HomeAGENDABob Theatre Festival 2014: Το πρόγραμμα!

Bob Theatre Festival 2014: Το πρόγραμμα!

Το σημαντικότερο φεστιβάλ νεανικού θεάτρου έρχεται και φέτος, για 7η συνεχόμενη χρονιά συγκεντρώνοντας και αναδεικνύοντας το νέο αίμα του Ελληνικού θεάτρου. Πρεμιέρες, διαγωνισμοί, αυτοσχεδιασμός, stand – up comedy, πάρτι, μουσική και, φυσικά, επιλεγμένες νεανικές παραστάσεις από τη φετινή σεζόν θα κάνουν το Βοb Theatre Festival το μεγαλύτερο νεανικό θεατρικό πάρτι της χρονιάς!

 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2, Ο Μουνής, Διαβολιάδα, Περσινή Αρραβωνιαστικιά και πολλές άλλες νεανικές παραστάσεις που ξεχώρισαν φέτος, έρχονται στο Bob Theatre Festival δίνοντας στο κοινό μια τελευταία ευκαιρία να τις προλάβει.  Στις πρεμιέρες του φεστιβάλ, οι ομάδες Cheek-Bones, Ha! και CakeTree Theatre Company, αλλά και ο Μιχάλης Μαθιουδάκης θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα καινούρια έργα τους.

 

Το διαγωνιστικό μέρος του φεστιβάλ είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο! Ο διαγωνισμός Scratch Night  συνεχίζεται για 5η συνεχόμενη χρονιά με δέκα νεοσύστατες  διαγωνιζόμενες ομάδες και έπαθλο  500€  αλλά και 10 παραστάσεις στο BIOS από την καινούρια σαιζόν. Παράλληλα, θα γίνει για πρώτη φορά στο Bob Theatre Festival διαγωνισμός αυτοσχεδιασμού Improv comedy και ο διαγωνισμός Stand-up Comedy Ultimate 5 Λεπτά Δόξας!

 

Τέλος, το φεστιβάλ θα κλείσει την Κυριακή 11 Μαΐου με τις ανακοινώσεις των νικητών, τις απονομές των βραβείων και με ένα μεγάλο πάρτι υπό τους ήχους των Polkar, του συγκροτήματος του Γιώργου Παπαγεωργίου, στο πρώτο τους, πολυαναμενόμενο live στην Αθήνα.

 

Πρόγραμμα

 

Δευτέρα 5 Μαΐου

18:45  Scratch Night (Προκριματικός) – Main (120’)

19:30  Πυρηνική Οικογένεια, Cheek – Bones  – Basement (60’)

21:15  Τα Λουλούδια στην Κυρία, σκην. Γ. Παλούμπης – Main (60’)

21:30  Διαγωνισμός Stand-up Comedy (Προκριματικός) – Basement (120’)

 

Τρίτη 6 Μαΐου

18:45   Scratch Night (Προκριματικός) – Main (120’)

19:30   If Only, CakeTree Theatre Company – Basement (60’)

21:15   Ο Μουνής, 4frontal – Main (70’)

21:30   Διαγωνισμός Stand – up Comedy (Προκριματικός) – Basement (120’)

 

Τετάρτη 7 Μαΐου

19:00  Διαγωνισμός Αυτοσχεδιασμού (Προκριματικός) – Main (120’)

19:00  Ψέματα ή Αλήθεια, Mind the Gap – Basement (70’)

21:15  Διαβολιάδα, Ubuntu – Main (90’)

21:30  Μόνον Ωραία, σκην. Κ. Μαυρογεώργη – Basement (60’)

 

Πέμπτη 8 Μαΐου

18:45   Scratch Night (Προκριματικός) – Main (120’)

21:15   Σούπερ Γλυκός Περγαμόντος, Ha! – Main (60’)

21:30   Περσινή Αρραβωνιαστικιά, Elephas tiliensis – Basement (70’)

 

Παρασκευή 9 Μαΐου

18:45   Scratch Night (Προκριματικός) – Main (120’)

20:30   R.I.P. Romeos Ioulieta Panta, σκην. Δ. Κουρούμπαλης, Κ. Λούρα, Φ. Κορρού

– μπαρ πάνω από το bios (55’)

21:15   Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2 , σκην. Κ. Γάκης – Main (90’)

21:30   Ψέματα ή Αλήθεια, Mind the Gap – Basement (70’)

22:00   R.I.P. Romeos Ioulieta Panta, σκην. Δ. Κουρούμπαλης, Κ. Λούρα, Φ. Κορρού

– μπαρ πάνω από το bios (55’)

 

Σάββατο 10 Μαΐου

18:30    Ο Διχοτομημένος Υποκόμης, σκην. Κ. Γάκης – Basement (90’)

19:00    Διαγωνισμός Αυτοσχεδιασμού (Τελικός) – Main (120’)

20:30    Τον Άυλο Εσένα, σκην. Γ. Παλούμπης – Basement (60’)

21:15    Κάτι Διαφορετικό, C for Circus – Main (70’)

22:00    If Only, CakeTree Theatre Company – Basement (60’)

23:00    Κακή Πίστη – Main (60’)

 

Κυριακή 11 Μαΐου

19:00    Scratch Night (Τελικός) – Main (120’)

20:00    Αύξηση, 4Frontal – Basement (70’)

21:15    Διαγωνισμός Stand – up Comedy (Τελικός) – Main (120’)

22:00    Πυρηνική Οικογένεια, Cheek Bones – Basement (60’)

23:00    Πάρτι Λήξης – Front

          Ανακοίνωση νικητή Διαγωνισμού Stand- up Comedy

          Ανακοίνωση νικήτριας ομάδας Scratch Night

          Συναυλία Polkar

 

Πληροφορίες φεστιβάλ

Διάρκεια: Δευτέρα 5 Μαΐου – Κυριακή 11 Μαΐου 

Γενική είσοδος: 9 ευρώ

 

Παραστάσεις

Διαβολιάδα του Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ – Ομάδα Ubuntu

Η είδηση ότι λεφτά δεν υπάρχουν και οι υπηρεσίες προχωρούν σε μείωση προσωπικού, πέφτει ως κεραυνός εν αιθρία στη μεταεπαναστατική Μόσχα του 1921. Θύμα της νέας αυτής πραγματικότητας γίνεται σύντομα και ο συνετός υπάλληλος Κοροτκόφ, ο οποίος προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αναζητά τον αρμόδιο διευθυντή, ευελπιστώντας να ανατρέψει τη δυσμενή του θέση. Στην προσπάθειά του αυτή, μπλέκεται σε ένα ιλιγγιώδες κυνηγητό, όπου η πεζή καθημερινότητα μπερδεύεται με την πιο τρελή και παράδοξη φαντασίωση. Μεταμορφώσεις, παραμορφωτικοί λαβύρινθοι και αντικείμενα που ζωντανεύουν, συνιστούν τώρα το εφιαλτικό σύμπαν της αποπνικτικής καταδίωξης του ήρωα. Μέσα σ’ αυτό το διαβολικό περιβάλλον, όλοι οι χαρακτήρες ξεπηδούν από έναν γκροτέσκο κόσμο υπερβολής και δοκιμάζουν τα νεύρα του, τόσο που σταδιακά υποχωρεί ακόμη και η ικανότητά του να αντιλαμβάνεται την πραγματικότητα.

Η ομάδα Ubuntu, μετά τη Χαμένη τιμή της Katharina Blum, επιστρέφει στο ΒIOS με τη Διαβολιάδα του πρωτοπόρου Ρώσου συγγραφέα Μιχαήλ Μπουλγκάκοφ, μια επίκαιρη πολιτική αλληγορία.

Σκηνοθεσία:  Ελεάνα Τσίχλη

Παίζουν:  Αναστασία Γιαννάκη, Γιάννης Δενδρινός, Φώτης Λαζάρου, Άρης Λάσκος, Κατερίνα Λάττα, Γιώργος Νούσης, Μαριάνθη Παντελοπούλου, Αποστόλης Ψαρρός

 

                       

Ο Διχοτομημένος Υποκόμης – σκην. Κ. Γάκης

Τρεις ηθοποιοί πάνω στις τρεις μαγικές καρέκλες τους αφηγούνται, αναπαριστούν και ενίοτε υπονομεύουν την παράξενη ιστορία του Διχοτομημένου Υποκόμη, ενός άτυχου άρχοντα του μεσαίωνα, ο οποίος στα πρώτα λεπτά μιας αιματηρής μάχης έρχεται αντιμέτωπος με το πεπρωμένο: μια μπάλα κανονιού τον βρίσκει κατάστηθα και τον κόβει στα δύο. Οι υπήκοοί του που έχουν μαζευτεί στο λιμάνι για να τον υποδεχτούν δεν έχουν ιδέα για αυτό που πρόκειται να ακολουθήσει…

Σκηνοθεσία-Μουσική:  Κώστας Γάκης

Παίζουν:  Λένα Γιάκα, Παναγιώτης Νάτσης, Αγγελίνα Παρασκευαΐδη, Κώστας Γάκης (live μουσική, live ανάθεση αυτοσχεδιασμών)

 

 

Η Αύξηση του Georges Perec – Ομάδα 4Frontal

ή όλα όσα πρέπει να ξέρετε προκειμένου, ανεξάρτητα από τις συνθήκες που επικρατούν σε ότι αφορά στην υγεία σας, την ψυχολογία σας, τα οικονομικά σας, το κλίμα ή άλλα, να έχετε τις περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας όταν ζητάτε από τον τμηματάρχη σας αναπροσαρμογή του μισθού σας.

Μια κωμική αλληλουχία που ακολουθεί  την σκέψη ενός υπαλλήλου στην προσπάθεια του να συναντήσει τον Τμηματάρχη του για να του ζητήσει αύξηση. Ως «πρόσωπα» μας συστήνονται έξι διαφορετικές σκέψεις του που ψάχνοντας τον τρόπο, βάζουν  και ξεπερνούν  εμπόδια. Αναλύουν  όλες τις πιθανότητες  και περιγράφουν τι θα μπορούσε να συμβεί σε κάθε μία από αυτές!

Η παράσταση που απέσπασε την τρίτη θέση του διαγωνισμού Scratch Night στο Bob Theatre Festival 2013, συνεχίστηκε, ολοκληρώθηκε και επιστρέφει στο φεστιβάλ μετά από μια επιτυχημένη σεζόν.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης

Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Βιβή Πέτση, Αριστέα Σταφυλαράκη, Πάνος Τοψίδης

 

 

Κάτι Διαφορετικό – C for Circus

Μια παράσταση διαφορετική. Μιλά για τη διαφορετικότητα και για το πόσο διαφορετικά αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι οι διαφορετικοί. Βγαλμένη από διαφορετικούς ανθρώπους, απευθυνόμενη σε διαφορετικούς ανθρώπους, άλλους από τους προηγούμενους. Τέσσερις ιστορίες βασισμένες στο «Κάτι άλλο» της Κάθριν Κέιβ, το «Μελαγχολικό θάνατο του Στρειδάκη» του Τιμ Μπάρτον, την «Καλή οικογένεια» του Γιόακιμ Πίρινεν και το «Χρυσό Δράκο» του Ρόλαντ Σίμελπφενιχ.

Η παράσταση που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Scratch Night του Bob Theatre Festival 2013 επιστρέφει, ολοκληρωμένη στο φεστιβάλ, μετά από μια πολύ επιτυχημένη σεζόν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Παίζουν: Μαρία-Ελισάβετ Κοτίνη, Αναστασία Ρουστάνη, Παναγιώτης Γαβρέλας, Παύλος Παυλίδης, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Χρύσα Κοτταράκου

 Χορογράφος: Έλσα Σίσκου

Φωτογραφία: Στέλιος Χουστουλάκης

 

Μόνον Ωραία – Κατερίνα Μαυρογεώργη

Το Μόνον Ωραία είναι μια παράσταση-συναυλία, για τη χαρά του ν’αγαπάς. Με άλλα λόγια είναι μια μουσική παράσταση για μια πραγματική ιστορία αγάπης, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο ημερολόγιο της Καίτης Σφακιανάκη. Η ιστορία της αρχίζει το 1938, όταν γνωρίζει τον μετέπειτα σύντροφο της ζωής της Νίκο και τον ερωτεύεται κεραυνοβόλα. Χωρίς καλά- καλά να ξέρει να γράφει, ξεκινά να κρατά ένα παράξενο ημερολόγιο, που ολοκληρώνεται το 1978 όταν ο Νίκος πεθαίνει. Τριάντα σχεδόν χρόνια αργότερα η καταγραφή αυτή της κοινής τους ζωής φτάνει στα χέρια της εγγονής της, Κατερίνας Μαυρογεώργη κι από εκεί μεταφέρεται στη σκηνή.

Οι τρεις ηθοποιοί της παράστασης εξερευνούν τον ελλειπτικό, σχεδόν ποιητικό της λόγο ενώ περιπλανώνται μουσικά ανάμεσα στις δεκαετίες από τα 30s έως τα 70s, θέτοντας ένα βασικό ερώτημα: όταν όλα είναι προορισμένα να χαθούν, υπάρχει κάτι που απομένει; 

Διασκευή-σκηνοθεσία: Κατερίνα Μαυρογεώργη

Ερμηνεία-τραγούδι: Δανάη Επιθυμιάδη, Κατερίνα Μαυρογεώργη, Φώτης Καραμπάς

 

 

Ο Μουνής της Λένας Κιτσοπούλου, Ομάδα 4Frontal

Ένα υπέροχο χωριό της ελληνικής επαρχίας κάπου στην δεκαετία της Αλλαγής, ένα παρ’ ολίγον φονικό του Αργύρη του κοντοκουρεμένου, ένας βιαστικός γάμος του Κωστή του ανάπηρου με την Κωλαθηνά, μια τελετή ενηλικίωσης του μικρού Λαζάρ του γιου του Μπερδούλια, ένα αυτί απλωμένο στο σκοινί της μπουγάδας της Παντζάραινας και η μεγάλη απόφαση της τσαχπίνας της Ανθής συνθέτουν το σκηνικό της παράξενης ιστορίας του Μουνή. Μιας ιστορίας ακραίας  και απόκοσμα βίαιης. Όλοι ξέρουν, αλλά όλοι σιωπούν. Και όλα λύνονται με πολύ ξύλο πίσω από κλειστές πόρτες ή χορεύοντας ένα λεβέντικο τσάμικο στην κεντρική πλατεία του  χωριού.

Οι ήρωες της Κιτσοπούλου παγιδευμένοι στις προκαταλήψεις και στους φόβους τους αγωνίζονται να κρατήσουν καθαρό το παρατσούκλι τους, μη και μαθευτούν οι εξάρσεις τους και γίνουν διήγημα.

Σκηνοθεσία: Παντελής Δεντάκης

Παίζουν: Σταύρος Γιαννουλάδης, Θανάσης Ζερίτης, Ελένη Κουτσιούμπα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Αριστέα Σταφυλαράκη

 

 

Περσινή Αρραβωνιαστικιά της Ζυράννα Ζατέλη,  Ομάδα Elephas tiliensis

Ένα κορίτσι αρραβωνιάζεται τον Μάρκο το βράδυ της Πρωτοχρονιάς του 1961. Γυναίκα πια, ανοίγει τα φύλλα της μνήμης της και αναβιώνει το γεγονός που επικυρώνει την είσοδό της στην περίοδο που η ίδια αποκαλεί «πρώτη μοναξιά της ζωής της». Ο πρώτος έρωτας για το παιδί θα γίνει ένας παλιός πόνος για τον ενήλικα. Η γραφή της Ζατέλη μας συνδέει με την παράδοση απαλλάσσοντάς την από το φολκλόρ και φανερώνει ένα ποιητικό παραμύθι που μιλά με τρόπο υπαινικτικό, αλλά και ωμό, για τη γυναικεία σεξουαλικότητα, τις μύχιες σκέψεις, τις κρυφές επιθυμίες, τον φόβο και την έλξη του θανάτου, τη σύνδεση της καθημερινής πραγματικότητας με το μεταφυσικό, τη φαντασία και τη μαγεία. Η περσινή αρραβωνιαστικιά με κίνητρο την ασίγαστη περιέργεια εισδύει ήσυχα και ουσιαστικά στον διαφορετικό και υπέροχο κόσμο του άλλου, επινοεί μια καινούρια γλώσσα μυστική και ακατανόητη, μένει ακίνητη για ώρες μπροστά στον αρραβωνιαστικό της προκειμένου να «ξαλαφρώσει από το βάρος και την αοριστία ενός κόσμου γεμάτου αντιθέσεις που την περιτριγιρίζει, τη φοβίζει και δεν την αφήνει να ησυχάσει».

Μια ιστορία που βουτάει στο καζάνι της πρώτης αφύπνισης και σοκάρει μέσα από την απλότητα και το χιούμορ της, αποκαλύπτοντας τους μυστικούς και θαυμάσιους μηχανισμούς της ανθρώπινης ψυχής.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αγαρτζίδης, Δέσποινα Αναστάσογλου

Παίζουν: Ξένια Θεμελή, Σύρμω Κεκέ, Τατιάνα Άννα Πίττα

 

 

Ρωμαίος και Ιουλιέτα για 2,  σκην. Κώστας Γάκης

Δύο νέοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν να αναμετρηθούν με το γνωστό κείμενο του Σαίξπηρ παίζοντας όλους τους ρόλους του έργου σε ένα τρελό παιχνίδι παρενδυσίας και μεταμορφώσεων. Μια σπαζοκεφαλιά υποκριτικής, ένα θεατρικό παζλ από ποικίλα θεατρικά είδη και ύφη, ένας αγώνας να δοθεί στο ακέραιο η ουσία του έργου του Σαίξπηρ. Με όπλο την αθωότητα και την υψηλή σωματική τους ενέργεια οι δυο νεαροί performers ρίχνονται στην αρένα της σκηνής για να ανακαλύψουν από την αρχή τον πιο βαθύ, τον πιο παράλογο, τον πιο ακραίο, τον πιο θνησιγενή, τον πιο ποιητικά γελοίο έρωτα όλων των εποχών.

Σκηνοθεσία-διασκευή: Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Παίζουν: Αθηνά Μουστάκα, Κωνσταντίνος Μπιμπής

 

 

Τα Λουλούδια στην Κυρία του Άκη Δήμου, σκην. Γ. Παλούμπης

«Τους έρωτες που δεν γιατρεύονται πρέπει να τους βοηθάς να πεθάνουνε εσύ για να μη βασανίζονται. Γιατί υποφέρει η καρδιά, και η καρδιά και το σώμα υποφέρουν από τους ανίατους έρωτες.»

Το έργο, με χιούμορ αλλά και προβληματισμό, με ευαισθησία αλλά και σκληρότητα, αφηγείται τις καθημερινές ανησυχίες μιας παρέας για το μέλλον τους, τη φιλία και τους «ανίατους έρωτες». Τρείς νεαροί φίλοι στοχεύουν, ο καθένας από τον δικό του λαβύρινθο, τον έρωτα στο απέναντι μπαλκόνι. Το προσκλητήριο φτάνει στον προορισμό του σε ελεύθερη πτώση. Ένα έργο που ξεγυμνώνει τις παθογένειες, τα αδιέξοδα αλλά και την ανομολόγητη ευαισθησία ενός φύλου και μιας φυλής.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης 

Παίζουν:  Γιάννης Διαμαντής, Πέτρος Σπυρόπουλος, Γιωργής Τσουρής

Διάρκεια 60’

 

Τον Άυλο Εσένα του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη – σκην. Γ. Παλούμπης

Ο Σολ, διαγωνίζεται για το πολυπόθητο «Βραβείο του Καλλιτέχνη» με ένα έργο γλυπτικής: έναν μαγικό κύβο στο εσωτερικό του οποίου προβάλλονται ακαθόριστες εικόνες. Εικόνες που μοιάζουν να φωτογραφίζουν τα μύχια της ψυχής σου, τον άυλο εσένα. Πλευρίζει τον Μπορκ, μέλος της κριτικής επιτροπής, και προσπαθεί να του αποσπάσει την υπόσχεση βράβευσής του. Όσο η ώρα περνά τόσο περισσότερο μπλέκεται ο ένας στα δίχτυα του άλλου.

Στοιχεία επιστημονικής φαντασίας, ψυχολογικού θρίλερ, σάτιρας, αλλά και πολιτικού προβληματισμού, ανιχνεύονται στο έργο αυτό που η λύση του μοιάζει ν’ αφήνεται ανοιχτή. Οι δυο ήρωες πρέπει να πολεμήσουν και να νικήσουν, τόσο τις αντιστάσεις του απέναντι όσο και τις δικές τους.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Παλούμπης

Παίζουν: Θάνος Αλεξίου, Νίκος Νίκας

 

Ψέματα ή Αλήθεια, Ομάδα Mind the Gap

Ένα πολιτικό παραμύθι. Γι’ αυτό το παραμύθι που ζούμε… Μια φορά κι έναν καιρό, ήταν μια πολιτεία μακρινή. Τόσο μακρινή που δεν ξέρουμε καν αν υπάρχει. Σ’ αυτήν τη μακρινή πολιτεία, όλοι οι άνθρωποι ζούσαν λέγοντας παραμύθια. Τα χρήματα εκεί ήταν περιττά. Ένα παραμύθι να άκουγες την ημέρα και ήταν σαν να είχες αποταμιεύσει χιλιάδες λίρες και φλουριά. Ακόμα και η πείνα περνούσε με τα παραμύθια… Μια φορά κι έναν καιρό – όχι και τόσο καλό καιρό – έπαψε πια να είναι ανάγκη να λες ένα παραμύθι και έγινε υποχρέωση… «Φημολογείται ότι ομάδα πολιτών της παραμυθένιας πολιτείας συγκεντρώνεται κρυφά με στόχο την οργάνωση δράσεων κατά των εξουσιαστικών αρχών».

Η παράσταση “Ψέματα ή αλήθεια “, κέρδισε τα βραβεία Κοινού & Επιτροπής στο διαγωνιστικό του 1st Handmade and Recycled Theater Festival που διοργάνωσε το

Fabrica Athens.

Σκηνοθεσία, Επεξεργασία Κειμένου Δήμητρα Σύρου

Παίζουν Νίκος Αξιώτης, Νίκη Κατσαρού, Ελεάννα Σταθοπούλου

Διάρκεια 70’

 

R.I.P. Romeos Ioulieta Panta, Δ. Κουρούμπαλης, Κ. Λούρα, Φ. Κορρού

Η ιστορία δύο νέων που συναντιούνται τυχαία σ’ ένα δημόσιο χώρο και ερωτεύονται ενώ γύρω τους μαίνεται εμφύλια διαμάχη ανάμεσα στους ανθρώπους της πόλης. Το τραγικό ζευγάρι μόλις που προλαβαίνει να ερωτευτεί και οδηγείται στην αυτοκτονία. Η μόνη τους ελπίδα βρίσκεται στον άλλο κόσμο.

Η Κατερίνα Λούρα και ο Δημήτρης Κουρούμπαλης σε συνεργασία με τη Φρόσω Κορρού, μετά την επιτυχία του “Ορέστης – Ηλέκτρα 0-1” ξαναβρίσκονται στη σκηνή για να συναντήσουν ένα άλλο αρχετυπικό ζευγάρι, το Ρωμαίο και την Ιουλιέτα.

Το κείμενο της παράστασης R.I.P είναι πρωτότυπο και έχει μακρινές αναφορές στο κείμενο του Σαίξπηρ. Οι δύο ήρωες του R.I.P δεν έχουν κανένα πάθος. Το πάθος γι’ αυτούς είναι ξένο, αρνητικό. Μπορούν να έχουν λογική, τετράγωνη μάλιστα, μπορούν να έχουν προτιμήσεις, μπορούν ακόμη και να φιληθούν, αλλά χωρίς πάθος.

Η παράσταση R.I.P είναι μια διακοπή στο χρόνο και τον ήχο της πόλης. Απευθύνεται σε μια αγύμναστη εσωτερική λειτουργία, την ευαισθησία. Οι δύο νέοι βρίσκονται σε μια τομή του έντονου ρυθμού της πόλης με τις άπειρες δραστηριότητες και μιας ησυχίας αταίριαστης με τον έξω κόσμο. Η λεπτή σχέση που διαμορφώνεται ανάμεσά τους πλησιάζει με σεβασμό την εσωτερική δημιουργία του έρωτα. Δεν μπορεί να εντυπωσιάσει, ούτε να φωνάξει για ν’ ακουστεί, χρειάζεται την ευαίσθητη προσοχή του θεατή.

Σκηνοθετική Δημιουργία:  Δημήτρης Κουρούμπαλης, Φρόσω Κορρού, Κατερίνα Λούρα

Παίζουν:  Κατερίνα Λούρα, Δημήτρης Κουρούμπαλης

 

 

Πρεμιέρες

Κακή Πίστη, Μιχάλης Μαθιουδάκης

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια: Κακή πίστη είναι, κατά την κοινή γλωσσική χρήση του όρου, η έλλειψη ειλικρίνειας και η δολιότητα. Η «κακή πίστη» (mauvaise foi) σημαίνει γενικότερα την εσφαλμένη αντίληψη και πιο συγκεκριμένα ταυτίζεται με την αυτο-εξαπάτηση. Όταν ένα πρόσωπο βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση αυτο-εξαπάτησης, το πρόσωπο αυτό ψεύδεται αλλά και είναι το θύμα του ψεύδους ταυτόχρονα.

Για τη φιλοσοφία το ερώτημα είναι πώς η κακή πίστη ή αυτο-εξαπάτηση καθίσταται δυνατή. Το οποίο από μόνο του είναι ένα παράδοξο ή φαινομενικό παράδοξο. Ιδιαίτερα αφού, για παράδειγμα, η διάδοση εσφαλμένων αντιλήψεων είναι σφάλμα όταν το πρόσωπο που τις διαδίδει δεν γνωρίζει ότι είναι εσφαλμένες και ψεύδος όταν το πρόσωπο γνωρίζει ότι είναι εσφαλμένες και παρόλα αυτά τις διαδίδει.

Σύλληψη- Ερμηνεία: Μιχάλης Μαθιουδάκης

 

Πυρηνική Οικογένεια,  Ομάδα Cheek-Bones

Μια παράσταση που ακροβατεί στα όρια της performance και ακολουθεί την καθημερινότητα μιας ασύμβατης οικογένειας αποκλεισμένης από τον έξω κόσμο. Καθετί που σε μας φαντάζει βρώμικο, μηχανικό, περιοριστικό γι’ αυτούς είναι η ευτυχία της κάθε τους μέρας. Ώσπου μια από αυτές τις μέρες εισβάλει στη ζωή τους το «όμορφο» για να διαταράξει κάθε ηρεμία. Μπορεί να αφομοιωθεί ή πρέπει να εξολοθρευτεί; Η ζωή πώς συνεχίζεται μετά από αυτό;

Η ομάδα Cheek-Bones, νικήτρια του διαγωνισμού Scratch Night στο Bob Theatre Festival 2010 έχει ήδη διακριθεί και με αυτήν την παράσταση (σε μορφή work in progress) στο 1ο και 2ο Site Specific Festival, καθώς επίσης και στο Handmade and Recycled Festival. Το έργο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην ολοκληρωμένη του μορφή.

Σκηνοθεσία-Ερμηνεία:  Στέφανος Αχιλλέως, Εύη Δόβελου, Αγγέλικα Σταυροπούλου

 

Σούπερ Γλυκός Περγαμόντος, Ομάδα Ηa!

Σε μια Αθήνα όπου το κακό εξαπλώνεται ραγδαία, όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν θα τα καταφέρει, θα φοβηθεί και θα υποκύψει. Τη στιγμή που η ελπίδα μοιάζει χαμένη, μια περγαμοντιά ανθίζει φέροντας το μυστικό συστατικό για την δημιουργία ενός Σούπερ-Ήρωα. Η μάχη του καλού με το κακό είναι αναπόφευκτη. Ποιος θα κερδίσει;

Μια Devised παράσταση από την Ομάδα Ha! , νικήτρια του διαγωνισμού Scratch Night του Bob Theatre Festival 2011. Μια παράσταση με έντονο ρυθμό, μουσική και χιούμορ όπου το σωματικό θέατρο συναντιέται με την αισθητική των κόμικς.

Σκηνοθεσία: Μαριάννα Βαρβιάνη

Παίζουν: Μαριάννα Βαρβιάνη, Βασίλης Γιαννέλος, Μιχάλης Κουμαριανός, Θεοδόσης Κώνστας, Σάντυ Σπυρίδη, Υβόννη Τζάθα, Μαργαρίτα Τρίκκα

 

If Only, Ομάδα CakeTree Theatre Company

Τι συμβαίνει όταν τα παραμύθια γίνονται εφιάλτες; Το “If Only…” είναι μια επαναπροσέγγιση του κλασικού παραμυθιού των αδερφών Grimm, «Χιονάτη». Στημένη σε ένα περιβάλλον ονειρικής πραγματικότητας με την αισθητική του 1930, η παράσταση είναι μια μελοδραματική εκδοχή αυτού που συχνά θυμόμαστε ως ένα γλυκό παραμύθι.

Με αφετηρία το γνωστό θέατρο BAC του Λονδίνου, η παράσταση έχει περιοδεύσει το καλοκαίρι του 2012 μέχρι και την Κορέα όπου και έλαβε τα βραβεία Καλύτερης Παράστασης και Καλύτερης Σκηνοθεσίας στο διεθνές Miryang Summer Arts Festival.

Η παράσταση δανείζεται το στυλ του βωβού κινηματογράφου για να αναπαραστήσει μια ιστορία διαχρονική. Οι ηθοποιοί ανακαλύπτουν επί σκηνής την ιστορία στη μορφή καρτών και επιχειρούν να την εξιστορήσουν στους θεατές χωρίς την παραμικρή χρήση λόγου.

Η διεθνής εταιρία CakeTree Theatre έχει ως βάση της το Λονδίνο. Η παράσταση θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά εξ’ ολοκλήρου με Έλληνες ηθοποιούς με προσθήκες της καινούργιας σύνθεσης της ομάδας.

Σκηνοθετική Επιμέλεια:  CakeTree Theatre London & Στέφανος Αχιλλέως

Παίζουν: Γεώργιος Ανδρουλάκης, Στέφανος Αχιλλέως, Έλενα Μεντζέλου, Χρυσάνθη Παπαγεωργίου

 

Διαγωνισμοί

Διαγωνισμός νέων ομάδων Scratch Night

Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το Bob Theatre Festival δίνει χώρο σε εντελώς νεοσύστατες ομάδες να δοκιμαστούν. 10 ομάδες θα παρουσιάσουν 15 λεπτά από την υπό διαμόρφωση παράστασή τους και το κοινό του φεστιβάλ θα ψηφίσει την καλύτερη. Η νικήτρια θα κερδίσει 500€ για έξοδα παραγωγής, σεμινάριο με τους AbOvo σε θέματα δραματουργίας και διεύθυνσης παραγωγής και θα ανεβάσει το ολοκληρωμένο της πλέον έργο στο BIOS για 10 παραστάσεις την ερχόμενη σεζόν.

 

Διαγωνισμός Stand – up Comedy: Ultimate 5 Λεπτά Δόξας

20 νέοι κωμικοί θα διαγωνιστούν στο Bob Theatre Festival και ο μεγάλος νικητής θα κερδίσει έπαθλο 200€. Το διαγωνισμό παρουσιάζουν ο Λάμπρος Φισφής και η Κατερίνα Βρανά και τον πλαισιώνουν και πολλοί άλλοι επαγγελματίες κωμικοί.

 

Διαγωνισμός Αυτοσχεδιασμού – Improv Comedy

Τέσσερις ομάδες αυτοσχεδιασμού θα κονταροχτυπηθούν στο πλαίσιο του Bob Theatre Festival σε διαδοχικά αυτοσχεδιαστικά battle. Το κοινό παρακολουθεί και αναδεικνύει την καλύτερη ομάδα. Τον τελικό του Σαββάτου κλείνει η ομάδα του κωμικού ΜΠΟΥΜ.

 

Συναυλία – Πάρτι Λήξης

Την Κυριακή, μετά το τέλος των παραστάσεων θα γίνει στο BIOS ένα μεγάλο πάρτι υπό τους ήχους των Polkar, στο πρώτο τους, πολυαναμενόμενο live στην Αθήνα. Κατά τη διάρκεια του πάρτι θα ανακοινωθεί ο νικητής του διαγωνισμού Stand – up Comedy αλλά και η μεγάλη νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού Scratch Night.

 

Polkar

Οι Polkar (που στα Σλαβικά σημαίνει μεθυσμένος χορευτής που τραγουδάει φάλτσα) είναι το μουσικό συγκρότημα του ηθοποιού Γιώργου Παπαγεωργίου. Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως indie, folk, rock, με άμεσες αναφορές στις παλιές αθηναϊκές καντάδες.

Στα live τους οι Polkar έχουν ως άξονα τη δημιουργία μιας ανοιχτής μουσικοθεατρικής performance σε διαδραστική επικοινωνία με το κοινό, περνώντας αβίαστα από όλα τα μουσικά είδη που τους αφορούν. Folk, rock, indie, country, pop και gospel συνυπάρχουν στη μουσική γιορτή μιας παρέας ρομαντικών κανταδόρων, που κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού τους έχουν την απενεχοποίηση μιας παραδοσιακής μεξικάνικης φιέστας.

 

Φωνή, γιουκαλίλι, τσαράνγκο: Γιώργος Παπαγεωργίου

Φωνητικά, κιθάρα, μαντολίνο: Γιάννης Κυρατσός

Ντραμς, κρουστά: Λάζαρος Πλιάμπας

Τρομπέτα: Γιώργος Αβραμίδης

Κοντραμπάσο: Μιχάλης Σιώνας

 

Bios

Πειραιώς 84, 210 3425335

Διαβαστε επισης

loading...