 75 εκθέσεις.. Μεταφέρει την φιλοσοφία τού «big is beautiful» και στην Ευρώπη, όταν την Μπιενάλε της Βενετίας, «στήνει» ένα χάλκινο γλυπτό ύψους τριών μέτρων στο Grand Canal, κάτω από το οποίο περνούν εκατοντάδες κόσμου.
Έχει λάβει πολλά εθνικά βραβεία και τα έργα του εκτίθενται σε εταιρικές, ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.
Εικόνες για μη κλειστοφοβικούς! Underground πόλη με πάνω από 2000 κατοίκους χτισμένη κάτω από έρημο!