Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα (14-15/5)

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα (14-15/5)

Σταμάτης Σπανουδάκης "Τη ζωή μου ξετυλίγω"

 

Δύο μεγάλες συναυλίες με τον τίτλο "Τη ζωή μου ξετυλίγω" θα δώσει ο Σταμάτης Σπανουδάκης στο Θέατρο Παλλάς.

Δύο βραδιές μουσικής, που ξετυλίγουν την ως εδώ πορεία του, με γνωστές αγαπημένες επιτυχίες του, παιγμένες με λίγο καινούργιο και απρόβλεπτο τρόπο, και, βέβαια, κάποια νέα κομμάτια από την επόμενη δισκογραφική δουλειά του, που θα κυκλοφορήσει λίγο αργότερα.

Δύο βραδιές μουσικής, δύο βραδιές χαρισμένες σε όσα έγιναν, μείναν αλλά και έρχονται.

Μαζί του στο Παλλάς, οι μόνιμοι πια συνεργάτες του: η ορχήστρα εγχόρδων "Τάμαλο", με σολίστ τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη (βιολί) και τον Δημήτρη Κοτταρίδη (βιολοντσέλο), οι Πάνος Κατσικιώτης (ντραμς), Νίκος Χατζόπουλος (κοντραμπάσο), Μαρίνος Τριανταφυλλίδης (πλήκτρα) και Γιώργος Κοντοβάς (πιάνο) και η μεγάλη τετράφωνη χορωδία "Μελωδοί" με μαέστρο τον Γιώργο Ζιάκα.

Τη συναυλία οργανώνει το Μελωδικό Καράβι.

 

Θέατρο Παλλάς

 

14 και 15/5 στις 21:00

 

Εισιτήρια

Ζώνη Δ: 10€
Ζώνη Γ: 15€
Ζώνη Β: 20€
Ζώνη Α: 30€
Διακεκριμένη Ζώνη: 50€
VIP Ζώνη: 80€

Διάθεση εισιτηρίων:
www.viva.gr
Ταμεία Θεάτρου Παλλάς, τηλ. 210 3213100
Ομαδικές κρατήσεις: τηλ. 210 3639343

 


 

Pint of Science

 

Pint of Science - Η επιστήμη βγαίνει έξω …και κυκλοφορεί στα bar! 

Το Pint of Science έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, με ταυτόχρονη παρουσία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για 3 βραδιές.

Ώρα να συζητήσουμε επιστημονικά και τεχνολογικά ερωτήματα με το κατάλληλο (οινό)πνεύμα. Αυτόν τον Μάιο, τα μπαρ, εκτός από ποτά θα προσφέρουν και επιστημονική γνώση. 

Το Pint of Science, βγάζει την επιστήμη στα μπαρ. Μετά την επιτυχημένη πορεία σε 20 χώρες, το PoS έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα για να δικαιώσει τους απανταχού λάτρεις της γνώσης. 

Για τρεις συνεχόμενες ημέρες, 40 καταξιωμένοι Έλληνες επιστήμονες συζητούν και μοιράζονται μαζί μας επιστημονικές "ανησυχίες" και ερευνητικές εμπειρίες. 

Τι είναι τα LEGO του σύμπαντος; Είναι εφικτή η αθανασία; Ο ανθρώπινος κλώνος, είναι μονάχα sci-fi; Το Alzheimer, τι είπαμε πως είναι; Γιατί ένα μνημείο μπορεί να κοιτάει τα άστρα; Έχεις ονειρευτεί την Ανταρκτική και θα ήθελες να γίνεις κυνηγός μετεωριτών; Σε ενδιαφέρει μια ξενάγηση στον χώρο των νανο-διαστάσεων; Γιατί και πως κλέβουν τα προσωπικά μας δεδομένα; Τι σχέση έχουν οι πρωτεΐνες με το Facebook; 

Θα συζητηθούν σύγχρονα θέματα που ανήκουν σε επτά συναρπαστικές επιστημονικές ενότητες:
Beautiful mind - νευροεπιστήμη, ψυχιατρική και ψυχολογία, Atoms to galaxies – φυσική, χημεία, μαθηματικά και αστρονομία, Our Body - ανθρώπινη βιολογία, υγεία και ιατρική, Our Planet – περιβαλλοντικές επιστήμες, ζωολογία και γεωλογία, Tech Me Out - βιοτεχνολογία, ρομποτική και πληροφορική, Our Society - κοινωνιολογία, δίκαιο, ιστορία και πολιτική, Creative Reaction – το πάντρεμα της τέχνης με την επιστήμη. 

Παράλληλες δράσεις, stand-up science, εκθέσεις επιστημονικού περιεχομένου και πειράματα σε πραγματικό χρόνο, θα φέρουν την επιστήμη πιο κοντά σου. Για ξενόγλωσσους "θαμώνες" θα γίνουν συζητήσεις και στα Αγγλικά.

Αναλυτικό πρόγραμμα δράσεων.

 

Αθήνα Κεντρικές Περιοχές

 

Είσοδος ελεύθερη, υπάρχει χρέωση στην κατανάλωση.

  

2ο Φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση τη ζωγραφική

 

Ειδικό αφιέρωμα στο έργο του Νίκου Εγγονόπουλου. 13 ομάδες χορού εμπνέονται από πίνακες του φουτουρισμού και του υπερρεαλισμού.

Το RABBITHOLE και  η ομάδα Νοσταλγία διοργανώνουν και παρουσιάζουν για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ σύγχρονου χορού με βάση τη ζωγραφική – Rabbitlab 2.0.
 
Το Rabbitlab 2.0, θα πραγματοποιηθεί από τις 15 έως τις  30 Μαΐου 2018, παρουσιάζοντας την δουλειά 13 ομάδων χορού. Το φετινό θέμα του φεστιβάλ είναι δύο από τα μεγαλύτερα κινήματα του Μεσοπολέμου: ο Φουτουρισμός και ο Υπερεαλισμός. Παράλληλα, θα υπάρξει ειδικό αφιέρωμα στον Νίκο Εγγονόπουλο, ένα πολύπλευρου καλλιτέχνη, εισηγητή του κινήματος του Υπερεαλισμού στην Ελλάδα. Παράλληλα με το φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθούν δράσεις, εργαστήρια και ομιλίες πάνω στο θέμα του και στη σχέση του χορού με τη ζωγραφική.

Πρόγραμμα

 

Rabbithole

 

15/5 στις 21:00

 

Εισιτήρια

7€ - για μία παράσταση (διαθέσιμα στο ταμείο του θεάτρου, online & στο δίκτυο της Viva)
10€ - για μία ημέρα / δύο παραστάσεις (διαθέσιμα μόνο στο ταμείο του θεάτρου)
50€ - για όλες τις παραστάσεις (διαθέσιμα μόνο στο ταμείο του θεάτρου)

Τα εισιτήρια ημέρας / διαρκείας είναι διαθέσιμα μόνο στο ταμείο του θεάτρου (επικοινωνήστε στο 210 5249903 ή με email στο [email protected]).
Για να εξασφαλίσετε τις θέσεις σας, θα πρέπει να παραλάβετε τα εισιτήριά σας το αργότερο 20' πριν την έναρξη της πρώτης παράστασης που θέλετε να παρακολουθήσετε. Ώρες ταμείου τις ημέρες του Φεστιβάλ, 18:30-22:30.

​Προπώληση:
viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva Kiosk​