Home AGENDA «Η Μαμά μου ποτέ δεν πεθαίνει». Έρχεται μία παράσταση μήνυμα για την γιορτή της γυναίκας!

«Η Μαμά μου ποτέ δεν πεθαίνει». Έρχεται μία παράσταση μήνυμα για την γιορτή της γυναίκας!

0
188

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας την Παρασκευή 8 Μαρτίου, η παράσταση “Η μαμά μου ποτέ δεν Πεθαίνει” της Claire Castillon, σε σκηνοθεσία Καρατζιά Δημήτρη αφιερώνεται στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (MSF) και στην εκστρατεία αλληλεγγύης τους “Παστίλιες για τον πόνο του άλλου”. Πριν την έναρξη της παράστασης, μέρος των εσόδων της οποίας θα διατεθούν για την υποστήριξη της δράσης της οργάνωσης, στις 8:30 θα προβληθεί βίντεο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. 

 

Πριν την παράσταση 12 γυναίκες ηθοποιοί – συνεργάτιδες του Θεάτρου Vault, οι: Νίκη Αναστασίου, Δήμητρα Κολλά, Παντελίτσα Λοίζου, Κική Μαυρίδου, Ιωάννα Πηλιχού, Βιβή Ρωμανά, Αλκμήνη Σταθάτου, Ειρήνη Σταματίου, Γιάννα Σταυράκη, Τριανταφυλλιά Ταμπαλιάκη, Φωτεινή Τσακίρη και Αθηνά Τσιλύρα, θα βρεθούν στην Πλατεία Συντάγματος, στην έξοδο του μετρό στις 17:30 και μετά στην Πλατεία στο Μοναστηράκι στις 19:00 για να στείλουν μαζί με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα το μήνυμα “ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ, ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΓΙ’ ΑΥΤΗΝ” και να μοιράσουν ενημερωτικό υλικό. Η καμπάνια ευαισθητοποίησης και ανεύρεσης πόρων  «Παστίλιες για τον πόνο του άλλου», καθώς απευθύνεται σε κοινωνικώς αποκλεισμένους και «ξεχασμένους» ασθενείς, θα βοηθήσει να αντιμετωπιστούν ιατρικά και ανθρωπιστικά  ζητήματα που αντιμετωπίζει η γυναίκα σήμερα σε πολλά σημεία του πλανήτη. Οι Παστίλιες θέλουν να απαλύνουν και το «δικό της πόνο».

 

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (ΜSF) είναι μια διεθνής ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα ιατρική και ανθρωπιστική βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (Medecins Sans Frontieres/MSF) ιδρύθηκαν πριν από 42 χρόνια στη Γαλλία. Σήμερα, είναι μια διεθνής ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση που παρεμβαίνει ανακουφίζοντας τον ανθρώπινο πόνο σε περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα. Το 1999 η οργάνωση βραβεύτηκε με το Νόμπελ Ειρήνης. Το ελληνικό τμήμα λειτουργεί από το 1991 στη χώρα μας, συμβάλλοντας στο έργο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα εντός κι εκτός συνόρων.