Ο Bill Murray έρχεται στην Αθήνα με τους "Νέους Κόσμους"!

Ο Bill Murray έρχεται στην Αθήνα με τους "Νέους Κόσμους"!

Την Τρίτη 19 Ιουνίου, οι "New Worlds" έρχονται στο Ηρώδειο. Μία παράσταση (με ελληνικούς υπέρτιτλους) η ιδέα της οποίας γεννήθηκε όταν ο δημοφιλής κωμικός και ηθοποιός Bill Murray και ο περίφημος Γερμανός τσελίστας Jan Vogler γνωρίστηκαν και αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα έργο αμοιβαίας αγάπης για τη μουσική και τη λογοτεχνία.

 

imgid161399675.jpg

 

 

 

Κατά τη διάρκεια μιας υπερατλαντικής πτήσης, ο γνωστός Αμερικανός ηθοποιός Bill Murray γνώρισε τον Γερμανό τσελίτσα Jan Vogler, που καθόταν στη διπλανή θέση. Έτσι ξεκίνησε η μεταξύ τους φιλία, ενώ σύντομα το ενδιαφέρον του ενός για το καλλιτεχνικό σύμπαν του άλλου οδήγησε στην ιδέα μιας κοινής δημιουργίας. Το New Worlds είναι μια ξεχωριστή παράσταση που ανανεώνει τις καλλιτεχνικές γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, αναδεικνύοντας τον πυρήνα των αμερικάνικων αξιών στη λογοτεχνία και τη μουσική. Συμμετέχουν η βιολονίστρια Μίρα Γουάνγκ και η πιανίστρια Βανέσσα Πέρεζ, με τις οποίες οι Murray και Vogler συναντήθηκαν επίσης τυχαία κατά τη διάρκεια ταξιδιών τους.

 

bill_murray_jan_vogler_new_worlds_site_3-thumb-large.jpg

 

 

Στην παράσταση, ο αγαπημένος κωμικός Bill Murray, έχει έναν ρόλο διαφορετικό από αυτούς στους οποίους τον έχουμε συνηθίσει κατά την πολύχρονη και επιτυχημένη καριέρα του στο Hollywood. Το πρόγραμμα παρουσιάζει τις αμερικανικές αξίες και στις δύο μορφές τέχνης και το πώς οι αμερικανοί συγγραφείς, ηθοποιοί και μουσικοί έχουν δημιουργήσει γέφυρες μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης. Ερμηνεία και αφήγηση σε έναν απολαυστικό συνδυασμό σε συνθέσεις όπως των Foster, Gershwin και Bernstein και ανάγνωση αποσπασμάτων κλασικών Αμερικανών ποιητών και λογοτεχνών, όπως ο Whitman, ο Hemingway, ο Twain και άλλοι.