HomeCINEMAΕίναι ο John Wick μέσα σε video game ή στο... Matrix;

Είναι ο John Wick μέσα σε video game ή στο… Matrix;

Τα John Wick ανέστησαν την καριέρα του Keanu Reeves.

Και σίγουρα η αισθητική του θυμίζει αρκετά video game, οπότε τώρα κυκλοφορεί μια θεωρία πως είναι πραγματικά σε video game και πως αυτό μπορεί να επηρεάσει την συνέχεια.

Τι κοινά έχει λοιπόν ο John Wick με video game;

Πολύ συχνά εμπλέκεται σε μάχες όπου σκοτώνει πιο εύκολους στόχους πριν φτάσει στο αφεντικό.

Αν και ο ήρωας τραυματίζεται πολύ συχνά, τα τραύματα αυτά δεν φαίνεται να έχουν πολύ μεγάλη σημασία.

Το The Continental είναι σαν σταθμός όπου επαναφορτίζονται οι δυνάμεις του, όποτε το επισκέπτεται η δράση σταματά, μπορεί να ανανεώσει τις προμήθειες του και ίσως (όπως στα video games) να σώσει την δράση του μέχρι εκείνο το σημείο.

Επίσης ένας χρήστης του reddit σημείωσε ότι τα κέρματα στο John Wick θυμίζουν αρκετά τα video games των Mario και Zelda.

Εκτός αυτού όταν συμβαίνουν σκηνές δράσης στο John Wick είναι σαν το gameplay των παιχνιδιών που δεν συμβαίνει τίποτα άλλο και σημασία έχει η δράση, ενώ όταν είναι η ώρα για τα διαλογικά μέρη, σαν τα cutscenes των παιχνιδιών σημασία έχει ο διάλογος.

Οκ, όλες αυτές τις ομοιότητες μπορούμε να τις δούμε, εκεί που η θεωρεία γίνεται πιο εντυπωσιακή, είναι που θέλει τον John Wick να αντιλαμβάνεται πως είναι χαρακτήρας video game, και αποφασίζει να εκδικηθεί τον δημιουργό του παιχνιδιού που δημιούργησε την σύζυγο του μόνο για να την σκοτώσει για χάρη της πλοκής.

Ενώ η θεωρεία εμβαθύνει κι άλλο συνδέοντας ό,τι συμβαίνει με το The Matrix, θέλοντας τον John Wick να είναι ο Neo στην πραγματικότητα. Δεν μας κάνει εντύπωση που το πράγμα έφτασε εκεί δεδομένου του ότι ο πρωταγωνιστής είναι ο Keanu Reeves ενώ στα John Wick παίζει και ο Laurence Fishburne.

Διαβαστε επισης

loading...