Home AGENDA Με το Athensbars στην μαγευτική Ικαρία!

Με το Athensbars στην μαγευτική Ικαρία!

0
271

Το Athensbars σε συνεργασία με το Karras’ Star Hotel σας πάει στην μαγευτική Ικαρία για να γνωρίσετε από κοντά το μυστικό της μακροζωίας!



Ισχύει για χρήστες που έχουν κάνει like στη σελίδα μας στο Facebook (link)

Για να λάβετε μέρος στο μεγάλο μας διαγωνισμό για ένα μοναδικό διήμερο σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο Karras Star κάντε like και share στο post του διαγωνισμού που θα δείτε με ένα click ΕΔΩ



Το Karras Star βρίσκεται στο Αυλάκι, 500μ. από τη θάλασσα και 1,5 χλμ από την παραλία Μεσακτή, παρέχει πισίνα, γήπεδο τένις και μπαρ δίπλα στην πισίνα.

Είναι αμφιθεατρικά χτισμένο και επιτρέπει σχεδόν σε όλα τα δωμάτια του να έχουν θέα το βαθυγάλανο Αιγαίο.

Στο διάκοσμο του παντρεύεται το μοντέρνο με τη λιτή, σοφιστικέ παράδοση του νησιού.

Στον κήπο υπάρχει παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες. Στο lounge παρέχεται τηλεόραση και μια μικρή βιβλιοθήκη με βιβλία και περιοδικά.

Tο Karras Star βρίσκεται σε βολική τοποθεσία ανάμεσα στις παραλίες του Κάμπου και της Μεσακτής. Η παραλία του Αρμενιστή βρίσκεται σε απόσταση 5 λεπτών με το αυτοκίνητο. Το λιμάνι του Ευδήλου απέχει 6χλμ. από το ξενοδοχείο. Στις εγκαταστάσεις παρέχεται δωρεάν ιδιωτικός χώρος στάθμευσης.

H σελίδα του Karras Star στο Facebook!

 



Εναλακτικά Πατήστε εδώ! ή στείλτε mail με το όνομα και το τηλέφωνό σας στο win@athensbars.gr



Ικαρία: Το μυστικό της μακροζωίας!

Οι ευχές για βαθιά γεράματα με καλή υγεία φαίνεται ότι πιάνουν στην Ικαρία, εκεί όπου κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας. Σύμφωνα με τους επιστήμονες το περπάτημα, η υγιεινή διατροφή, η κοινωνικότητα, η μεσημεριανή σιέστα αλλά και η αισιόδοξη διάθεση αποτελούν κάποια από τα βασικά συστατικά που χαρίζουν στους Ικαριώτες έξτρα χρόνια ζωής.

Πάντως, τα στατιστικά δεδομένα δεν αφήνουν περιθώρια αμφιβολίας, σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη μόνο το 0,1% του πληθυσμού ζει πάνω από 90 χρόνια, στην Ικαρία το αντίστοιχο ποσοστό είναι δεκαπλάσιο με παράλληλη διατήρηση καλής ποιότητας ζωής.

Οι Έλληνες επιστήμονες ωστόσο, έκαναν ένα βήμα παραπέρα με στόχο να σπάσουν τον κώδικα της μακροζωίας. Όπως υπογράμμισαν σε συνέντευξη Τύπου οι καθηγητές Καρδιολογίας κ.κ. Χριστόδουλος Στεφανάδης και Χρήστος Πίτσαβος, και η επιμελήτρια Β’ της Α’ Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής του «Ιπποκράτειου» κυρία Χριστίνα Χρυσοχόου, εάν γίνει εφικτός ο καθορισμός του τρόπου με τον οποίο μπορούν οι συνήθειες του τρόπου ζωής να επηρεάσουν το κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου σε πληθυσμούς μεσηλίκων και ηλικιωμένων, θα αποκτήσουμε ένα εργαλείο για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής.

Επιπλέον θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικότερα οι υπάρχοντες πόροι περίθαλψης, ιδιαίτερα στους κατοίκους απομονωμένων νησιωτικών περιοχών, όπως η Ικαρία.

Το πόσο σημαντικά είναι τα ευρήματα αποτυπώνεται και από τον δημογραφικό  παγκόσμιο χάρτη, που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, καθώς το μέσο προσδόκιμο επιβίωσης έχει αυξηθεί και οι Υπηρεσίες Υγείας καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες νοσηρότητας των ατόμων τρίτης ηλικίας, με το αυξημένο καρδιαγγειακό φορτίο νόσου, τις ιδιαιτερότητες άλλων χρόνιων συνοδών παθήσεων και τους προβληματισμούς που προκύπτουν για την εφαρμοζόμενη θεραπεία.

Ειδικότερα και σύμφωνα με στοιχεία από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ), οι ηλικιωμένοι (>65 ετών) αντιπροσωπεύουν το 20% του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ το ποσοστό αυτό αναμένεται να αυξηθεί στο 24% μέχρι το 2020. Πρέπει όμως να επισημανθεί ότι η επιμήκυνση της ζωής δεν συνδέεται πάντα με την επιμήκυνση της διάρκειας επιβίωσης με ικανοποιητική ποιότητα ζωής. Οι καρδιαγγειακές παθήσεις εκτιμούνται ως η κυριότερη αιτία νοσηρότητας και θνησιμότητας.

Ο ΠΟΥ εκτιμά ότι το 30% των συνολικών θανάτων προκύπτουν από καρδιαγγειακές παθήσεις. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η καρδιαγγειακή νόσος προκαλεί σχεδόν το ήμισυ του συνόλου των θανάτων (42%) και κοστίζει €169 δισ. το χρόνο. Ομοίως, οι καρδιαγγειακές παθήσεις έχουν επηρεάσει και τις χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Για παράδειγμα, στην Ινδία και την Κίνα, η καρδιαγγειακή νόσος πλήττει περισσότερους ανθρώπους από ότι σε όλες τις οικονομικά αναπτυγμένες χώρες του κόσμου μαζί.  Οι συνήθειες του τρόπου ζωής φαίνεται να κατέχουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη της νόσου.