Η απόλυτη τάση της εποχής στο φαγητό. όπυ και να πας, ότι μαγαζί και να επισκεφτείς τα pancakes θα είναι εκεί και θα σε δελεάζουν να τα φας. Όμως αν και γνωρίζεις την γλυκιά εκδοχή τους, ήρθε η ώρα να μάθεις και την αλμυρή που είναι και υγιεινή και νόστιμη!
Και το καλύτερο είναι ότι μπορείς να μάθεις να τα φτιάχνεις μόνος σου εύκολα και γρήγορα, ώστε να έχεις ένα υγιεινό, νόστιμο και εύκολο πρωινό για να ξεκινάς την ημέρα σου με ενέργεια και μεγάλη πρόσληψη πρωτεΐνης!
Ορίστε λοιπόν η καλύτερη συνταγή για αλμυρά pancakes με λουκάνικο και αβγό τηγανιτό!
Η πιο εύκολη αντρική μακαρονάδα με λάδι, σκόρδο, ελιές και καυτερή πιπεριά!
Υλικά:
1 αυγό
200 γρ. γιαούρτι
60 γρ. σπορέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
100 γρ. αλεύρι γ.o.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα
βούτυρο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
100 γρ. λουκάνικα φρανκφούρτης κομμένα σε λεπτές ροδέλες
1, 2 αβγά τηγανιτά μάτια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Σ’ ένα μπολ βάζουμε όλα τα υγρά υλικά της συνταγής. Το γιαούρτι, το σπορέλαιο και το αυγό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ή ένα κουτάλι.
Μετά προσθέτουμε όλα τα στερεά. Το αλεύρι, τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ τη ζάχαρη και ανακατεύουμε και πάλι. Τέλος προσθέτουμε και το αλάτι.
Λαδώνουμε λίγο το τηγάνι και το αφήνουμε να κάψει.
Βάζουμε από μια γεμάτη κ.σ. από το μείγμα και με προσοχή την αφήνουμε μέσα στο τηγάνι και από πάνω πιέζουμε μερικές από τις ροδέλες λουκάνικα.
Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να κάνει μια ελαφριά κρούστα και τη γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.
Επαναλαμβάνουμε για κάθε pancake.
Μπορούμε αν θέλουμε να τρίψουμε από πάνω παρμεζάνα.
Σερβίρουμε με τηγανιτά αυγά
Καλή απόλαυση!
Σούπερ θρεπτικό γεύμα: Εύκολη σαλάτα με φακές, τόνο και ρύζι!