Στο Ολυμπιείο θα γίνει η πρώτη εφαρμογή ηλεκτρονικού εισιτηρίου τον Μάιο και από την 1η Ιουνίου, θα επεκταθεί στην Ακρόπολη και κλιτύες, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Κεραμεικός, Λύκειο Αριστοτέλους, Κνωσός, Αρχαιολογικός Χώρος και Μουσείο Αρχαίας Μεσσήνης, Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου.
Πιο συγκεκριμένα, θα εφαρμοστεί σε Ακρόπολη και κλιτύς, Ολυμπιείο, Κεραμεικό, Αρχαία Αγορά, Ρωμαϊκή Αγορά, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Λύκειο Αριστοτέλους, στην Κνωσό, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, στην Αρχαία Μεσσήνη και στο Αρχαιολογικό Μουσείο της.
Η αρχή γίνεται τον Μάιο με το Ολυμπιείο κι ακολουθούν τον Ιούνιο οι υπόλοιποι χώροι που είναι αυτή τη στιγμή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τουρνικέ θα τοποθετηθούν στην Ακρόπολη, στο Ολυμπιείο, στην Κνωσό και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, ενώ στους υπόλοιπους χώρους τα ακυρωτικά μηχανήματα θα είναι φορητά.
Προηγήθηκε η ομόφωνη απόφαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) που έδωσε το πράσινο φως για τη χωροθέτηση των ακυρωτικών μηχανημάτων στους αρχαιολογικούς χώρους.
Όπως δήλωσε η πρόεδρος του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), Αθηνά Χατζηπέτρου, «Υπάρχει ένας μήνας για πιλοτική λειτουργία κι έχουμε σκεφτεί να γίνει στο Ολυμπιείο γιατί έχει καλύτερες υποδομές και είναι πιο ελέγξιμος, ενώ τον Ιούνιο ξεκινά η παραγωγική λειτουργία σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους που έχουν προβλεφθεί. Δεν έχουμε χάσει μέρα μέχρι στιγμής. Ευχόμαστε να πάνε όλα σύμφωνα με το πρόγραμμα».
Κατά τη σχετική συζήτηση που διεξήχθη, τονίστηκε μεταξύ άλλων ότι θα υπάρχει δυνατότητα έκδοσης εισιτηρίων από το Ίντερνετ, «κάτι που θα αλλάξει πάρα πολύ τις ροές στα ταμεία». Επίσης, αναφέρθηκε ότι πλέον θα μπορούν να συνάγονται συμπεράσματα για την επισκεψιμότητα αρχαιολογικών χώρων και μουσείων, χάρη στις πληροφορίες που θα παρέχει το σύστημα.