Premium serves, ταλαντούχοι bartenders και δεξιοτέχνες από κάθε δημιουργική γωνιά κατέκλυσαν το νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας 23 στην μεγαλύτερη γιορτή του καλού ποτού!
Την περασμένη Πέμπτη άνοιξαν οι πόρτες του World Class Fine Drinking Athens και ο χώρος γέμισε με υπέροχες γεύσεις, δημιουργικά pop-up bar και πολλά χαμόγελα. Η γιορτή για την κουλτούρα του καλού ποτού ξεκίνησε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα και το νέο «σπίτι» του παγκόσμιου αυτού θεσμού, στην οδό Ακαδημίας 23, προσέφερε, από τις 7 έως τις 9 Ιουνίου, μοναδικές fine drinking εμπειρίες μαζί με στιγμές απόλυτης δεξιοτεχνίας.
Το Fine Drinking Athens, μια διοργάνωση του World Class των premium brands της Diageo υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, ξεκίνησε με σύντομους χαιρετισμούς από τον κύριο Χάρη Ψαρούδα, Διευθυντή των premium brands της Diageo Hellas και την κυρία Πηνελόπη Ζαούδη, PR and Communications Manager των premium brands της Diageo Hellas, οι οποίοι σήμαναν την επίσημη έναρξη του θεσμού της πόλης και μίλησαν για τη σημασία του fine drinking, το νέο χώρο που φέτος φιλοξενείται το World Class και τη μεγάλη αυτή γιορτή του εκλεπτυσμένου ποτού.
Με πρωταγωνιστές τα premium spirits παγκόσμιας κλάσης, καταξιωμένοι και ταλαντούχοι bartenders από κορυφαία bars της Αθήνας πήραν τις θέσεις τους στα 7 φαντασμαγορικά pop-up bars και δημιούργησαν συναρπαστικά signature serves, όπως το “Vegan Milk Punch” στο φιλόξενο pop-up bar του ουίσκι Cardhu, το “Palomita” στο αρτίστικ pop-up bar της τεκίλας Don Julio, το “Zegroni” στο εξωτικό pop-up bar του ρουμιού Zacapa Solera 23, το “Colada” στο εορταστικό pop-up bar της βότκας CIROC, και το ευφάνταστο “3 stages fashioned” παρέα με τον περιπατητή σύμβολο του blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve μεταξύ άλλων.
Τα εκλεπτυσμένα cocktails ήταν πολλά και κάλυψαν κάθε γούστο των επισκεπτών και τις τρεις μέρες του World Class Fine Drinking, ενώ σε κάθε pop up bar σχεδιαστές, artists, chefs και city strollers μοιράστηκαν την τέχνη τους και ανέδειξαν μέσα από βοτανικούς κήπους, γλυπτά σοκολάτας ακόμα και graffiti art την τέχνη του craftsmanship.
Το κεντρικό pop-up bar του World Class ήταν το μοναδικό που είχε ξεχωριστό πρόγραμμα κάθε μέρα και φιλοξένησε σημαντικές προσωπικότητες της bartending σκηνής εξυψώνοντας όλη την ιδιαίτερη fine drinking εμπειρία. Την πρώτη ημέρα οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευτούν ιδιαίτερα cocktail, δια χειρός των πέντε Ελλήνων World Class νικητών: Πάνο Κανατσούλη (2017), Αλέξη Σιμωνίδη (2016), Μανόλη Λυκιαρδόπουλο (2015), Θοδωρή Πύριλλο (2013) και Βασίλη Κυρίτση (2012). Ο Πάνος Κανατσούλης με βάση την αγαπημένη του τεκίλα Don Julio δημιούργησε το “Paquita” με lime και coriander oleo saccharum, ο Αλέξης Σιμωνίδης επέλεξε το γενναιόδωρο ουίσκι Cardhu και προσέφερε ένα “Highball Reserve” με oloroso sherry, ο Μανόλης Λικιαρδόπουλος με βάση το εκλεκτό τζιν Tanqueray No. Ten έφτιαξε ένα “Five Grapes to Ten” με σπιτικό βερμούτ, ο Θοδωρής Πύριλλος με το blended ουίσκι Johnnie Walker Gold Label Reserve δημιούργησε το “Whisky Fix” με φρέσκο χυμό λεμόνι και milky oolong syrup, και ο Βασίλης Κυρίτσης σέρβιρε το “Cinema Paradiso” με βάση την κομψή CIROC με popcorn και cola distillate. Τη δεύτερη μέρα το World Class pop-up bar υποδέχτηκε ένα από τα καλύτερα bar παγκοσμίως (World’s Best 50/rank 7th), το Manhattan Bar Singapore, το οποίο μας ταξίδεψε σε μια απολαυστική διαδρομή γεμάτη υπέροχες γεύσεις και μοναδικά σερβιρίσματα. “Apple Pie” με ουίσκι Cardhu 12 Y.O., για εκείνους που είχαν αδυναμία στις γλυκές γεύσεις, “Kerman” με τεκίλα Don Julio, ένα cocktail παραλλαγή της κλασσικής μαργαρίτας που αγαπήθηκε πολύ από τους επισκέπτες, “Campino” με τζιν Tanqueray No Ten για εκείνους που επιζητούσαν κάτι πιο δροσερό και “Lucretia” με ρούμι Zacapa Solera 23 για εκείνους που προτιμούν πικρές πινελιές στην γευστική τους παλέτα.
Την τρίτη μέρα, στο νεοκλασικό κτίριο της Ακαδημίας 23, συναντήθηκαν δύο παγκόσμιοι World Class νικητές, ο Αριστοτέλης Παπαδόπουλος (World Class Global Winner 2009) και ο David Rios (World Class Global Winner 2013), μαζί με δύο ειδήμονες της γαστρονομίας, τους Michelin awarded chef, Νίκο Καραθάνο (Cookoovaya) και Αστέριο Κουστούδη (Hotel Grande Bretagne). Το World class pop-up bar γέμισε υπέροχα αρώματα και γεύσεις, με πιάτα όπως το foie gras pate με ανανά και την Creme Brulee με καπνιστό χέλι και καραμελωμένα φουντούκια να συνδυάζονται ιδανικά με τα εκλεπτυσμένα cocktails των δύο παγκόσμιων World Class νικητών.
Το πλούσιο πρόγραμμα του World Class Fine Drinking Athens πλαισιώθηκε εξαιρετικά με την μουσική γνωστών ραδιοφωνικών παραγωγών από τους σταθμούς Pepper 96,6, RED και EN LEFKO, οι οποίοι έδωσαν τον ρυθμό και αποτέλεσαν εξαιρετική συντροφιά σε όλο την τριήμερη fine drinking διαδρομή. Οι επισκέπτες είχαν και φέτος τη δυνατότητα, να τεστάρουν τις γνώσεις τους αλλά και να ενημερωθούν σχετικά με την υπεύθυνη κατανάλωση.
Μπορεί το σημείο αναφοράς του World Class Fine Drinking Athens να ήταν το ιδιαίτερο νεοκλασικό κτίριο στην οδό Ακαδημίας 23, όμως η εξερεύνηση δεν σταματάει εκεί! Tο διάστημα 10-21 Ιουνίου, τη σκυτάλη πήραν 40 κορυφαία Αθηναϊκά bar, και συνεχίζουν επάξια τη μοναδική εμπειρία, με ειδικά Fine Drinking μενού και special happenings. Ένα σιντριβάνι σοκολάτας, καταπράσινοι βοτανικοί κήποι και το αυθεντικό truck της εκλεκτής tequila Don Julio επισκέπτονται τα συνεργαζόμενα bar του World Class και προσφέρουν αξέχαστες εμπειρίες στους επισκέπτες τους.
Το World Class συστήθηκε φέτος μέσα από ένα νέο concept και μας ξενάγησε στον κόσμο της δεξιοτεχνίας. Premium spirits παγκόσμιας κλάσης, καταξιωμένοι και ταλαντούχοι bartenders από κορυφαία bars της Αθήνας συναντήθηκαν με ξεχωριστούς και μοναδικούς δημιουργούς από διάφορους καλλιτεχνικούς χώρους και ετοίμασαν ιδιαίτερες και εντυπωσιακές εκπλήξεις. Οι επισκέπτες περιπλανήθηκαν στην πλούσια ιστορία και κληρονομιά εκλεκτών αποσταγμάτων, στις γεύσεις προσεκτικά επιλεγμένων υλικών καθώς και στο μοναδικό ταλέντο δεξιοτεχνών. Όλοι όσοι συμμετείχαν έμειναν με τις καλύτερες εντυπώσεις και αναμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να συνεχίσουν αυτή τη μοναδική fine drinking διαδρομή.
Για περισσότερες πληροφορίες για το World Class Fine Drinking Athens, επισκεφτείτε τη σελίδα του World Class Greece στο Facebook: https://www.facebook.com/worldclassgreece
Παράλληλα, μέχρι τις 21 Ιουνίου τρέχει ένας διαγωνισμός για τους επισκέπτες που θα αναζητήσουν το craftsmanship στα 40 κορυφαία Αθηναϊκά bar της πόλης. Αρκεί μόνο ένα Instagram post με το serve της επιλογής σας από τα ειδικά διαμορφωμένα menus με τα hashtags #WorldClassGreecegoestoBerlin #FineDrinkingAthens #Craftsmanship για να σας στείλει στο Βερολίνο όπου θα παρακολουθήσετε από κοντά τον παγκόσμιο τελικό του World Class με τη συμμετοχή φυσικά του δικού μας Έλληνα νικητή Αχιλλέα Πλακίδα!
Συμμετέχοντα Αθηναϊκά Bars:
NOEL
|
Grande bretagne
|
Beauty killed the beast
|
Barreldier
|
Drunk Sinatra
|
A for Athens
|
El Rey Alobar
|
HIDE & SEEK
|
42 Bastronomy
|
ZAMBRI
|
Παλιάτσος
|
Feedέλ
|
Faust
|
ELECTRA METROPOLIS ATHENS
|
DODO’S
|
Tailor Made
|
ΜΠΕΛ ΡΕΫ
|
PAIRIDAEZA
|
ZURBARÁN ATHENS
|
Tall’sToy
|
BLENDS
|
CV Distiller
|
BALTHAZAR
|
Dizzy Mo
|
THEORY
|
ΦΟΥΑΡ Summer
|
COYOACÁN
|
Brokies
|
MOSAΪKO
|
7 JOKERS
|
MONK
|
KUKO’s
|
Recipe
|
ROCKFELLAS
|
CityZEN
|
Juan Rodriguez
|
bookAli
|
UPUPA EPOPS
|
The-Bank Job
|
Holy Garden
|
#WorldClassGreece #FineDrinkingAthens #Craftsmanship #DrinkResponsibly
Απολαύστε υπεύθυνα!
Σχετικά με το World Class
Από την ίδρυσή του το 2009, το WORLD CLASS των Reserve Brands της Diageo, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα επικοινωνίας με στόχο την έμπνευση και μύηση του κοινού στο fine drinking. Ανεξαρτήτως αν επιλέγει κανείς να απολαύσει ένα καλό ποτό στο σπίτι ή στο αγαπημένο του μπαρ, το WORLD CLASS φέρνει στο προσκήνιο το fine drinking, τάση εξίσου σημαντική όσο και το fine dining. Το WORLD CLASS είναι επίσης ο θεσμός – αυθεντία σε ότι αφορά στην κουλτούρα των cocktail, από όπου μπορεί κάνεις να αντλήσει γνώσεις και στοιχεία για όλες τις νέες τάσεις, συνταγές και νέα για τον κόσμο των cocktails. Παράλληλα, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, έχει αποτελέσει πόλος έμπνευσης, εκπαίδευσης και γνώσης για περισσότερους από 250.000 bartenders από όλον τον κόσμο, μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης και προβολής. Το WORLD CLASS διοργανώνει κάθε χρόνο το ‘WORLD CLASS Bartender of the Year’ – το θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου. Κάτω από την ομπρέλα του WORLD CLASS ανήκουν τα brands: Ketel One vodka, Ron Zacapa Solera 23, Tanqueray No. TEN gin, Johnnie Walker Blue Label whisky, Johnnie Walker Gold Label Reserve whisky, Talisker single malt whisky, Cardhu single malt whisky, Don Julio tequila, Cîroc vodka, Bulleit whisky και Haig Club Single Grain Scotch whisky.
Επισκεφθείτε το https://www.theworldclassclub.com για περισσότερες πληροφορίες.
Σχετικά με το World Class Fine Drinking
Το fine drinking είναι ένα κίνημα που έρχεται να καλλιεργήσει τη συναίσθηση του τι πίνουμε, πώς το πίνουμε και που το πίνουμε, ως βασικές παραμέτρους της απόλαυσης που αποκομίζουμε. Το World Class Fine Drinking είναι ένας θεσμός εμπνευσμένος από το World Class που θέλει να μεταδώσει την γνώση των premium spirits στο ευρύ κοινό. Αποτελεί μία σπουδαία γιορτή στην πόλη που εξελίσσεται σε θεσμό.
Σχετικά με τη Diageo Hellas
Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα». Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Clicquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας. Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά της, από τη λέξη «υπεύθυνα».