Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 17-18/1

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 17-18/1

Έκθεση "Αδριανώ σωτήρι κτίστη"

 

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αθηνών διοργανώνει έκθεση με τίτλο "Αδριανώ σωτήρι κτίστη", αφιερωμένη στον Ρωμαίο αυτοκράτορα Αδριανό, στο προσφάτως αποκατεστημένο Φετιχιέ Τζαμί στη Ρωμαϊκή Αγορά.

Η έκθεση, μέσα από ένα πλούσιο εποπτικό υλικό, επιχειρεί μια ευσύνοπτη παρουσίαση για το οικοδομικό έργο του Αδριανού στην Αθήνα, για τη λατρεία του αυτοκράτορα, καθώς και την ανταπόδοση της ίδιας της πόλης στις ευεργεσίες του.

Ο Αδριανός, λάτρης του ελληνικού πολιτισμού, συνδέθηκε ιδιαίτερα με την Αθήνα, την οποία θεωρούσε και πρόβαλλε ως κοιτίδα του πνεύματος. O ίδιος επισκέφθηκε την Αθήνα τρεις φορές και διέμεινε σ' αυτήν για μεγαλύτερο διάστημα από οποιαδήποτε άλλη πόλη πλην της Ρώμης, ενώ, πραγματοποιώντας το όραμα του Περικλή, την κατέστησε έδρα του Κοινού των ελληνικών πόλεων. Οι Αθηναίοι τίμησαν τον Αδριανό ως νέο Θησέα, σωτήρα και κτίστην, τόσο για τις πολιτειακές του μεταρρυθμίσεις, την αναβίωση θεσμών ή τη δημιουργία νέων, όσο και για το μεγαλεπήβολο οικοδομικό του πρόγραμμα, με το οποίο ανανέωσε τον αστικό ιστό της Αθήνας.

 

Ρωμαϊκή Αγορά

17/1-08:00-15:00

18/1-08:00-15:00

 

Εισιτήρια

Ολόκληρο: €6 
Μειωμένο: €3
Εισιτήρια διαθέσιμα αποκλειστικά στα εκδοτήρια εισιτηρίων.

Είσοδος ελεύθερη κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα από 1ης Νοεμβρίου έως 31ης Μαρτίου. 

Ενιαίο Εισιτήριο:
Ολόκληρο: €30,
Μειωμένο: €15 με διάρκεια ισχύος 5 ημέρες. 

Από 01-11 έως 31-03 εκάστου έτους ισχύει μειωμένη τιμή για το μεμονωμένο εισιτήριο. 

Ισχύει για: Ακρόπολη Αθηνών, Αρχαία Αγορά Αθηνών - Άρειος Πάγος, Αρχαιολογικό Μουσείο Κεραμεικού, Αρχαιολογικός Χώρος Λυκείου, Βιβλιοθήκη Αδριανού, Βόρεια κλιτύς Ακροπόλεως, Κεραμεικός, Μουσείο Αρχαίας Αγοράς Αθηνών, Νότια Κλιτύς Ακροπόλεως Αθηνών, Ολυμπιείο, Ρωμαϊκή Αγορά Αθηνών.

 


 

Ομαδική έκθεση "Urbanism of Negotiation Part 2"

 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC), σε συνεργασία με την Σχολή Design του Πανεπιστημίου Δυτικής Αυστραλίας (UWA), παρουσιάζουν την έκθεση "Urbanism of Negotiation Part 2" σε επιμέλεια της Καλλιόπης Κοντόζογλου, αρχιτέκτονος και καθηγήτριας Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας. 

Στην έκθεση, παρουσιάζονται αναδρομικά οι αρχιτεκτονικές εργασίες των φοιτητών του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας που συμμετείχαν στο πρόγραμμα σπουδών εξωτερικού Athens Studio, που οργανώνει και διδάσκει η Καλλιόπη Κοντόζογλου και ο καθηγητής Nigel Westbrook, από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 ως το 2017. 

Η έκθεση εγκαινιάζεται την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018, στις 20:00.

 

Ελληνοαμερικανική Ένωση

 

17/1-12:00-21:00

18/1-12:00-21:00

 

Είσοδος ελεύθερη.

  

MuseumSelfieDay στο Μουσείο Μπενάκη

 

Στις 22 Ιανουαρίου του 2014, οι επισκέπτες και οι επιμελητές των μουσείων σε όλον τον κόσμο έλαβαν για πρώτη φορά μέρος στην #MuseumSelfieDay, μία δράση στο Twitter που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στις μεγάλες συλλογές των μουσείων. 
Το 2018, η μέρα που έχει οριστεί ως Museum Selfie Day είναι η Τετάρτη 17 Ιανουαρίου. 

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει και φέτος παρακινώντας τόσο τους επισκέπτες όσο και το προσωπικό του να συμμετάσχουν σε αυτή τη δράση. 

Για τη μέρα αυτή, στο Μουσείο Μπενάκη Ελληνικού Πολιτισμού (Κουμπάρη 1) έχουν τοποθετηθεί σημάνσεις Selfie Spot σε διάφορα σημεία του εκθεσιακού χώρου, προτείνοντας στους επισκέπτες σημεία που θα μπορούσαν να τραβήξουν τo δικό τους selfie, με hashtags #BenakiMuseumSelfie και #MuseumSelfieDay 

Η δημοσίευση των φωτογραφιών θα γίνεται σε Twitter, Facebook και Instagram, με tag @MuseumSelfieDay και @TheBenakiMuseum. 

 

Βασ. Σοφίας και Κουμπάρη 1 Τηλέφωνο: 2103671000

 

17/1-10:00

 

Γενική είσοδος: €9
Περιοδική έκθεση: €7

Μειωμένο:
Γενική είσοδος: €7
Περιοδική έκθεση: €5
Δημοσιογράφοι: €1  

Η Ρένα Μόρφη των Imam Baildi παρουσιάζει τη Σούλη Ανατολή Live στο Faust

 

Την Πέμπτη 18/1 το Faust υποδέχεται τη Ρένα Μόρφη και μας παρουσιάζει τη Σούλη Ανατολή ζωντανά στη σκηνή του.

Εκτός από τις επιτυχίες του Φοίβου Δεληβοριά και του Δημήτρη Μπαλογιάννη που υπογράφουν τον νέο της δίσκο, θα ακούσουμε ασυνήθιστες διασκευές που θα συζητηθούν. Μέσα από 60s και 70s επιτυχίες που άφησαν ιστορία και χτύπησαν στην καρδιά μας, η Σούλη Ανατολή ανακατεύει ξανά την τράπουλα και μας τραγουδά ό,τι επέζησε από τις περασμένες δεκαετίες, χωρίς ταμπέλες και ταμπού, υποσχόμενη αυθεντική διασκέδαση.

Δύο περκασιονίστες, ο Αργεντίνος Marcos Demian Gomez και ο Άγγελος Πολυχρόνου ενώνουν μαγικά Ανατολή και Δύση, με cumbia και καρσιλαμά, bachata και Τσιφτετέλι, κάνοντας την Λατινική Αμερική με το Κουκάκι να μοιάζει ένα τσιγάρο δρόμος.

Ενώ οι συνήθεις ύποπτοι, Λάμπης Κουντουρόγιαννης στην ηλεκτρική κιθάρα και Aστέρης Παπασταματάκης στη φαρφίσα μπαίνουν στην χρονομηχανή και μας φέρνουν απογειωτικές μελωδίες που δύσκολα ξεχνιούνται.

Επί σκηνής στην κλασική κιθάρα και ο συνθέτης Δημήτρης Μπαλογιάννης.

Στον ήχο ο Αγαπητός Καταξάκης.

 

Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12 Τηλέφωνο: 2103234095

 

18/1-22:30

 

Είσοδος: 8€
Πληροφορίες - Κρατήσεις: Τηλ. 210 3234095

  

"The virus ή Το μεθύσι του Νώε"

 

Σε ένα ελληνικό χωριό τα παγκόσμια πάθη κυριαρχούν. Αγάπη, φθόνος, θυσία, υποκρισία, τρυφερότητα, πλήξη, εγωισμός, φιλαυτία, αλκοόλ και χέρια απλωμένα πάνω από κληρονομιές πριν ακόμα φύγουν απ' τη ζωή τ' "αγαπημένα πρόσωπα".
 

Altera Pars

18/1-21:00

 

Εισιτήρια

Κανονικό 12€
Φοιτητικό 9€
Ανέργων ΑμεΑ 5€

Τηλ. κρατήσεων: 210 3410011 - Κινητό: 6983782678

​Προπώληση:
viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva Kiosk​

  

"Οι εύθυμες κυράδες του Ουίνδσορ" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ στο Cabaret Voltaire

 

Ο Φάλσταφ, ένας σπάταλος ευγενής και επιρρεπής στα γλέντια, ο οποίος δεν έχει να πληρώσει ούτε τους υπηρέτες του, σκαρφίζεται διάφορες απάτες και κλεψιές, με όπλο τη γοητεία που νομίζει πως ασκεί πάνω στις γυναίκες. Οι Κυράδες του Ουίνδσορ, όμως, που εκτός από χαρούμενες είναι και τίμιες, τον βάζουν στη θέση του με σκληρό και χαριτωμένο τρόπο.

 

Μαραθώνος 30 Τηλέφωνο: 210 5227046

 

18/1-21:00

Απαραίτητη κράτηση θέσεως στο 6993723117.