HomeCINEMA2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου -Δωρεάν προβολές

2ο Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου -Δωρεάν προβολές

Η πρεμιέρα του νέου φεστιβάλ, που διοργανώνεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Ιουνίου στον κατάμεστο, θερινό κινηματογράφο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας, με την προβολή της ταινίας «Rock of Ages».

Αυτό όμως ήταν μόνο η αρχή, καθώς το Athens Open Air έχει φροντίσει να μας ξελογιάζει σε εβδομαδιαία βάση και σε βάθος τριμήνου.

Στις 29 Ιουνίου συνεχίζει με τη «Γλυκιά Συμμορία» του Νίκου Νικολαΐδη στο αρχαιολογικό πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εγκαινιάζοντας το αφιέρωμα «Καλοκαίρι στην Αττική».

Στις 6 Ιουλίου επιστροφή στο κέντρο της Αθήνας, με τον Γιάννη Παπαϊωάννου (ION) να ντύνει μουσικά, ζωντανά το φανταστικό ντοκιμαντέρ «The Great White Silence» στην πλατεία Αβησσυνίας.

Στις 9 Ιουλίου θα προβάλει μια κλασική ταινία του παγκόσμιου σινεμά με θέα την Ακρόπολη, στην είσοδο του θεάτρου Διονύσου, όπου ο «Young Frankenstein» του Μέλ Μπρουκς.

Για τη συνέχεια, 13 Ιουλίου, το Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας, τρομοκρατεί τα Πετράλωνα με την προβολή του καλτ θρίλερ «Παρασκευή και 13» σε ένα πάρκο πάνω από την οδό Τρώων, ενώ στις 14 Ιουλίου, το φεστιβάλ γιορτάζει την εθνική επέτειο της Γαλλίας μαζί με το Γαλλικό Ινστιτούτο της Αθήνας, προβάλλοντας τη Μασσαλιώτιδα του Ζαν Ρενουάρ στον υπέροχο κήπο του Νομισματικού Μουσείου.

Το πάρτι συνεχίζεται στις 17 Ιουλίου, όπου στο πλαίσιο πάλι του αφιερώματος «Καλοκαίρι στην Αττική», προβάλλονται οι «Ώρες Κοινής Ησυχίας», πάντα με την παρουσία συντελεστών της ταινίας στο συγκεκριμένο αφιέρωμα, σε ένα όμορφο μέρος της Κυψέλης ή των Πατησίων, ενώ στις 18 Ιουλίου επιστροφή στο Λαΐς της Ταινιοθήκης της Ελλάδας για την πολυαναμενόμενη avant premiere του Ταυλανδέζικου «The Raid» του Γκάρεθ Έβανς, στο πιο εντυπωσιακό φιλμ δράσης που έχετε δει τελευταία!

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τις δωρεάν – πάντα – δράσεις του Athens Open Air Film Festival θα βρείτε στα: www.cinemag.gr, www.gfc.gr

Διαβαστε επισης

loading...