HomeSHOWBIZ« Τα κόκκινα φανάρια » θα ανάψουν για ακόμα μια φορά στο...

« Τα κόκκινα φανάρια » θα ανάψουν για ακόμα μια φορά στο Εθνικό Θέατρο υπό την σκηνοθετική επιμέλεια του Κωνσταντίνου Ρήγου!

«Τα κόκκινα Φανάρια».. μια ταινία του 1963 του Βασίλη Γεωργιάδη εμπνευσμένη από το έργο του Αλέκου Γαλανού «Το σπίτι με τα κόκκινα φώτα».

Μια ταινία η οποία συμμετείχε στο Φεστιβάλ των Καννών το 1964 και ήταν υποψήφια και για Όσκαρ με πρωταγωνιστές τότε τον Γιώργο Φούντα, Δημήτρη Παπαμιχαήλ, Τζένη Καρέζη και Μαίρη Χρονοπούλου. Αυτό το θρυλικό κινηματογραφικό αριστούργημα, θα πάρει πάλι μορφή και ζωή στις αρχές του επόμενου χρόνου. Ο Κωνσταντίνος Ρήγος πρόκειται να σκηνοθετήσει την παράσταση που θα αποτελέσει σίγουρα σταθμό στην μέχρι τώρα καριέρα του και να δώσει πνοή και λόγο στους αξέχαστους διαλόγους της ταινίας που σημάδεψε τον ελληνικό κινηματογράφο. Μια μεταφορά πρόκληση για τον σκηνοθέτη- χορογράφο η οποία αν κρίνουμε από προηγούμενα έργα τα οποία και είχε αναλάβει, θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.Το έργο σύμφωνα με δημοσιεύματα θα ανέβει στην σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τον Ιανουάριο του 2013 ενώ ο σκηνοθέτης βρίσκεται σε αναζήτηση πρωταγωνιστών.

Διαβαστε επισης

loading...