Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 22-23/1

Οι εκδηλώσεις στην Αθήνα 22-23/1

Ομαδική έκθεση "NI όπως New Irrationalism - A New Image for the New Invisible"

 

Η Πινακοθήκη Βογιατζόγλου με ιδιαίτερη χαρά, οργάνωσε και παρουσιάζει την έκθεση "ΝΙ όπως New Irrationalism", στην πρώτη συνάντηση της ομάδας ΝΙ με το φιλότεχνο κοινό, σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή.

Ο ΝΙ (New Irrationalism) εκφράζει έναν νέο τρόπο εικαστικής σκέψης, όπου παύουν να ισχύουν τα αυτονόητα. Το εικαστικό προϊόν, το έργο, είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και η ταυτότητα των δημιουργών μυστική.

Η ομάδα ΝΙ δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια ως εργαστήριο εικαστικών πειραματισμών και παραμένει ανοιχτή για νέα μέλη. Βρήκε στέγη στο φιλόξενο Κτίριο 1 της Πινακοθήκης Βογιατζόγλου και η έκθεση αυτή αποτελεί την πρώτη παρουσίαση έργων τους. 

Ο ΝΙ, όπως το "ν", το ομόηχό του αλγεβρικό σύμβολο της νιοστής δύναμης, προσδιορίζει τον καθένα, τον οποιονδήποτε, αλλά και όλους.

Εγκαίνια: Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018, στις 20.00
Ξεναγήσεις: Σάββατα 27/1 και 10/2, στις 12:30

 

Είσοδος ελεύθερη.

  

"Κάλλας - Η Ζωή μου - Η Τέχνη μου"

 

Η πολυτάραχη ζωή της Μαρίας Κάλλας μέσα από τους ρόλους της.

Τα σημαντικότερα γεγονότα και συναισθήματα της απόλυτης ντίβας της όπερας που έδωσε τα πάντα στη μουσική και στο κοινό της, ζωντανεύουν μέσα από τη μουσική θεατρική παράσταση "Κάλλας: Η Ζωή μου, η Τέχνη μου", με τη σκηνοθετική υπογραφή της διακεκριμένης Ελληνίδας υψιφώνου, Τζένης Δριβάλα.

Η Ερμίνα Γεράρδη (ως Τζάκυ Καλογεροπούλου), η Ειρήνη Κώνστα (ως Κάλλας), η Τζένη Δριβάλα (ως Μαρία), ο Σταμάτης Μπερής (ως Τζουζέπε Ντι Στέφανο και Ωνάσης) και η Ελένη Λεβέντη (ως Τζάκυ Ωνάσση), ξεδιπλώνουν τις πτυχές της πολυτάραχης ζωής της Μαρίας Κάλλας, αντλώντας από τις επιστολές της Μαρίας στη αδελφή της, Τζάκυ Καλογεροπούλου, και από τα κείμενα οπερατικών σκηνών από τους μεγάλους ρόλους της ζωής της, σε μια μουσική, θεατρική παράσταση που αποκαλύπτει το δράμα της σύγκρουσης της ντίβας με την ανθρώπινη πλευρά της. Η αντιστοιχία των χαρακτήρων που ενσάρκωσε η Κάλλας στη σκηνή με γεγονότα και καταστάσεις της ιδιωτικής της ζωής είναι εντυπωσιακή. Άραγε είναι η Κάλλας μια καλλιτέχνις που έζησε τη ζωή της μέσα από τους ρόλους της;

 

Θέατρο Αργώ

22/1 και 23/1 στις 20:00

 

Εισιτήρια

€15, €12 (μειωμένο και 65+), €10 (ανέργων)

​Προπώληση:
viva.gr, 11876, Seven Spots, Reload Stores, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Viva Kiosk​

 


 

Ropegasms Performance ξανά στο Faust

 

Το Faust Bar-Theatre-Arts υποδέχεται για μια ακόμη φορά το Ropegasms.

Οι Rope Studies μπορεί να μην είναι μουσικό συγκρότημα, αλλά διαθέτουν όλα τα απαραίτητα συστατικά, ώστε να τους χαρακτηρίσει κανείς hardcore γκρούπα, τουλάχιστον στον τομέα τους. 

Ύφος και αισθητίκη Big in (underground) Japan, πάνω στις παραδοσιακές τεχνικές του Shibari / Kinbaku, το οποίο είναι και οι μόνοι που το διδάσκουν εντός συνόρων.

 

Καλαμιώτου 11 και Αθηναϊδος 12 Τηλέφωνο: 2103234095

 

22/1-22:30

 

Είσοδος: 5€ (7€ με κράτηση - χωρίς ποτό)
Πληροφορίες - Κρατήσεις: 210 3234095

  

"Μουσικές Οικογένειες" στην Τεχνόπολη

 

Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων παρουσιάζει τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων στον κύκλο συναυλιών "Μουσικές Οικογένειες" με έργα αφιερωμένα στις δύο μεγαλύτερες οικογένειες οργάνων που απαρτίζουν μια συμφωνική ορχήστρα, τα πνευστά και τα έγχορδα, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης δήμου Αθηναίων.

Στην πρώτη συναυλία το κοινό θα απολαύσει τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, σε δύο έργα που γράφτηκαν ειδικά για διάφορα σύνολα πνευστών, τη Σερενάτα σε ντο ελάσσονα Κ. 388 του Wolfgang Amadeus Mozart και τη Σερενάτα Πνευστών, έργο 44, του Τσέχου συνθέτη Antonín Dvořák.

Η δεύτερη συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου και είναι αφιερωμένη στα έγχορδα. Η Συμφωνική Ορχήστρα, υπό τη μουσική διεύθυνση του Ανδρέα Τσελίκα, θα παρουσιάσει έργα που συνέθεσαν οι Edward Elgar, Piotr Ilyich Tchaikovsky και Γιώργος Κυριακάκης ειδικά για αυτή την οικογένεια μουσικών οργάνων.

 

Τεχνόπολις

23/1-20:30

 

Είσοδος ελεύθερη.

  

"Στην Πιρουλίτα με αγάπη" με τον Γιώργο Αναματερό

 

Ο Γιώργος Αναματερός, ο jazz κωμικός με την καλά κρυμμένη μελαγχολική πλευρά, επιστρέφει στο μέρος που τού ταιριάζει γάντι, το "Booze Cooperativa", 6 χρόνια μετά την παρουσίαση του πρώτου του έργου, του "Μια αμφιβολία εγεννήθη στο μυαλό ενός ευγενούς τιμωρού". 

 

Booze Cooperativa

22/1 και 23/1 στις 21:00

 

Είσοδος: 10€ με κρασί ή μπίρα
Κρατήσεις: (+30) 6950686277 (καθημερινά 12:00-20:00)