Το Athens Street Art Festival 2014
πηγαίνει
SMART PARK
Κάθε Σάββατο
30 Ευρωπαίοι + 30 Έλληνες Street Αrtists
[ADD FUEL, BASTEK STREET ART, BTOY, DECYCLE STENCILS, EIME, FKDL, FRED LE CHEVALIER, GOIN, GREGOS ART, ICKS, KASHNIK, KOUKA DANDI, LOSOTROS X Mj TOM, MAISMENOS, MILO ART, PIOC PPC, RABEA SENFTENBERG, TAREK, THOM THOM, UNO]
Ζωντανεύουν ζωγραφίζοντας χώρους στην Αθήνα
30 Ευρωπαίοι + 30 Έλληνες Street Artists, ξεκινούν να μεταμορφώσουν την Αθήνα ζωντανεύοντας με τις δημιουργίες τους χώρους στο Smart Park, στα Σπάτα, δημόσια κτίρια του αστικού ιστού σε διάφορους δήμους της Αττικής, βιομηχανικά κτήρια και αποθήκες, καθώς και άλλους Δημόσιους χώρους. Από το Σάββατο 16 Νοεμβρίου και κάθε Σάββατο καλλιτέχνες μεταμορφώνουν χώρους στο Smart Park στα Σπάτα και καλούν το κοινό, μικρούς και ενήλικες, να λάβουν μέρος σ αυτή τη μεταμόρφωση, να ζωγραφίσουν μαζί με τους καλλιτέχνες να συμμετέχουν δημιουργικά στις παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν ως το τέλος Ιουνίου του 2014.
Πρόκειται για ένα Interactive Event, που μετά την περσινή του επιτυχία διοργανώνεται για δεύτερη φορά, κάτω από τον εύγλωττο τίτλο Crisis [?] What Crisis [?] και θα ξεκινήσει την 18/01/2014 με κατάληξη την 28/06/2014 κατά τη διάρκεια του οποίου οι καλλιτέχνες θα εκτελέσουν, περισσότερα από 300 έργα Grafiti, και Stencil Art, ζωγραφικής, εγκαταστάσεις και New Media, διερευνώντας θέματα της αστικής αισθητικής.
Αποτελεί ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΧΡΟΝΙΑ ρεκόρ Γκίνες η συγκέντρωση και κοινή δράση στον ίδιο τόπο, συγχρόνως και με την ενεργή συμμετοχή κοινού τόσων πολλών Street Artists.
Στόχοι του φεστιβάλ είναι :
Να προβάλλει ότι η Ελλάδα παρά την κρίση που αντιμετωπίζει, η οποία και αποτελεί το θέμα της διοργάνωσης, μπορεί να πρωτοπορεί κινώντας τα νήματα της τέχνης και να διοργανώνει σημαντικά καλλιτεχνικά γεγονότα. Και όλα αυτά χωρίς καμία κρατική οικονομική συνδρομή αλλά με την συνεργασία ιδιωτικών και δημόσιων φορέων και κυρίως χάρη στο μεράκι, τη διάθεση και την προσπάθεια των εμπλεκομένων φορέων.
Να αναδείξει την διαφορά μεταξύ των καλλιτεχνών Street Artists οι οποίοι ασκούν κοινωνική κριτική σε τοίχους και κτίρια με έργα τους που είναι επώνυμα και στα οποία είναι άμεσα αναγνωρίσιμη η προσωπική τους γραφή τους, σε αντιπαράθεση με την αναρχία των ανώνυμων διαμαρτυριών με graffiti, τα οποία τις περισσότερες φορές ρυπαίνουν τους δημόσιους χώρους με εγγραφές διαθέσεων προσωπικών επιθυμιών με αμφίβολη έως ανύπαρκτη καλλιτεχνική αξία.
Να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο οι καλλιτέχνες σήμερα ανταποκρίνονται στα μηνύματα και τα σύμβολα του αστικού περιβάλλοντος και να προβάλει την κοινωνική ευαισθητοποίηση και την κριτική στην εμπορευματοποίηση της τέχνης που έχουν ως κοινό τόπο όλοι οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν.
Στο πρόγραμμα του το Φεστιβάλ περιλαμβάνει δράσεις σε Δημόσιους χώρους από 18/01 μέχρι και 28/06, ανταλλαγές απόψεων των καλλιτεχνών με το κοινό, θεωρητικές συζητήσεις για το νόημα της τέχνης σε εποχές κρίσης και τα θέματα που ανακύπτουν από αυτό, Stencil Workshop για παιδιά με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών και τέλος έκθεση έργων τους από 01/07 – 30/07 στην CAMP Gallery, Πλατεία Κοτζιά.