HomeCINEMAΟ σκηνοθέτης του Fantastic Four δεν ήθελε λευκή Storm στη ταινία

Ο σκηνοθέτης του Fantastic Four δεν ήθελε λευκή Storm στη ταινία

Με τα πρόσφατα γεγονότα που φέρνουν και πάλι στο φως τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαύροι συμπολίτες μας σε όλο τον κόσμο, ο Josh Trank αναφέρει την δική του εμπειρία από το Fantastic Four του 2015.

Το reboot των Fantastic Four του 2015 μας έδωσε μια οικογένεια Storm, με τον Reg E. Cathey να ενσαρκώνει τον πατέρα, Fraklin Storm, τον Michael B. Jordan τον Johnny Storm και την λευκή Kate Mara την υιοθετημένη αδερφή του, Sue Storm.

Πολλές ήταν οι αντιδράσεις τότε για τον μαύρο Johnny Storm, καθώς στα κόμικς παρουσιάζεται ως λευκός. Τόσες έντονες ήταν οι αντιδράσεις που μέχρι και ο Stan Lee έκανε δήλωσε όπου κάλεσε τους fans να θυμηθούν πως το σύμπαν της Marvel δεν γνωρίζει φυλετικά σύνορα και κανένας χαρακτήρας του δεν καθορίζεται απ’ αυτά.

Τώρα λοιπόν ο Josh Trank αποκαλύπτει πως ήθελε μαύρη ηθοποιό στο ρόλο της Sue Storm, αλλά το στούντιο δεν συμφωνούσε.

Όπως δήλωσε:

«Με ενδιέφερε μαύρη Sue Storm και μαύρος Johnny Storm και μαύρο Franklin Storm. Αλλά… όταν έχεις να κάνεις με το στούντιο για μια ταινία τέτοιου μεγέθους, όλοι θέλουν να κλείσουν τα ανερχόμενα αστέρια, τύπου ίσως να είναι η Margot Robbie ή κάτι τέτοιο.

Αλλά εν τέλει συνάντησα πολύ μεγάλη αντίσταση στο να δώσουμε τον ρόλο σε μαύρη ηθοποιό. Κοιτάζοντας πίσω, έπρεπε να αποχωρήσω όταν το συνειδητοποίησα, και ντρέπομαι γι’αυτό… που δεν το έκανα λόγο αρχής. Δεν είναι αυτές οι αξίες που πρεσβεύω στην ζωή μου, και αυτές δεν ήταν οι αξίες μου ούτε τότε ούτε ποτέ. Γιατί είμαι ένας άνθρωπος που πάντα λέει να υποστηρίζουμε αυτά που πιστεύουμε, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχω καριέρα.

Νιώθω άσχημα που δεν υποστήριξα αυτό το θέμα τότε. Νιώθω ότι απέτυχα απ’αυτή την άποψη, αλλά αυτή ήταν μια περίεργη, ατυχής συγκυρία – δεν ξέρω πως αλλιώς να το θέσω. Αν μετανιώνω για κάτι, είναι γι’ αυτό.»

Διαβαστε επισης

loading...