HomeMEDIAΟι Έλληνες ανταποκρίνονται στην ευρωπαϊκή επανάσταση της 29ης Μαΐου..

Οι Έλληνες ανταποκρίνονται στην ευρωπαϊκή επανάσταση της 29ης Μαΐου..

Eϊναι η πέμπτη μέρα της ειρηνικής συγκέντρωσης που λαμβανει χώρα στο Σύνταγμα.

Για ακόμα μια φο΄ρα χιλιάδες Έλληνες, πάνω από 23,000 για την ακρίβεια, δίνουν το παρόν σε αυτή την κινητοποίηση η οποία γίνεται ταυτόχρονα σε 26 χώρες και πάνω από 100 πόλεις.

Εδώ στην Ελλάδα, κάποιοι από τους αγανακτισμένους έχουν παραμείνει στην πλατεία πάνω από 4 μέρες. Άνθρωποι άνεργοι, άστεγοι, άνθρωποι που έχουν υποστεί την μεγαλύτερο κακό από τις νέες μεταρρυθμίσεις.

Όταν φτάνει κανείς στην πλατεία, μένει άφωνος από την συρροή του κόσμου, Κόσμος που μιλάει μεταξύ του, που γελάει, που συζητά, κάποιοι ακόμα παίζουν μουσική με δικά τους μουσικά όργανα και τραγουδούν. Νοιώθει κανείς λες και είναι σε συναυλία του Woodstock πίσω στο  

Κάποιοι τραγουδούν τον εθνικό ύμνο ανεμίζοντας τις ελληνικές σημαίες και κάνουν τους πάντες να συγκινηθούν. Εδώ δεν ήρθε κανένας με σκοπό τον σαματά. Όλα είναι ειρηνικά. Κάπου κάπου, ξεπετιούνται μερικοί και φωνάζουν "Κλέφτες" δείχνοντας την Βουλή. Θέλουν μόνο δικαιoσύνη. Μπορούν να ανεχτούν τα νέα μέτρα αρκεί να είναι ισάξια για όλους. Όλοι είναι πρέπει να είναι ίσοι απέναντι στην κρίση. Απαιτούμε την ίση μεταχείριση του λαού σε σχέση με τους πολιτικούς και τους βουλευτές. Να ανοιχτούν οι λογαριασμοί και να αποδειχτούν οι κλεψιές και οι απάτες που έχου φέρει την Ελλάδα στην κατάντια που έχει φτάσει και την πληρώνουν άλλοι που δεν φταίνε. Εδώ δεν υπάρχουν κόμματα, ο΄τε πράσινοι, ούτε μπλε, ούτε κόκκινοι. Εδώ υπάρχει μόνο ο απλός λαός που θέλει να ακουστεί και να ληφθούν υπόψη οι προτάσεις αλλά και οι φωνές τους. Αυτή είναι η φωνή του λαού. Άλλωστε αυτή δεν είναι και η ιδέα πάνω στην οποία θεμελιώθηκε η Δημοκρατία? Αυτή είναι η Ευρώπη ενωμένη απέναντι σε ένα κοινό σκοπό.

Διαβαστε επισης

loading...